15. Double date.

4.4K 342 12
                                    


,,Grace řekni něco." řekl zoufale a chytil moje dlaně do těch jeho. Jen jsem seděla, jako hlasu zbavená a koukala na něj. Byla jsem v šoku, nemohla jsem uvěřit tomu, co dřív dělal. ,,Neměl jsem ti to říkat, neměl jsem, měl jsem vědět, jak to dopadne. Kurva!!" zařval a vší silou praštil do volantu, zvuk klaksonu se rozezněl celou ulicí. Cukl jsem s sebou a dál na něj koukala, ale teď jinak než před tím. Bála jsem se ho.

Opřel si hlavu zase o volant a koukal na zem. Svoji rozklepanou ruku jsem položila na jeho rameno a hladila ho palcem. ,,Pořád tě miluji." šeptla jsem skoro neslyšně, ale on to slyšel a podíval se na mě.

,,Nikdy bych ti neublížil." posmrkl a koukl mi do očí. Ty moje byly plné strachu, ty jeho naopak na pokraji slz.

,,Já vím." zvedla jsem lehce koutky a palcem mu setřela slzu pod okem. Naklonila jsem se k němu a dala mu pusu na nos. Jen se zakřenil a dál se opíral o volant. ,,Je mi jedno co bylo, mě záleží na tom, co je teď." usmála jsem se. ,,I když mě to trošku vyděsilo." dodala jsem.

,,Promiň." šeptl a vylezl z auta, následovala jsem ho. Šli jsme pomalu mlčky po schodech, než jsme došli do třetího patra, kde se nacházel Calumův byt. Vešli jsme dovnitř a zuli se. ,,Nemáš hlad?" zeptal se a šel do kuchyně. ,,Sakra!" ozvalo se od tamodtud. Calum přišel a držel se za hlavu. ,,Hlavně, že jsem od Michaela, chtěl jet nakoupit." Cal přišel a držel se za hlavu. ,,Já jsem debil." opakoval pořád dokola.

,,Pff, trojka byla lepší než jet nakupovat." uchechtla jsem se.

,,No to možná jo, ale není tu nic k jídlu, a i tak mi vadí, že na tebe sahal." opřel se hlavou o zeď.

,,Hele jsou skoro čtyři ráno, teď si lehneme, ty půjdeš ráno do školy, a já pojedu nakoupit, co ty na to?" zeptala jsem se.

,,Dobře, sice se mi tam nechce, ale fajn, nechám ti tu peníze." usmál se. Dala jsem mu pusu na tvář a s úsměvem na rtech se šla opláchnout. Svlékla jsem se a zalezla do sprchy. Smyla jsem ze sebe všechnu tu špínu a osušila se, oblékla jsem si pyžamo a koukl a do zrcadla, na mé tváři pořád panovala modřina a na mé ruce rovněž. Pořád jsem přemýšlela nad tím co dělal, tohle přece nemohl dělat, je to Calum, ten by neublížil ani mouše. Rukou jsem si projela svoje vlhké vlasy a odešla do ložnice.

Ležel na posteli a spokojeně spal. Pousmála jsem se, stáhla mu opatrně kalhoty a přikryla ho, lehla jsem si vedle něj na postel a usnula.

Ráno jsem se probudila a koukla na hodiny. 09:29. Sedla jsem si a koukla okolo sebe. Nikde nikdo, Calum šel do školy a já zůstala sama v jeho bytě, i když bych teď měla psát písemku z ekonomiky. Vstala jsem a moje první zastávka byla koupelna. Vyčistila jsem si zuby a rozčesala si vlasy, nějak jsem se namalovala a šla do kuchyně. Na lednici byl vzkaz.

'Dobré ráno princezno. Peníze jsou na stole, něco kup. Miluju tě. -Cal ♥'

Pousmála jsem se, těch několik bankovek, co ležely na stole jsem sebrala a dala do peněženky. Převlékla jsem se, vzala klíč od jeho bytu a autobusem jela do supermarketu. Nakoupila jsem, zaplatila a stavila se ještě do obchodu s oblečením.

,,Dobrý den, chcete pomoct?" zeptala se mě prodavačka.

,,Co stojí tyhle šaty?" zeptala jsem se se zájmem a ukázala na ně. Ty šaty byly vážně krásné, už párkrát jsem si jich tu všimla, když jsem jen tak procházela, ale až teď jsem se podívala pořádně. Typické černé obtáhlé šaty, těsně nad kolena s dlouhým rukávem.

,,50 dolarů." odpověděla. ,,Máte dobrý vkus." dodala.

,,Děkuji." usmála jsem se a pak chvilku rozmýšlela. ,,Vezmu si je." řekla jsem jí. Zaplatila jsem, samozřejmě za svoje peníze, a odešla. Busem jsem zase jela ke Calumovi do bytu, kde jsem vyskládala nákup a uklidila. Podívala jsem se na hodiny, byla jedna hodina.

Rozhodla jsem se jít domu, nebylo to daleko. Poměrně blízko. Po cestě jsem měla sluchátka v uších a ignorovala lidi, co procházely okolo mě. Zase každý někam spěchal, jako vždycky.

,,Ahoj mami." usmála jsem se, jen co jsem vešla do domu. ,,Kendalle." dodala jsem znechuceně, Kendall je totiž mámin přítel, je dost nechutný, nikdy nepochopím mámin vkus a ona nepochopí ten můj.

,,No konečně si se uráčila přijít domů." protočila očima a zasmála se.

,,Jo, a dneska zase nespím doma, pokud tu bude on." ukázala jsem na Kendalla, nemám ho ráda, a nikdy mít nebudu. Je mu tak čtyřicet a ne, že by to nebyl fajn chlap, ale je mi nesympatický.

,,Tak si spi u toho Culama." řekla sarkasticky.

,,Je to Calum!" opravila jsem ji, vyznělo to víc naštvaně, než jsem chtěla, a šla nahoru. Převlékla jsem se do roztrhaných kalhot, bílého tílka a přes to jsem přehodila černý svetřík. Do kabelky jsem zase naházela čisté oblečení a sešla jsem dolů, obula si černé boty na podpatku a odešla, ještě jsem si třískla s dveřmi. Byla jsem zase vytočená, když je máma s Kendallem chová se, jako kráva.

Šla jsem pomalu ulicí ke Calumově domu, než vedle mě, v polovině cesty, zastavilo auto. Jeho auto. ,,Kampak krásko? Nechceš hodit?" uchechtl se, když stáhl okénko. Jen jsem se usmála a nastoupila. ,,Sluší ti to." usmál se a rozjel se.

,,Děkuju." poděkovala jsem.

,,Dnes večer jdeme na večeři." řekl, když zastavil auto, před jeho domem. Ještě, že jsem si dneska koupila ty šaty.

Vešli jsme do domu a šli si sednout na sedačku. ,,V kolik jedeme?" zeptala jsem se.

,,V pět. A jedeme až do Blacktownu. Jack mi napsal, že jedeme na dvojité rande a už dlouho jsem tě chtěl někam vzít, a když bydlíme tady v Sydney a nikam nemůžeme, aby nás náhodou někdo neviděl, tak aspoň do Blacktown." uculil se.

,,Dobře." odpověděla jsem a šla se pomalu chystat. Jsem brzda a když se někam jde, nebo jede, vždy mi to trvá.

Když už jsem byla dochystaná, vyšla jsem z koupelny a koukla na Caluma v černých kalhotách a v košili se sakem. Neměla bych teď mít nemravné myšlenky, ale těším se, až ho z toho svléknu. ,,Jsi nádherná." poznamenal a chytil mě za ruku.

,,Ty taky." usmála jsem se a vyšli jsme. Nasedli jsme do auta a jeli směr Blacktown. Po cestě jsme poslouchali písničky a ani jeden z nás nepromluvil. Zaparkoval před restaurací a vešli jsme dovnitř, sedli jsme ke stolu, kde už seděl černovlasí kluk s blond něčím, co připomínalo flek, na hlavě.

,,Ahoj Jacku." pozdravil Calum. Posadili jsme se a Cal se podíval na Jacka. ,,Tak kde ji máš?" zeptal se.

,,Odskočila si." usmál se a otočil se směrem na záchody. ,,Už jde." poznamenal, když brunetka vyšla. Cal se na ni podíval a celý ztuhl. Prudce se postavil a stále sledoval holku v pěkných béžových šatech.

,,Ty?" řekla, s údivem, když přišla ke stolu.

,,Monico."


5 seconds of teachers Kde žijí příběhy. Začni objevovat