36. Barakat.

2.5K 241 9
                                    

,,Ne, já mívám ranní nevolnosti, pořád jím a.."

,,Jsi těhotná." rozzářil jsem se, ale úsměv mi hned zmizel, když měla pořád smutný výraz.

,,A nejspíš to není tvoje." špitla a já celý ztuhl. Krev se ve mě začala vařit.

,,Jak jako nejspíš to není tvoje?!" rozmáchl jsem rukama.

,,To jako za tu dobu našeho vztahu stíháš mrdat i s jinýma? A řekneš mi to jen tak?!" zařval jsem. Mírně se klepala a tekly jí slzy. Zatnul jsem pěsti a zaťal jsem zuby. Chtěl jsem do něčeho praštit.

,,Tu noc, co si přišel" vzlykla, ,,já, Jack mě znásilnil, a pak jsem spala s tebou a.." nedokončila to, protože se jí zlomil hlas a jediné, co dokázala bylo nahlas vzlykat. Obmotal jsem okolo ní pomalu ruce a hladil jsem ji po zádech.

,,Promiň." šeptl jsem a přejel jsem jí rukou po středně dlouhých, hnědých vlasech.

Vzal jsem ji do náruče a šel jsem směrem ložnice. Opatrně jsem ji položil na postel a zakryl. Políbil jsem ji do vlasů.

,,Snaž se usnout, já si jedu něco zařídit." šeptl jsem a opustil jsem místnost. Nechal jsem jí tam brečet a bez pořádného vysvětlení jsem odešel. Zachoval jsem se jako srab.

Zasedl jsem do auta a zavolal jsem Michaelovi, jestli se nechce sejít. Souhlasil.

Sešli jsme se v jeho oblíbené pizzerii a objednali si šunkovou pizzu.

,,Tak, co máš na srdci?" zeptal se a kousl si do teplé pizzy.

,,Je těhotná." řekl jsem zamyšleně.

,,To je super, to gratuluji." rozzářil se. Natáhl se přes stůl a poplácal mě po rameni.

,,Jenže to nejspíš není moje, je to padesát na padesát." promnul jsem si obličej v dlaních a potom jsem si podepřel hlavu. Mikey na mě koukal s otevřenou pusou plnou pizzy. Bylo to trošku nechutné.

,,A- a kdo je druhej otec?" polkl obsah jeho pusy a koukal na mě.

,,Barakat." pokroutil jsem hlavou.

,,Děláš si prdel?!" vyjekl a postavil se, až se na nás všichni v pizzerii otočili. Po chvilce si zase sedl a dělal jakoby nic.

,,Děláš si prdel?" zopakoval šeptem a víc se ke mě naklonil.

,,Ne. J-já pochybuju o tom, že to je moje a o tom, že budu dobrým otcem, a.." nedokončil jsem to, protože mě přerušil.

,,Určitě si otec ty a určitě budeš výborný táta." usmál se, což mě přinutilo lehce zvednout koutky.

,,Budeme si TO moct půjčovat, že ano." rozzářil se.

,,Nenazývej moje dítě TO." pokrčil jsem obočí a později jsem se usmál. Můj mozek si začal všechno uvědomovat a já se doslova rozzářil.

,,Je ti jasné, že to musíme jet zapít?" uchechtl se a už jedl třetí kousek pizzy, zatím co já okusoval teprve ten první, neměl jsem chuť na jídlo.

Netrvalo dlouho a připojili se k nám další dva, Ashton a Luke. Najedli jsme se a přemístili se do baru. Zasedli jsme do jednoho boxu. Trvalo delší dobu, než k nám došla barmanka. Jelikož byla sobota, bar byl prolezlí pubertálními dětmi, kteří opile tančili na parketu.

Lili do sebe jednoho panáka za druhým, líbali se a osahávali se. Chvilku jsem si přál se do těchhle let na střední vrátit. Táhne mi na dvacet šest, mám celkem dobře placenou práci, těhotnou přítelkyni, která teď nejspíš sedí doma na gauči u akvária, čte knihu, je zabalená v dece a pije čaj.

Dítě na cestě, což je teď asi můj největší problém. Dítě, které nejspíš není moje.

Nejspíš není moje, protože jsem byl totální kretén, co si musel zašukat s jinou. Ani nevím, proč jsem to udělal, možná proto že tolik žadonila a mě jí bylo líto. No, teď s tím nic nenadělám, je to moje blbost a já to dítě vychovám, i když není moje.

Než jsem se nadál, měl jsem v sobě už několik panáků a koukal jsem do prázdna, zatím co Ashton v klidu podváděl Lauren a cucal se s nějakou blonďatou holkou s dobrýma kozama.

Neměl jsem tu tendenci ho zastavovat, jestli se to Lauren dozví, tak ho nejspíš opustí a najde si lepšího. Je to Ashův život, a když chce mít vztah plný lží a podvodů, tak ať, on je pánem svého života.

Já to Grace radši řekl, přiznal jsem chybu a nesl následky. Poučil jsem se a rozhodně nejsem schopný jí podvádět, když je těhotná, a nikdy nebudu.

Nechci znovu padnout do chlastu a rozhodně nechci, aby ze mě byla troska, jako před tím.

Nechci jí ublížit, nechci, aby vychovávala to dítě sama, a nechci, aby si zase našla nějakého hajzla jako byl Jack.

,,Už půjdu." řekl jsem a zvedl se, hodil jsem na stůl několik bankovek a snažil jsem se doplazit domů. Nohy se mi motaly, nevěděl jsem, která je pravá a která je levá.

Když jsem koukl na hodinky, několik minut jsem se snažil zaostřit ručičku a čárky, které se mi zdvojily. Bylo zhruba kolem půl jedenácté, asi. Myslel jsem, že se domů dneska už nedostanu, nemohl jsem už jít a přitom jsem ještě bydlel tak daleko.

Po hodině, možná hodině a půl jsem se doplazil k vchodovým dveřím. Doufám, že k našim. Vytáhl jsem z kapsy klíčky a snažil jsem se trefit do zámku. Povedlo se mi to na poprvé, protože většina alkoholu ze mě už vyprchala.

Otevřel jsem dveře, zul se a koukal jsem kolem.

,,Zlato, jsem doma!" zavolal jsem na celý dům a čekal jsem odezvu, která se mi nedostala, pak mi došlo kolik je hodin a praštil jsem se do čela.

,,Idiote." šeptl jsem si. Jestli spala, tak teď už nejspíš nespí.

Uslyšel jsem dveře od koupelny, tak jsem vešel do ložnice, stála u zrcadla jen v mém tričku, kalhotkách a koukala si na břicho.

Musel jsem se pousmát, úsměv mi však zmizel, když jsem se podíval na její tvář, nevypadala šťastně.

,,Ahoj zlato." šeptl jsem a mírně se usmál.

,,Ahoj, kde si byl?" zeptala se a koukla na mě v odrazu zrcadla. Vypadala zdrceně.

,,Byl jsem v baru s kluky, ti oslavovali víc to, že si těhotná než já." řekl jsem a chechtal se u toho. Otočila se na mě a překvapeně se koukala.

,,Takže to dítě chceš?" zeptala se překvapeně. Počkat, to já si myslel, že ona to dítě nechce, jasně, že já ho chci, i když nejspíš není moje.

,,Jasně že ano." vyjekl jsem plný nadšení. ,,Proč?" pokroutil jsem neforemně obočí a nechápavě na ni hleděl.

,,Domluvila jsem si s doktorem termín potratu."



5 seconds of teachers Kde žijí příběhy. Začni objevovat