18. I don't need your help.

3.9K 336 10
                                    

Je to tady, Grace stojící před školou odhodlaná do ní vstoupit. Je brzo ráno, něco kolem 6:30, ptáte se, proč tam jde tak brzo? Jde na doučování z matiky, ve které nikdy nebyla nejlepší. V tomhle byla po matce. A když je řeč o její rodině, co takhle otec, který odešel když Grace bylo čtrnáct? Jel do Afghánistánu zachraňovat životy a nevrátil se. Od doby, co bylo Grace sedmnáct se neozval, neví, jestli je mrtví, nebo jestli žije. Neví nic, jen doufá, že se jednoho dne vrátí.

Je 6:45 a Grace sedí v kabinetu, společně s Lukasem a Michaelem. Jedním uchem poslouchala Lukovo nesmyslné žvatlání o matematice, stejně byla duchem úplně mimo. Bála se příchodu Hooda, který byl právě na cestě.

,,Už to chápeš?" zeptal se Luke, Grace jen nesouhlasně pokroutila hlavou. ,,Já už nevím, jak ti to vysvětlit." řekl až zoufale a začal si rvát vlasy.

,,Luku, kašli na to, pokusím se do písemky něco napsat." zamumlala Grace.

,,Fajn, pokusím se ti dát aspoň za čtyři." vydechl. ,,Už běž, musím opravit několik písemek."

Dívka přikývla a zvedla se ze židle, šla ke dveřím a chystala se chytnout kliku, ale chvilku před ní chytil do ruky kliku Calum a otevřel dveře. Následně do Grace vrazil, protože věnoval pozornost Ashovi, co šel za ním.

,,Promiň." zamumlal Calum, obešel ji, a bez toho, aby jí věnoval jediný, ať už omluvný nebo vstřícný pohled, šel k jeho pracovnímu stolu.

,,Ashi otevři okno, v tomhle dusnu se nedá dýchat." neodpustil si poznámku rudovlasý Michael. Ashton s přidrzlým úsměvem přikývl a otevřel okno. Rád si dělal srandu z Caluma.

,,Můžeš se přestat tlemit, jako idiot Ashi?!" zařval rozzuřeně a vší silou bouchl do stolu. Všichni v místnosti poskočili, i Grace, která odcházela.

,,Calume, můžeš se laskavě uklidnit?" zeptal se ho Luke, když Grace odešla.

,,Já nemůžu chápeš to? Jen co přijdu do školy s plánem, že se jí budu vyhýbat, vrazím do ní." odpověděl zdrceně a opřel se hlavou o stůl.

,,Tak si s ní běž všechno vyříkat." pobídl ho Michael. ,,Měl jsem to s Bonnie stejný, když jsem se přiznal k té trojce." pokrčil rameny a dál s brýlemi hleděl do jeho notebooku.

,,Cože?" vyletěli všichni tři. Luke s Ashem plní údivu, ale Calum plný vzteku. ,,To si děláš srandu! Uvědomuješ si, co jí to udělá?!" zařval.


GRACE'S P.O.V.

Došla jsem do třídy a koukla na holky, doslova mě propalovaly pohledem. ,,Ahoj?" řekla jsem tak, že to vyznělo jako otázka.

,,A hele, kdo se odvážil přijít." rýpla si Lauren.

,,Jaká byla trojka s Cliffordem?" prskla po mě Bonnie.

,,Nebo jaký bylo se nechat vyprstit od Luka? Mmm?" zavrčela Fancy. Cítila jsem se hrozně, jako ta špatná a to jsem taky byla. Sedla jsem si radši do lavice na druhém konci třídy. Začala jsem si číst knihu, kterou jsem dostala na Vánoce od mámy.

Do třídy přišel Ash a začal vykládat něco o dějinách na téma zrada, jaká ironie. ,,V průběhu lidských dějin se našlo několik lidí, jejichž jednání, vyhodnocené jako zrada, se stalo natolik známým a odsuzovaným, že se stali v určitých skupinách lidí jakýmsi archetypem zrádce a jejich jméno je používáno jako nadávka či synonymum pro slovo zrádce." řekl.

,,Nechcete vysvětlit zradu, třeba... no tak aby to pochopily i ve dvacátém století? " odfrkla si Lou.

,,Tak fajn." usmál se a Lauren se mohla roztéct. ,,Vezmeme si to třeba ve skupince lidí." vysvětloval a máchal u toho rukami. ,,Máme dvě nejlepší kamarádky, jedna kamarádka si najde kluka. A ta druhá kamarádka se s tím klukem vyspí." ukazoval na prstech. ,,To je zrada."

,,Takže, když se moje nejlepší kamarádka nechala vyprstit od mého kluka, je to zrada?" vyjekla Fancy.

,,Jo je." odpověděl Ash. Tohle už jsem nemohla poslouchat, sebrala jsem všechny věci a utíkala pryč. Se slzami v očích jsem zašla na záchody, kde jsem se zavřel, do kabinky, a brečela.

Co jsem si mohla myslet? Měla bych jít domů, zamknout se do pokoje a do smrti nevylízat. Vylezla jsem a setřela všechnu řasenku z mého obličeje. Opláchla jsem si celý obličej ledovou vodou a koukla do zrcadla. Krása, opravdu.

Vylezla jsem ze záchodů, šla chodbou ke schodům, koukala jsem do mobilu, aby mi náhodou nikdo neviděl do obličeje.

,,Grace?" ne prosím, jen on ne.

,,Dej mi pokoj." šeptla jsem a rozešla se rychle pryč. Už jen několik schodů mě dělilo od cíle a já mohla utíkat domů. Marně, na posledním schodku mi ujela noha a já se sesypala k zemi. Zase mě zradil kotník. Snažila jsem se rychle postavit, ale to už tu byl Calum a zvedal mě ze země. ,,Nepotřebuji tvoji pomoc." řekla jsem podrážděně a odtáhla se.

Následně jsem sykla bolest a padala zase k zemi. Calum mě chytil a podíval se mi do očí. ,,Potřebuješ a víc, než si myslíš." vzal mě do náruče a nesl ven.

Posadil mě do auta a sedl za volant. Rozjel se k nemocnici, kam jinam by měl namířeno?

,,Proč mi pomáháš?" zeptala jsem se.

,,Protože tě pořád miluju." šeptla a položil ruku na moje stehno. Uhla jsem, což mělo za následek to, že Calum najel ke kraji a zastavil. Zničeně se na mě podíval. ,,Ani nevíš, jak moc mě to mrzí." šeptl a koukal mi do očí.

,,A ty nevíš, jak moc mě to zničilo." šeptla jsem naopak já a to už jsem nechávala slzám totálně volný průběh.

,,Ne neplač, prosím." řekl zoufale a setřel mi slzy.

,,Calume, chci slyšet, co přesně se tam stalo." řekla jsem a odtáhla se.


CALUM'S P.O.V.

,,Fajn." vydechl jsem.

,,Monico promluvme si." řekl jsem a opřel se o umyvadlo, na holčičích záchodech. Vím, že bych tu neměl být, ale musím si všechno ujasnit.

,,Co chceš slyšet, chodím s Jackem, tečka." řekla a rozmáchla rukama.

,,Věděla si, že sem přijdu?" zeptal jsem se. Monica se začala zahryzávat do rtu. Nejen, že můj pták se začal probouzet, ale věděl jsem, že váhá.

,,Ano." odpověděla.

,,Tak proč si sem sakra lezla?!" vyjekl jsem a rozmáchl rukama.

,,Já-já, chtěla jsem tě dostat zpátky." zamumlala.

,,Monico, jsem šťastný s Grace." řekl jsem a nepřestával se mračit. Prošel jsem okolo ní, ale chytla mě za rukáv a přinutila mě se na ni podívat.

,,Tak se se mnou naposledy vyspi." řekla vážně. To si ze mě dělá snad srandu.

,,Ani náhodou, proboha Monico, mám přítelkyni a žádné my." ukázal jsem na ni a na sebe. ,,Není a už nikdy nebude." řekl jsem vážně.

,,Fajn, řeknu jí, co všechno si mi dělal, kromě toho mlácení, řeknu jí, jaké hovado si a co přesně bylo s tvým tátou." řekla a hnusně se usmála. Tohle je vydírání, dobře možná krom mlácení jsem ji párkrát znásilnil, ale to s mým tátou byla nehoda, ale to se Grace nesmí dozvědět. Nesmí zjistit co skutečně se tehdy stalo. Nesmí nic vědět. ,,Tak bude to?" zeptala se.

,,Fajn."

5 seconds of teachers Kde žijí příběhy. Začni objevovat