2. Dylan verliefd?

178 24 0
                                    

Hoofdstuk 2. Dylan verliefd?


Ik zit omgedraaid op mijn stoel als we de hoek om gaan. Mac lacht. 'Reve, ga nou eens normaal zitten'. 'Elijah is al weg, je ziet hem volgende week weer'. 'En ik ben er nu voor je'. Zegt hij. Ik knik. 'Bedankt Mac, je bent een goede vriend'. Zeg ik. Mac glimlacht. 'Hopelijk worden wij door kamp ook betere vrienden'. Zegt hij. Ik lach.

'Mac, we zijn al beste vrienden, echt closer kunnen we niet worden'. Zeg ik. Ik en Mac beginnen op hetzelfde moment te lachen. Ik zie dat Ymogan over haar stoel heen kijkt. 'Reve'? Vraagt ze. Darcy komt er ook bij staan. Ze kijken elkaar aan. 'Ben je Elijah nu al vergeten of zo'? Vraagt Darcy. Ik zucht.

'Je kent Mac toch'? Vraag ik. 'Hij is mijn beste vriend en dat is alles'. Zeg ik en ik glimlach. Mac lacht ook al. 'Oké oké'. Zegt Darcy. 'We wilde alleen je reactie weten'. Zeggen ze en ze gaan weer zitten. Ik heb uren uit het raam gestaard. Ik heb uren lang met Mac gesproken en mensen geïrriteerd. Ook heb ik veel met mijn broers gedaan.

Hun vergeet ik niet nu ik Mac, Ymogan en Darcy heb. Het zijn nog steeds mijn beste maatjes. Mijn broers staan nog steeds boven Mac, Ymogan en Darcy. Maar om het meisje in de drieling te zijn is ook niet echt het makkelijkste ooit. Je moet altijd maar jongens dingen doen maar daar raak je wel gewend aan na die veertien jaar dat ik met ze ben. Voor ik het weet gaan de deuren al open van de bussen en kan ik mijn spullen al pakken. Ik stap met Kian en Dylan de bus uit. Ik loop met de tassen in mijn hand naar de plaats. Ymogan en Darcy gaan naast mij lopen.

'In welk huisje zitten wij eigenlijk'? Vraagt Ymogan. Ik kijk rond. 'Als het goed is zitten wij met Dyana, Gaia en Jytte in het derde huisje'. Zeg ik. Ik loop met mijn spullen naar het derde huisje en ik gooi mijn spullen in de kamer bij het raam. Ik slaap met Ymogan en Darcy op één kamer. Gelukkig bij hun twee.

Ik kijk naar buiten. 'Het is al bijna zes uur dus als het goed is zouden wij zo met de klas spelletjes doen'. Zegt Darcy. Ik knik. 'Kunnen ze dan echt niks beters verzinnen'? Vragen ik en Ymogan. We schieten alle drie in de lach. Dan komen de drie andere meisjes binnen. 'Als we iets met hockey en basketbal gaan doen willen wij tegen jullie'. Zegt Dyana. Ymogan knikt. 'Goed dan'. Zegt ze. Ik loop naar de spiegel en ik zet mijn haar makkelijk in twee lange vlechten.

Het is makkelijker zo alles te doen. Darcy en Ymogan lopen met mij mee naar buiten. Ik zie dat mijn klas naar het grasveld verderop gaan. Ik loop snel achter ze aan. Ik ga met Darcy en Ymogan op het bankje zitten. 'Dit word dus twee uur verveling'. Zegt Ymogan. Ik knik. 'Dat word het zeker'. Zeg ik.

Ik wacht een tijdje met Ymogan en Darcy op het bankje tot Gaia, Dyana en Jytte naar ons toe komen. 'Ymogan en Darcy tegen ons drie'? Vraagt Dyana. Ik zie dat de meisjes opstaan en lachend weg rennen. Ik zucht. 'Nu kan ik weer niks doen'. Zeg ik zachtjes. Ik blijf even een tijdje zitten voor ik ineens een bal voor mijn voeten zie rollen. Net als ik mijn voet op de bal wil zetten zie ik dat iemand anders zijn voet erop zet.

Ik kijk omhoog en ik zie Mac staan met een glimlach. Hij steekt zijn hand naar mij uit. 'Ga je met mij en Myiron mee het bos in'? Vraagt hij. Ik zucht.  'Nou Mac, ik weet niet of ik'........... Zeg ik maar dan onderbreekt hij mij. 'Reve, pak mijn hand'. Zegt hij. Ik glimlach en ik pak zijn hand. Hij lacht en we lopen het bos in. Ergens onderweg komen we de kleinere bange Myiron tegen.

Mac laat mijn hand los. 'Je moet eens kijken wat hier allemaal is'. Zegt hij blij en hij rent rond. Ik ren Mac lachend achterna. 'Jij denkt ook echt alleen maar aan plezier met je omgeving hé'? Vraag ik. Hij lacht. 'Ja en met jou'. Zegt hij. Oké, Mac gaat er zeker voor zorgen dat ik Elijah niet zo veel hoef te missen.

We hebben een hele tijd in het bos gespeeld. Nu kon ik Myiron ook eens leren kennen. We worden al snel terug geroepen door onze docenten. Het is buiten al helemaal donker. Ik ben met Mac en Myiron terug gegaan.  Ik heb gelijk Ymogan en Darcy opgezocht. Kian komt ineens bij mij staan. Hij staart naar Ymogan. Ik kijk zijn richting op. 'Ik denk dat Dylan eindelijk iemand gevonden heeft'. Zegt Kian. Ik lach. Dylan staat lief te praten tegen Ymogan. Ik glimlach. 'Denk je echt dat Ymogan voor hem zal vallen'? Vraag ik. Kian knikt. 'Zeker wel'. Zegt hij. 'Het heeft alleen tijd nodig, zoals bij jou en Elijah'. Zegt Kian. Ik knik. 'En zoals bij jou en Maya'. Zeg ik. Kian lacht. Dylan komt al mijn kant op gelopen. Kian begint hem gelijk te plagen.

'Dylan is eindelijk verliefd'. Zegt hij blij. Ik begin te lachen. 'Nooit gedacht dat je verliefd zou worden op mijn beste vriendin'. Zeg ik. Dylan word helemaal rood. 'Reve, Kian stop'. 'Ik deed dat ook niet toen jullie gevoelens hadden voor Maya en Elijah'. Zegt hij. Kian en ik kijken elkaar aan. 'Dylan, ik zal eens kijken of Ymogan ook iets in jou ziet'. Zeg ik. Ymogan komt er dan ineens naast staan.

We zijn samen terug gelopen naar ons huisje. Ik plof na een tijdje op mijn bed met andere kleding aan. 'Je vind Mac wel erg aardig hé'? Vraagt Ymogan. Ik zucht. 'Hij is gewoon een vriend'. Zeg ik terwijl ik goed op mijn bed ga liggen. Darcy lacht weer. 'Dat dachten wij ook ja'. Zegt ze. Ik zucht. 'Ik meen het echt, wat denk je dat Elijah voor mij betekend'? Vraag ik.

'Waarschijnlijk net zo veel als Dylan voor jou'. Zeg ik tegen Ymogan. 'Dylan'? Vraagt ze. 'Dat is toch jouw broertje'? Vraagt ze. Ik lach. 'Doe maar niet alsof je hem niet kent'. 'Ik weet zeker dat je iets in hem ziet'. 'Ik heb jullie zelf zo lief zien praten'. Zeg ik. Ymogan word rood. Ze knikt. 'Ja oké'. Zegt ze. 'Jullie hebben gelijk'. 'Er is iemand die ik leuk vind'. 'Maar dat ga ik jullie nog niet zeggen'. Zegt ze. 

————————————-

Hey allemaal,

Hoofdstuk 2.

wat vinden jullie van Mac?

Ik vind hem een leuk personage :)

laat weten in de reacties wat jullie vinden. Tot het volgende hoofdstuk :)

-YinYangLaraa

Protected (2)Where stories live. Discover now