4. Verdachten?

131 21 0
                                    

Hoofdstuk 4. Verdachten?


Ik lig een uur later op het bed in het kamp huisje. Ymogan en Darcy zitten naast mij. Ze spelen wat met mijn haar terwijl ik probeer te slapen. Ik heb ze nog niks uit gelegd. Dat doe ik later misschien wel. Ze weten niks van het Poison. Ze weten niks van mijn dubbel leven. Ze weten niks van Myiron zijn geheim. Ze weten alleen dat hij het niet overleeft heeft door één of andere reden.

Gelukkig kan ik snel in slaap vallen. Ik heb van mijn docent een hele vrije dag gekregen omdat ik betrokken was bij het ongeluk van Myiron. Ik hoor Ymogan en Darcy praten. 'Denk je dat Reve weer snel wakker zou worden'? Vraagt Darcy. Ik hoor ze zuchten. 'Ik weet het niet Darcy'. Zegt Ymogan. Ik hoor geklop op de deur. 'Mag ik binnenkomen'? Vraagt de stem van Mac.

'Kom maar Mac'. 'Jij was toch ook betrokken bij het ongeluk'? Vraagt Ymogan. 'Ja'. Antwoord Mac kortaf. Ik voel dat hij naast mij op het bed gaat zitten. 'Ik wilde jullie en Reve laten weten dat we vanavond waarschijnlijk terug naar huis gaan'. 'Myiron is overleden aan kamp en onze mentor belt nu met zijn ouders'. Ik hoor hem zuchten. 'Ik ben benieuwd wat ze daarvan gaan vinden'.

'Hun enige zoon'. Zegt Mac. 'En mijn vriend'. Ik voel dat ik al weer wakker word. Ik rek mij uit en ik open mijn ogen. Ik kijk de kamer rond terwijl ik bijna verblind word door alle licht in mijn ogen. 'Reve meisje, je bent wakker'. Zegt hij en hij rent naar mij toe. Hij springt op mijn bed en geeft mij gelijk een knuffel.

Ik glimlach. 'Mac, wat is er'? Vraag ik. Hij lacht. 'Reve, ik wilde je heel graag spreken'. Zegt hij. Hij kijkt naar Darcy en Ymogan. Ik knik. 'Meiden, willen jullie mij en Mac even alleen laten'? Vraag ik aan mijn vriendinnen. Mijn vrienden lachen even en ze lopen gelijk weg. Ik kijk Mac aan zodra de deur gesloten is.

'Myiron was Poisoned'. Zegt hij. Ik knik. 'Dat weet ik al'. Zeg ik. Ik ga anders op mijn bed zitten. 'Ik wil je eerlijk zeggen dat ik dat ook ben geweest'. Zeg ik. Mac schudt zijn hoofd. 'Nee Reve, dit kan je niet begrijpen'. 'Ik heb het over echte vergiftigingen'. Zegt hij. Ik knik. 'Angsten, verdriet, paarse wolken, illusies, pijn, ik weet wel waar je het over heb'. Zeg ik.

'Laat mij even iets uitleggen'. Zeg ik. 'Mac, ik weet niet of je ene Clay van Eyscoot kent maar die jongen heeft Poison gemaakt, hij heeft mij Poisoned gemaakt toen ik het uitmaakte met hem'. 'Ik heb zoveel meegemaakt sinds die tijd'. Mac staart mij met open mond aan. 'Jij'? Vraagt hij. Ik knik. 'Ik was Poisoned door Clay'. Zeg ik.

Mac knikt langzaam. 'Aaahh, nu begrijp ik waarom er geruchten doorgaan dat Clay gestorven is in de gevangenis'. Ik knik. 'Hij was Poisoned door mij'.  Op dat moment gaat de deur open. Ik kijk gelijk naar de deur wie binnen komt. Nou eerder komen. 'Dylan'. 'Kian'. Zeg ik en ik sta op van mijn bed.

'Mac weet alles af van het Poison'. Zeg ik. Kian en Dylan knikken. Ze kijken Mac stiekem aan. 'Ja Reve, wij zochten je al'. Zegt Dylan. Kian pakt mijn arm en trekt mij mee het huisje uit. Ik loop maar gewoon achter Dylan en Kian aan. Als we buiten zijn laat Kian mij los en stopt vlak voor mij met lopen. Hij draait zich om met zijn armen over elkaar.

Dylan gaat naast Kian staan en doet precies hetzelfde. Met zijn armen over elkaar en mij een beetje boos aankijken. Ik zucht. 'Wat'? Vraag ik. Kian zucht dieper. 'Wat denk je Reve'? Vraagt hij. 'Wij vertrouwen die Mac niet helemaal'. 'Heb je niet gemerkt dat hij misschien wel degene is die Myiron Poisoned heeft gemaakt waardoor hij nu dus niet meer leeft'? Vraagt Dylan.

Ik kijk Kian verbaasd aan. 'Mac zou zijn eigen beste vriend doden'. Zeg ik. 'Dat doet hij echt niet'. 'Dat zou hetzelfde zijn als ik Ymogan Poisoned maak en dood laat gaan'. Zeg ik. Kian schudt mij door elkaar. 'Reve, let een beetje op'. Zegt hij.

'Misschien is hij wel gewoon een slechte spion die met Poison werkt'. 'Hij is natuurlijk getraind om degene los te laten die veel voor hem betekend'. Zegt Kian. 'Of hij gaf niet om Myiron'. Zegt Dylan. Kian knikt. Ik denk na. Ja, dat zou best mogelijk zijn maar dat zou ik wel merken aan mijn beste vriend toch?

'Reve, we willen alleen maar zeggen dat je goed op moet passen voor Mac'. 'Je weet niet waar hij toe in staat was'. Zegt Kian. Ik knik. 'Ik heb Clay ook al onderschat en dat gebeurt mij niet nog eens'. Zeg ik. Kian knikt. 'Bedankt'. Zegt hij. 'Kom hier'. Zegt Dylan en hij opent zijn armen. Ik glimlach en ik loop naar ze toe.

'Als ik bij Callum ben geweest zullen jullie zelf zien dat ik niet Poisoned ben geworden door Myiron'. Zeg ik zachtjes. Maar ik weet niet eens of ik wel echt gelijk had. Misschien ben ik toch wel Poisoned. Ik ga Mac in ieder geval  goed in de gaten houden. Ik moet mijn broers vertrouwen in hun spionnen werk. Kian al helemaal.

Ik loop mijn huisje weer binnen en ik open de deur van mijn kamer. Mac kijkt mij gelijk aan. Hij heeft tranen in zijn ogen.  De tranen rollen over zijn wang en hij veegt het snel weg. Ik ga naast hem zitten. Nee, hij is echt onschuldig. Hij gaf om zijn beste vriend. 

——————————————

Hey allemaal.

Ik ga vanaf nu proberen elke 5 dagen te updaten.

Het is super vervelend dat mijn computer gewoon te langzaam is en dat hij steeds uitvalt. Ik kan nog geen half uur op mijn computer dingen doen zonder dat hij uitvalt. Ik heb al veel geprobeerd maar het werkt niet echt.

Daardoor kan ik ook minder snel typen en heb ik er ook niet zoveel zin in.

Elk half uur weer opnieuw die computer opstarten zodat hij alles wat ik daarvoor getypt heb kwijt is.

Nee, dat is echt super irritant.

Tot het volgende hoofdstuk.

-YinYangLaraa

Protected (2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu