27. Afgesproken met Mac...

99 12 0
                                    

Hoofdstuk 27. Afgesproken met Mac...


Ik word al vroeg in de ochtend wakker. Vandaag had ik met Mac af gesproken en ik heb geen zin om te laat te komen bij hem want ik word de laatste tijd al steeds later wakker doordat ik altijd in de nacht weg ben. Ik ben liever in de nacht weg dat is een feit maar haast niemand weet waarom.

Pap en mam hebben het gelukkig niet door dat ik steeds in de nacht weg ben. Wat als mijn ouders zouden weten dat ik, Kian en Dylan een dubbel leven als spion hebben? Oh dat zou echt verschrikkelijk zijn. Ik stap snel mijn bed uit en ga gelijk naar de badkamer met een schoon setje kleding en alle andere spullen die ik nodig heb. Ik was snel mijn haren en kleed me om.

Ik loop naar beneden en ontbijt snel. Kian en Dylan zitten weer te gamen zoals bijna elke ochtend. Het is best grappig hoelang ze nu al spelen voor ze die game uit hebben gespeeld. Ik loop weer naar boven om mijn telefoon te pakken. Mac belt. Ik neem snel op.

'Hey Macci'. Zeg ik. 'Oh hey Reve, ik ben al in de buurt van je huis'. Zegt hij. Ik ren naar beneden en open de voordeur. Gelijk voel ik pijn in mijn enkel komen. Waarom moest ik nou perse de trap af rennen. Dat doet echt veel pijn

Ik open de deur. 'Ik was net klaar'. Zeg ik tegen Mac. Hij lacht. 'Dat werd ook tijd'. Zegt hij. Ik trek mijn schoenen aan en ik loop naar buiten. 'Dag broers'! Roep ik. Ze mompelen wat terug. Ze zijn te druk bezig met hun saaie game. Ik hou wel van gamen maar dit spel heb ik nooit echt leuk gevonden. Ik snap er al niks van en dan moet ik ervoor zorgen dat Kian en Dylan mij niet in één keer neer knallen.

Ik loop met Mac rond. We zijn al bij een hoop straten geweest. Eigenlijk vervelen wij ons gewoon maar we hebben toch iets gevonden tegen de verveling. We praten. Dat is ook wel eens fijn. Mac en ik hebben het net over zijn aller grootste faal bij het spionnenwerk. Ik begin te lachen als hij weer verder verteld. 'Ik was zo hard gevallen dat ik mijn teamlid omver viel en we vielen samen in een groot modderbad'. Zegt Mac.

Ik lach nog harder. Maar gelijk stoppen ik en Mac met praten als we beide een bekende stem horen. Ik en Mac kijken elkaar aan en we knikken. Dat betekende dat wij er op af zouden gaan. Even bespioneren is wel leuk. We vervelde ons allebei toch al. We sluipen voorzichtig naar de struiken bij twee grote bomen.

Ik zie een jongen van ongeveer twintig of tweeëntwintig bij een meisje staan van Mac's leeftijd. 'Dat zijn mijn spionnenleider en zijn favoriete maatje'. Fluister Mac zachtjes naar mij. Ik knik. 'Bedankt voor de informatie'. Fluister ik zachtjes terug. Ik zie dat Mac dichterbij gaat zitten. Mac kijkt zijn leider best kwaad aan. Zou hij hem wel echt mogen. Is hij wel gelukkig in zijn groep. Ik wil hem niet op jutten maar misschien wil hij wel bij mij in de groep komen als hij het zat is bij Daryl.

Daryl is toevallig zijn spionnenleider. Ik ken hem toevallig nog wel van mijn droom toen ik weggelopen was. Hij doden mijn broertje en vriendje in mijn droom. Ik ben nog best kwaad op hem dat hij dat in mijn droom deed maar als ik hem er nu op aan spreek zou hij denken dat ik gestoord ben want het is nog niet eens echt gebeurt. 'Ik heb een idee'. Zegt Daryl.

'Ik heb het vermoeden dat Mac die kleine spion ons zal verraden'. Ik kijk Mac snel aan. Hij kijkt nogal kwaad naar de grond. Hij wil het liefste nu op hem aflopen en hem flink aan willen vallen maar als hij op wil staan pak ik snel zijn hand vast. Hij kijkt naar onze handen en daarna naar mij. Ik schud mijn hoofd. 'Niet doen'. Fluister ik zachter dan ooit.

Hij kijkt weg en gaat al snel terug naar de boom waar hij minder opvalt. Ik volg hem maar. 'Ik heb een idee om Callum zijn team samen met Mac aan te vallen'. 'Ik heb iets heel nieuws ontdekt van een jongen'. Zegt Daryl. 'Een soort wapen dat niemand ooit gezien heeft'. 'Het doet vreselijke dingen met je en je wil het zeker niet aangeraakt hebben'. Ik zie dat Mac het helemaal zat is en hij loopt snel via de struiken de hoek om.

Hij loopt super snel en kwaad weg. Ik ren hem maar wat achterna. 'Rustig Macci, je flipt hem zo nog'. Zeg ik. Hij draait zich kwaad om. 'Reve, je hoorde wat MIJN spionnenleider zojuist gezegd heeft'! Roept hij. 'Hij vertrouwd mij niet en wil mij het liefste vernietigen met jouw spionnenteam'. Hij loopt kwaad verder. 'Mac'. Zeg ik.

Hij draait zich om. 'Wat Reve'? 'Wat'? Vraagt hij. Ik heb hem nog nooit zo kwaad gezien. 'Je kan nog overlopen'. Zeg ik. 'Loop over naar mijn groep en je zal het vertrouwen liefdevol van Callum krijgen'. 'Hij weet al wie je bent en hij vertrouwd jou omdat jij mij gered heb met Elijah toen ik jullie echt nodig had'. Zeg ik. Mac lijkt al minder woede te hebben. Hij knikt. 'Ja, het is al goed'. Zegt hij.

'Ik zal erover denken om over te stappen voor Daryl mij echt wat aan doet voor hij bij jullie is'. 'Ik wil niet dat mijn gestoorde spionnenleider jullie groep uitschakelt omdat hij het enige spionnenteam wil zijn in deze hele regio'. Zegt Mac. Ik knik. 'Laten we maar gaan'. Zeg ik. Hij knikt.

'Ik ben verschrikkelijk moe na alles wat ik mee heb gemaakt deze maand'. Zegt Mac. Ik knik. 'Hoe gaat het eigenlijk met je pols en enkel'? Vraagt hij. Ik haal mijn schouders op. 'Ik snap niet dat het maar niet verdwijnt'. Zeg ik.

------------------ 

Hey allemaal,

Hoofdstuk 27 al. 

wauw dit gaat echt snel

tot het volgende hoofdstuk

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu