8. Spionnen missie.

126 20 0
                                    

Hoofdstuk 8. Spionnen missie.


Ik zit met Elijah te spelen wanneer het al avond word. Maya en Kian zijn niet in dezelfde kamer als de andere. Callum zit aan de tafel te bekijken hoe de missie moest verlopen. Dylan helpt hem daarbij. Ik en Elijah zitten op de bank. 'He wie was dat meisje van laats'? Vraag ik. Elijah lacht. 'Dat was Juna'. Zegt hij. 'De nieuwe vriendin van Callum en zij weet van het team natuurlijk'.

Ik knik. 'Waarom word Juna dan geen spion'? Vraag ik. Elijah haalt zijn schouders op. 'Ik denk ook dat ze dat zelf niet zou willen en het gewoon aan haar vriend over wil laten'. 'Ik vind het juist leuk dat mijn vriendin in hetzelfde spionnen team zit als ik'. Zegt Elijah. Ik lach. 'Ik vind het leuk dat ik met mijn broers zit en mijn vriendje'. Zeg ik.

Elijah geeft mij een kus op mijn wang. 'Team, we gaan'. Zegt Callum haastig. 'We hebben niet veel tijd, hij is op verschillende plaatsen in de stad gezocht'. Ik en Elijah staan op. 'Waar is jullie broer en Maya'? Vraagt Callum. Ik haal mijn schouders op. 'Maya'! 'Kian'! Roept Elijah. Allebei komen ze haastig om het hoekje verschijnen. 'Wat is er'? Vraagt Kian. 'We gaan'. Zeg ik.

Hij knikt. We lopen allemaal de deur uit. Ik denk steeds aan wat Callum zij via het horloge. Zorg dat je het niet verknalt! En toch zou ik het domme meisje zijn die dat juist zal doen. 'We werken in tweetallen'. Zegt Callum zodra we onderweg zijn. 'Elijah en Reve jullie proberen hem van alle kanten tegen te houden'. 'Maya en Dylan proberen hem in een hoekje te drijven als ik en Kian het afmaken'.

Iedereen knikt. Elijah trekt mij richting een andere ingang naar de stad. 'Wij moeten snel zijn als we dit samen willen doen'. Zegt Elijah. 'Blijven wij wel bij elkaar'? Vraag ik. 'Dit is mijn aller eerste missie en ik wil het niet volledig verprutsen'. Zeg ik. Elijah knikt. 'Maak je geen zorgen, je doet het zeker weten geweldig'. Zegt hij.

Ik knik. 'Bedankt'. Zeg ik. Ik kijk overal rond of ik iets zie rennen. Al snel zie ik iemand zwart gekleed met een super snelheid. Wauw. Elijah stopt bij een muurtje. 'Klim erop'. Zegt hij. Ik kijk hem aan. 'Wat'? Vraag ik. 'Klim erop'. Herhaalt hij. Ik klim via de twee muren snel omhoog.

Ik sta nu op één of andere winkel ergens in de stad. 'Gelukkig kunnen wij hier door blijven rennen op de winkels'. Zegt Elijah. Ik knik. 'Daar hebben wij echt geluk mee'. We rennen samen over de winkels heen. Ik tik Elijah aan wanneer ik weer iets zwarts weg zie rennen.

Elijah knikt en hij maakt een bocht op de winkels. De man loopt nu tussen een gang van winkels en gebouwen bij elkaar. 'Op het rode knopje van je horloge zit een kleine lazer'. 'Daarmee kan je iemand tijdelijk pijn doen'. 'Gebruik dat op hem'. Zegt Elijah. Ik knik. De man ziet ons en rent sneller door alles heen.

'Ik zie je zo weer'. Zeg ik. Elijah kijkt mij aan als ik een andere bocht neem. 'Wacht Reve, wat ga je nou doen'. Zegt Elijah. 'Reve dat ga je nooit halen'! Roept Elijah zodra hij ziet wat ik van plan ben om te doen. Ik negeer het en ik neem een harde aanloop over gebouwen en winkels heen. Ik spring zodra er bijna geen grond meer onder mij is.

Ik vlieg door de lucht heen en ik land met een rol aan de overkant van andere winkels en gebouwen. Nu sluiten ik en Elijah hem in. Als ik niet meer verder kan rennen net als Elijah hebben wij wel een probleem. Gelukkig zouden Dylan en Maya om het hoekje staan. Dan maken Kian en Callum het af.

Ik klim via de regenpijp naar beneden toe en ik ren het hoekje om waar Callum met hem in zijn armen staat. 'Dit was niet moeilijk voor een spion'. Zegt Callum en hij zet hem vast met ijzer aan een lantaarnpaal. 'Ik en Kian komen later terug naar huis'. 'Jullie kunnen weer gaan'. Zegt Callum. Maya, Dylan, Elijah en ik knikken en we lopen met alle vier naar waar we vandaan kwamen.

'Reve, ik heb één vraag die je moet beantwoorden'. Zegt Elijah. Ik kijk hem nieuwsgierig aan. 'Hoe kan het dat je van mijn kant naar de andere kant kon springen'? Vraagt hij. 'Dat is zeker wel zeven meter lang'. Ik glimlach. 'Ik weet het niet'. Zeg ik. 'Ik was gisteren op atletiek en ik ging verspringen na een lange tijd en voor ik het wist sprong ik 6, 34 meter'.

Maya kijkt mij verbaasd aan. Ik hoor iemand achter mij rennen. 'Wat zij jij nou'? Vraagt Callum heel verbaasd. Ik knik. 'Ja, ik sprong bij de atletiek training 6,34 meter'. Zeg ik. Callum glimlacht. 'Reve, je heb je spionnengave ontdekt'. Zegt hij blij. 'Mijn wat'? Vraag ik. 'Je spionnengave'. Zegt hij. 'Iedereen heeft iets anders als spionnengave maar die van jou is springkracht'. Zegt Callum.

'Cool'. Antwoord ik. 'Denk ik'. Callum lacht. 'Dat is zeker cool'. Zegt hij. 'Wat is jou spionnengave dan'? Vraag ik. 'Mijne is leiderschap zoals je wel kan verwachten'. 'Daarom ben ik dus lijder geworden van een spionnen team'. Zegt Callum.

'Hebben de andere hier ook een spionnengave'? Vraag ik. 'Alleen Kian en Elijah hebben hun spionnengave ontdekt van onze spionnengroep'. 'Maya en Dylan weten niet wat hun spionnen gaves zijn'. Ik kijk Elijah aan. 'Wat is de jouwe'? Vraag ik. 'Bescherming tegenover mijn spionnenteam'. Zegt hij. Dan kijk ik Kian aan. 'Betere conditie'. Zegt Kian. Ik knik. 'Dat verklaard een hoop'.

------------------------------------------------

Hey allemaal,

Wat vinden jullie van die 'spionnen gaves'? Dat heb ik helemaal zelf bedacht omdat ik zelf op atletiek zit en omdat ik zelf heel graag 6,34 zou willen springen. 

haha,

Ik hoop dat jullie het nog leuk vinden want ik heb iets bedacht. 

Misschien ga ik van Poison- Protected een triologie maken. Dat zou wel leuk zijn denk ik. Dus laat in de reacties weten wat jullie vinden. 

Tot het volgende hoofdstuk :)

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Where stories live. Discover now