29. In mijn huis!?

90 13 0
                                    

Hoofdstuk 29. In mijn huis!?


Ik knik. Ik vertel hem in het kort het verhaal van mij en Mac over Daryl zijn gestoorde plannen. Callum staart een beetje naar buiten en knikt. 'En vannacht hoorde we alle drie getik tegen onze ramen aan en we hebben elkaar toen op gezocht en we zijn meteen naar jou gegaan'. Zegt Kian. 'We kunnen beter maar even naar Elijah en Maya gaan om ze hier over te vertellen'. Zeg ik.

'Misschien hebben zij dat ook gehad'. Callum schudt zijn hoofd. Ik knik. 'Jawel Callum, we moeten hier weg voor als diegene ons gevolgd zijn'. Zeg ik en ik probeer hem mee te trekken. 'Reve, waarom zo'? Vraagt hij. 'Waarom wil je zo graag weg hier'? Vraagt Kian. Ik schud mijn hoofd. 'Doet er even niet toe, we moeten van die Daryl af voor Elijah en Kian mij gaan beschermen'. Zeg ik.

Alle drie de jongens kijken mij raar aan. 'We gaan om vijf uur wel uitzoeken wat er allemaal aan de hand is'. Zegt Callum. 'Ik laat jullie wel meer weten als de tijd aangekomen is'. Ik knik. 'Ga maar snel naar huis jullie drie voor jullie ouders zien dat jullie niet eens thuis zijn'. Zegt Callum. 'Tot vijf uur dan maar'. Zeg ik en ik loop met Kian en Dylan terug naar huis.

Deze keer lopen we rustig. Dat is volgens mij beter voor mij maar ook hebben we onze energie hard nodig want ik heb hier niet echt een normaal gevoel bij. Kian en Elijah gaan mij redden maar ik ga ervoor zorgen dat ze alle twee nog blijven leven. Ik moet ervoor zorgen dat mijn droom niet werkelijkheid word.

We komen thuis aan en Kian kijkt naar het dak. 'Reve, ik en Dylan gaan via de regenpijp naar onze kamers dus zorg dat je er snel bent want pap en mam gaan meestal om vier uur in de nacht kijken of we er nog zijn'. Zegt Kian. Ik knik. 'Komt goed'. Zeg ik. Ik open de deur met de sleutels van Kian. Ik ga snel naar binnen en leg de sleutels op dezelfde plaats waar ze eerst waren.

Daarna loop ik naar de keuken en vul een glas water. Ik heb geen tijd meer om naar mijn kamer te gaan zonder dat mijn ouders mij zien dus ik heb iets anders bedacht. Ik hoor al iemand op de trap. Ik ga gewoon normaal bij de keuken staan en wachten tot mijn moeder of vader verschijnt. Ik zie al iemand om de hoek komen. Ik laat van de schrik mijn glas vallen. Ik spring op het aanrecht en ik pak een snijplank en gebruik het voor verdediging.

'Ja Reve, je had mij hier zeker niet verwacht'. Fluister Daryl. Hij loopt langzaam heen en weer naar mij toe. 'Reve, ik ben een lang getrainde spionnenleider hé'. Fluistert Daryl. Ik laat de snijplank en mijn armen zakken. 'Wat doe jij eigenlijk hier'? Fluister ik terug. 'Je hoor hier niet te zijn'! 'Getrainde spionnenleider toch'? Vraag ik. 'Reve'! Roept mijn vader.

'Wegwezen nu Daryl'! Fluister ik. 'Mijn ouders mogen je niet ontdekken want dan zit je gelijk in de gevangenis net als mijn vorige stalker'. Daryl zucht en draait zich om. Hij opent de achterdeur en klimt over de schutting heen. Mijn vader en moeder komen net beneden aan. 'Reve, wat is hier aan de hand'? Vraagt mijn moeder. Ik ga voorzichtig van het aanrecht af en ik leg de snijplank neer.

'Ik wilde even wat water drinken maar toen ging ik bijna door mijn enkel toen ik naar de stoel wilde lopen en van de schrik liet ik het glas per ongeluk los'. Zeg ik. Mijn moeder knikt. 'Ga maar snel slapen, Reve'. Zegt mijn vader voor ik naar boven toe ren. Ik ga snel in mijn bed toe en probeer maar te slapen. Toch denk ik er steeds aan. Wat moest Daryl hier!? Wanneer ik net lekker lig te slapen word ik al heen en weer geschud.

Ik zeg allemaal onduidelijke dingen die zelf ik niet eens ver sta. Ik open mijn ogen en draai mij om. 'Elijah'? Vraag ik. Hij knikt. 'Callum vertelde alles wat er gebeurt was toen we aan het praten waren en toen hoorde ik iets over Daryl'. Zegt hij. Ik knik. Gelijk ben ik klaar wakker. 'Ik moet je iets vertellen over gister avond toen ik, Kian en Dylan net terug waren van Callum'. Zeg ik. Elijah begint te lachen. 'Wat is er nou'? Vraag ik. 'Ben je gewoon in je pyjama naar Callum gegaan'? Vraagt hij.

'Oh, je heb gelijk'. Zeg ik. Dat is inderdaad wat er ook gebeurt was. 'Dat is het niet'. Zeg ik. 'Toen ik in de nacht mijn ouders voor de gek wilde houden zodat ze ons niet ontdekte was Daryl in ons huis'. 'Hij wilde mij aanvallen en toen kwamen mijn ouders eraan en is hij vertrokken'. Zeg ik. Elijah kijkt verbaasd. 'Daryl breek in jullie huis'? Vraagt hij. Ik knik. 'Ik heb een idee'. Zegt Elijah. 'Wat we vandaag kunnen doen'. Ik glimlach. 'Vertel'. Zeg ik. Elijah lacht. 'Dylan vind Ymogan leuk en Ymogan vind Dylan leuk toch'? Vraagt hij. Ik knik. 'Tja, ik zei tegen Dylan dat hij deze hele dag door moest brengen met Ymogan'. Zegt Elijah. Ik glimlach. 'Eindelijk'. Zeg ik. 'Ik ga na afloop alles aan Ymogan vragen'. Elijah schudt zijn hoofd. 'We gaan ze bespioneren'. Zegt hij.

Ik knik. 'Ja, dat is echt een super goed idee'. Zeg ik. 'Maar Dylan is wel al weg dus we moeten snel zijn willen we ze tegenkomen'. Zegt Elijah. Ik zucht. 'Hoe laat is het dan'? Vraag ik. Elijah knikt op mijn telefoon. 'Kwart over twaalf'. Zegt hij. Ik zucht. 'Dat meen je niet'. Zeg ik. 'Kleed je om en doe alles wat je moet doen dan wacht ik beneden op je'. Zegt Elijah.

Ik knik en ik stap mijn bed uit. 'Weten mijn ouders dat je hier bent'? Vraag ik. Hij knikt en hij loopt de kamer uit. Ik zoek snel in mijn kast kleding uit en loop naar de badkamer waar ik snel douche en alles doe. Ik loop naar beneden toe met een zij invlecht in mijn haren en ik trek mijn schoenen aan. 'Gaan we'? Vraag ik. Elijah knikt en staat op.

Hij loopt achter mij aan naar buiten. 'Een idee waar Dylan en Ymogan zijn'. Vraag ik. Elijah knikt. 'Ga naar Ymogan haar huis'. Zegt hij. Elijah pakt zijn fiets.

---------------------------------

hey allemaal, 

biiiiiiiiiiiijna bij het einde aangekomen!!!!!!!!!!!!!!

laat in de reacties achter wat vinden van het boek en of jullie een derde deel willen

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu