30. Eind strijd? (Deel 1)

87 9 0
                                    

Hoofdstuk 30. Eind strijd? (Deel 1)


'Ik had al rekening gehouden met je enkel en pols'. Zegt hij. Ik knik en ik ga achterop zitten. Ik wacht iets van tien minuten voor Elijah weer iets zegt.

'Ik zie Ymogan en Dylan'. Zegt hij. Ik kijk over zijn schouder. 'Ik ook'. Zeg ik. Ymogan en Dylan zijn net aan het lachen. Elijah stapt van zijn fiets af en zet het snel ergens bij de fietsenstallingen op een plaats. Ik ga snel achter een struik zitten. 'Dylan is wel een spion hé'. Zeg ik.

Hij knikt. 'Maar Dylan is nog niet echt een goede spion'. Zegt Elijah lachend. We volgen Dylan op elk moment van de dag. Het is best grappig dat hij niks door had. Ook Ymogan heeft ons niet gezien en als ik eerlijk ben gaat het echt super goed tussen Dylan en Ymogan. Ze lijken het leuker te hebben dan ooit. Ik en Elijah staan achter een boom. Elijah heeft mij bij mijn handen vast. Ik sta voor hem en we kijken beide net om het randje van de boom.

Dylan en Ymogan lachen nog steeds. Het is al iets donkerder geworden. Op dat moment gebeuren er dingen die je niet ineens zou verwachten. 'Daryl'. Zeg ik. Hij pakt Ymogan vast zodat ze zich niet los kan trekken. Ik en Elijah kijken elkaar aan en we rennen achter de boom vandaan. 'Dylan'! Roep ik. Dylan slaat het maatje van Daryl van zich af maar daarna pakt een andere spion hem. Dylan kijkt mij nog angstig aan. Daryl en zijn maatje verdwijnen om een hoekje. Ik stop met rennen. 'Nee, we zijn te laat'. Zeg ik.

Elijah trekt mij mee. 'We moeten ze nog in kunnen halen'. Zegt Elijah en we gaan ook het hoekje om. Ik zie Dylan en Ymogan in een bus zitten met Daryl en het maatje. Al snel rijd de bus weg. 'We zijn echt te laat'. Zegt Elijah. Als ze nog een hoek om zie ik Ymogan naar mij en Elijah kijken. Ik kijk op mijn horloge. Het is al zeven uur. 'Callum wacht al twee uur op ons'. Zeg ik. 'We moeten direct naar hem toe'. Zegt Elijah.

Ik druk op een knopje op het horloge zodat ik Callum kan bereiken. 'Reve'? Hoor ik. 'Callum, Dylan en Ymogan zijn ontvoerd door Daryl'. Zeg ik bang. 'We moeten achter ze aan, we moeten terug halen'. Zeg ik. 'Waar ben je'? Vraagt Callum. 'Ik en Elijah zijn bij het centrum waar de bus weggereden is met Dylan en Ymogan'. Zeg ik. Callum heeft daarna al opgehangen.

Ik en Elijah kijken vijf minuten rond voor Callum, Kian en Maya er ook zijn. Callum duwt op de rem en opent de deur. 'Kian, jij en Maya gaan naar Daryl zijn schuilplaats en proberen al iets uit te zoeken'. Callum rijd met de auto weg. 'Elijah, jij gaat zo als we bij Daryl zijn schuilplaats zijn via het dak naar binnen en zoekt Dylan en Ymogan'. Zegt Callum. 'Begrepen'. Zegt Elijah.

Callum opent de ramen en leunt met zijn ene arm naar buiten. 'Reve, we halen Dylan en Ymogan terug'. Zegt hij. 'Ik ga Callum'. Zegt Elijah en opent de deur terwijl we nog reiden. Hij springt naar buiten en sluit de deur als hij door de lucht vliegt. 'Reve, kom voorin zitten bij mij'. Zegt Callum. Ik knik en ik maak de gordel los. Ik stap over Callum zijn arm en ga naast hem zitten. Ik wil net de gordel pakken maar Callum houd mij tegen.

'Zonder gordel is veel makkelijker'. Zegt hij. Ik knik. 'We hebben nog één spion waar je nieuwe stalker nog niet van weet'. Zegt Callum. Ik kijk hem verbaasd aan. 'Is er een nieuwe spion'? Vraag ik. Callum knikt. 'De jongste spion in onze groep'. Zegt hij. 'Wie'? Vraag ik. 'Je kent hem vast wel'. Zegt Callum. Hij parkeert auto en stapt uit. Ik kom vanzelf wel achter over wie hij het heeft. We zien een groot grijs gebouw voor ons.

Ik zie Elijah op het dak zitten. 'Wees voorzichtig'. Zeg ik zachtjes'. Callum zet een hand op mijn schouder. 'Hij doet dat wel, geen enkele spion is heel erg gewond geweest door een missie over posities gesproken'. Zegt Callum. Ik knik. 'Kom mee'. We rennen het gebouw in. De deur staat gewoon nog open. Callum rent naar binnen terwijl ik hem volg.

'Niemand te zien'. Zegt Callum. Ik en Callum rennen door naar de lift. Hij drukt op het knopje en we wachten tot we één verdieping naar boven aankomen. Ik en Callum gaan rug tegen rug staan en rennen de volgende etages binnen. Twee jongens van ongeveer zestien komen op mij af. Ik voel dat Callum zijn armen om mijne heen klemt. 'Reve, team aanval'. Zegt Callum zacht.

Callum draait mij een halve rondje zodra er spionnen dichterbij ons komen. Callum laat mijn ene arm los als ik in de lucht zweef en ik trap tegen één van de jongens aan waardoor hij naar achter valt. Zodra ik op de grond kom draaien we via de grond om en valt Callum de twee van zestien jaar aan tegelijk. Callum draait zich om en tilt mij over zijn rug heen zodat de laatste spion ook op de grond valt. Ik trek één van de touwen aan Callum zijn riem eraf en ik maak de twee van de vier vast aan een grote ijzeren kast. Callum lacht even als ik alles strakker vast maak. 'Reve, heb je getraind op je technieken'? Vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. 'Ik ben een spion en spionnen moeten kunnen vechten in teams'. Zeg ik en ik loop naar Callum.

Callum knikt. 'Jij kan nog wel eens even goed als Kian worden na een half jaartje'. Zegt hij en we gaan de lift weer in. Als de deur open gaat zien we dat we al op de laatste etage staan. Het dak. 'Ik zweer het'. Hoor ik. Ik zie Elijah op de rand liggen. 'Al gooi je mij van het gebouw af Callum en Reve zullen je wreken'. Zegt Elijah. Ik schrik. 'Laat hem met rust jij'! Roep ik. Het is al donkerder dan ik verwacht had.

De wind vliegt door mijn haren als ik rustig en kwaad naar Daryl loop. Ik zie vier spionnen van Daryl die Ymogan en Dylan vast hebben. Ik kijk ze even aan en ik zie Mac. 'Mac'? Vraag ik. Hij knikt. Iets in mij zegt dat hij een plan heeft. 'Reve'? Vraagt Ymogan. 'Ben jij een spion'? Ik knik.

------------------------------------------------

hey allemaal,

eindstrijd deel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deel twee heb ik ook al klaar.

toen ik dit typte was het 24 july maar het is nu pas online :)

hopelijk vinden jullie het leuk

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Where stories live. Discover now