11. Mac en Reve geheimen? (Deel 1)

118 20 2
                                    

Hoofdstuk 11. Mac en Reve geheimen? (Deel 1)


Mac deed raar. Niet normaal raar maar gewoon anders. Wat hij dan ook verborgen hield, hij moet weten dat hij alles tegen mij kan zeggen. Alles. Ik zucht en ik loop verder om thuis te komen. Mac komt naar mij toe gelopen. 'Reve, we moeten praten'. Zegt hij gehaast. 'Ik ben het zat een geheim voor jou te hebben'. Ik was het ook al zat.

Ik kijk hem verbaasd aan. Heeft hij al die tijd een geheim voor mij gehad? Ik wist dat wel maar ik ben benieuwd wat hij mij moet vertellen. Wat? Mac pakt mij vast aan mijn pols en trekt mij mee naar een plaats waar wij alleen met z'n twee zijn. Het is al wat donker geworden en heel erg stil hier. 'Ik heb echt iets wat ik je moet vertellen'. Ik knik.

'Weet je nog in de klas dat wat elkaar beloofden geen geheimen te hebben voor elkaar'? Vraagt hij. Ik knik weer. 'Dat weet ik nog ja'. Zeg ik. 'Maar wat is er'? Vraag ik snel. Hij haalt diep adem. 'Nou ik moet je iets vertellen maar dit mag je echt nooit nooit nooit aan iemand anders vertellen want dan ben ik er geweest'. Zegt hij nog steeds met veel angst. 'Mac, waar ben je bang voor'? Vraag ik.

Hij schudt zijn hoofd. 'Ik ben'............... Begint Mac. Dan stopt hij met praten en kijkt mij twijfelend aan. Ik kijk hem aan. 'Ik ben een spion'. Zegt hij in één keer achter elkaar. 'Ik werk als hulp spion voor een twintig jarige jongen genaamd Daryl'. 'Daryl is trouwens onze hoofdspion'.

'Hij is mijn leider en er is één ander spionnen team dat ons zo dwars zit'. 'Dat team heeft een missie van ons overgenomen'. Ik knik. Oh nee, degene die hun missie overgenomen heeft zijn wij natuurlijk. Ik weet niet of ik moet zeggen dat ik ook een spion ben of dat ik dat juist niet moet zeggen. Ik, Callum, Kian, Maya, Dylan en Elijah. Dat zou hij echt niet mogen weten.

Hij zou mij gaan haten en dat ik natuurlijk niet wat ik wil. Ik knik. 'Ik begrijp dat ik dit nooit aan iemand door mag vertellen'. Zeg ik. 'En ik beloof dat ook zeker nooit te doen'. Hij knik en geeft mij een knuffel. 'Bedankt Reve'. 'Bedankt dat je niet boos op mij bent en dat wij dit tussen ons kunnen houden'.

'Ik ben namelijk zo boos op dat andere team want ik hou van mijn werk als spion en hun nemen dat van mij af'. Ik knik. Ik vind het ook leuk om spion te zijn. Zeg ik in mezelf. Eigenlijk verbaasd het mij nu niet dat hij dat zegt. 'Waarom ben je niet verbaasd'? Vraagt Mac. Ik haal mijn schouders op.

Dit heb ik natuurlijk al eens meegemaakt met Kian maar dat kan ik hem niet vertellen. 'Ik was toch ook niet verbaasd over dat Poison'. Zeg ik. Hij knikt. 'Maar hoe weet jij daar eigenlijk van'? Vraagt hij. 'Hoe'.............. Hoe ik dat weet'? Vraag ik. 'Nou Eeeeeeeehm'............ 'Tja'............... 'Dat'............... 'Eeeeeeeeeeeehm'. Begin ik steeds weer opnieuw. 'Reve'. Zegt Mac serieus.

Dan gaat mijn telefoon ineens af. Ik haal opgelucht adem en ik pak mijn telefoon. Ik zie Callum op de voorkant van mijn telefoon staan. 'Callum'. Zeg ik zachtjes. 'Wie is het'? Vraagt Mac. 'Dat was Kian'. Zeg ik. 'Ik kijk even wat hij wil ik ben zo terug'. Zeg ik en ik haast snel weg. 'Reve'? Vraagt Callum als ik opneem.

'Wat is er aan de hand, leider'? Vraag ik. 'We hebben weer wat te doen'. Zegt hij. 'Yes'. Zeg ik. 'Kom nou binnen tien minuten bij mijn huis aan dan praten we verder'. Ik knik. 'Dat is goed'. Zeg ik en ik hang snel op. Ik zie dat als ik terug loop dat Mac dan snel zijn telefoon in zijn broekzak doet. We staren elkaar aan met weinig centimeters tussen ons.

Hij glimlacht. 'Nou eeeeeeeehm'................ 'Ik moet gaan'. Zegt hij. Ik knik. 'Ik moet ook maar eens gaan'. Zeg ik en we rennen allebei de andere kant op. Ik draai mij nog om voor ik Mac om het hoekje zie gaan. Mac, mijn beste vriend, uitgerekend hij is een spion!? Ik kan het amper geloven.

Hij heeft hetzelfde geheim als ik heb. Ik heb een groot geheim als spion en Mac heeft dat ook. Ik wil nu echt meer van hem weten. Hoe zijn missies zijn. Wat voor spionnengave hij heeft. Ik wil weten wie zijn teamleden zijn en hoelang hij dit al verborgen hield voor mij. Ik ren maar weer de kant op van Callum zijn huis.

De spionnenmissies kunnen nu vaker komen gelukkig. Het lijkt mij super leuk mijn spionnengave vaker te kunnen gebruiken. Ik ren al in de straat waar Callum woont. Het is net als gister avond alweer donker geworden. Ik klop op de deur van Callum. Callum opent de deur en trekt mij in één keer naar binnen toe. 'Reve, Ik wil dat jij het spionnenteam van mijn concurrent gaat bespioneren'. Zegt Callum.

'Huh'? Vraag ik. 'Je concurrent'? Callum knikt. 'Er zijn twee spionnen teams hier in deze plaats en ze zijn erg kwaad op ons'. Ik zucht. 'Mac'. Zeg ik. 'Wat is er met Mac'? Vraagt Callum. Ik schud mijn hoofd. 'Ik doe het wel voor je'. Zeg ik. 'Mag dat ook in een tweetal of moet ik dit echt alleen doen'? Vraag ik.

Callum schudt zijn hoofd. 'Ik, jij, Kian en Elijah gaan op verschillende plaatsen het team bespioneren'. 'Jij en Elijah blijven achter en ik en Kian gaan voor ze'. Ik knik. 'Begrepen leider'. Zeg ik. Ik ren naar buiten met Callum. Buiten staan Elijah en Kian al. Dit meen je toch niet? Ik moet mijn beste vriend bespioneren.

------------------------------------------------

hey allemaal, 

Mac en Reve zijn beide spionnen maar ze wisten het nog niet van elkaar. Nu heeft Reve geheimen voor Mac. Zal Mac boos worden als hij er ooit achter komt? 

Wat denken jullie? :)

Tot het volgende hoofdstuk :)

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Where stories live. Discover now