12. Mac en Reve geheimen? (Deel 2)

118 18 12
                                    


Hoofdstuk 12. Mac en Reve geheimen? (Deel 2)


Ik loop naar Elijah toe. Elijah geeft mij gelijk een knuffel. 'Je kijkt niet vrolijk'. Zegt Elijah. Ik knik. 'Ik ben gewoon een beetje zenuwachtig denk ik'. Zeg ik zachtjes. Elijah lacht. 'Geen zorgen'. 'Wij zijn een team toch'? Vraagt hij. Ik knik. 'Altijd'. Zeg ik. 'Dat is mijn meisje'. Zegt hij blij en hij geeft mij een kus op mijn voorhoofd.

Ik glimlach. 'Laten we gaan'. Zegt Kian. We lopen richting het centrum hier in de buurt. Callum hoorde dat Mac en zijn team daar zijn. Nou ze weten niks van Mac maar ik noem het gewoon zo. Ik kom net in mijn eentje aan in het centrum. Callum en Kian zijn de rechter kant op gegaan en Elijah de linker kant. Gelijk als ik kijk zie ik een jongen en een meisje rennen.

'Mac'? Fluister ik zachtjes. Ik ga achter een dikke paal staan als ze stoppen met rennen. Hoorde hij mij 'Mac' zeggen? Dat kan toch niet? 'Mac, wat is er'? Vraagt het meisje. 'Waarom ren je niet door'? 'We hebben haast geen tijd'. 'Wat als ons concurrentje komt'? Vraagt het meisje.

'Het concurrentje'. Fluister ik geïrriteerd. Nu weet ik wel zeker dat die jongen Mac is. Ik kijk om het hoekje van de dikke paal om te kijken waar Mac nu staat met het meisje. Hij is al weg gerend met haar.

Ik zie Elijah op het hoekje waar Mac langs loopt. Elijah en Mac. Die twee heb ik nog nooit bij elkaar samen gezien. Mac klimt een afdakje op. Ik ga achter de paal vandaan en ik ga langs de muren van een paar winkels langs. Ik loop heel voorzichtig langs. Ik hoor de stem van Mac steeds dichterbij. Ik kijk om het hoekje. Ik zie het meisje waarmee Mac samenwerkt op het dak klimmen.

Het meisje ken ik gelukkig niet. Ze heeft bruin haar en is langer dan mij. Voor de rest kan ik niet echt zien hoe ze eruit ziet want daar is het iets te donker voor. Mac is spion. Dat spookt nog steeds raar door mijn hoofd. En dat ik hetzelfde geheim voor hem hou. Ik zie Callum in het zicht verschijnen. 'Nee, wat doet hij nou'. Zegt Elijah die ineens achter mij staat. Ik schrik.

Elijah lacht. 'Geen zorgen, meisje'. Zegt hij. 'Ik ben het maar'. Ik knik. 'Callum verraadt zichzelf zo nog'. Zeg ik. Callum doet een aantal dingen bij de sloten en dingen. 'Volgens mij probeert hij hun plannen te saboteren'. Zegt Elijah. Ik knik. 'Je heb gelijk'. Zeg ik. Callum verdwijnt snel weer. Dan krijg ik een bericht van Callum. Elijah zijn telefoon gaat ook al af.

Ik kijk op mijn telefoon en ik lees het bericht van Callum.

Zo gaan we bij de uit punt staan met hun te praten.

Ik zie Callum naar mij kijken. Ik knik. Elijah knikt ook. 'Oh nee hé'. Zeg ik zachtjes. Elijah kijkt mij raar aan. 'Reve, wat is er aan de hand'? Vraagt hij.

Ik schud mijn hoofd. 'Dat kan ik niet zeggen'. 'Ik heb een belofte gedaan aan hem'. Zeg ik en ik ren verder. 'Hem'? Hoor ik Elijah nog zeggen voor hij achter mij aan rent. Ik zie Callum wijzen naar een plaats. Hij rent al naar die plaats toe ergens aan de andere kant van het centrum. Ik tik Elijah achter mij aan. Hij knikt.

'Ik snap het plan, Reve'. Zegt Elijah. Ik glimlach. 'Fijn'. Zeg ik. Wij rennen samen naar de afgesproken plaats van Callum. Ik ga precies bij het hoekje staan. Kian en Callum verschijnen om de andere hoek. 'Ze kunnen elk moment hier zijn'. Zegt Callum. Ik knik. Ik wacht een tijdje voor ik stemmen deze kant op hoor komen. Ik kijk Callum aan. Hij knikt. Ik kijk even om het hoekje en gelijk loopt Mac tegen mij aan.

Allebei vallen wij op de grond naast elkaar. Mac staat op en steekt zijn hand naar mij uit. Dan kijkt hij pas wie ik ben. Ik pak zijn hand vast en hij trekt mij omhoog. 'Reve'? Vraagt hij. 'Mac'. Zeg ik onverrast. Kian kijkt verbaasd. 'Mac is een spion'? Vraagt Kian. Ik knik. 'Ja, hij vertelde dat vandaag nog'. Zeg ik en ik kijk teleurgesteld naar de grond.

'Reve, wat doe jij bij Kian, Callum en Elijah'? Vraagt hij. Dan kijkt hij verbaasd. 'Elijah'? Vraagt hij. 'Elijah als in je vriendje'? Vraagt Mac en hij wijst naar ons. Ik knik. 'Ja, Elijah is mijn vriendje zoals ik je al had gezegd'. Zeg ik.

Mac pakt mij vast en loopt naar zijn eigen team met mij. 'Reve nee, Elijah is mijn concurrent als spionnenwerk'. Zegt hij. 'Je moet niet met hem omgaan'. Ik schrik. 'Kian is mijn broer en doet precies hetzelfde werk'. Zeg ik. 'Wat'? 'Kian en Dylan zijn ook spionnen'? Vraagt hij. Ik knik. 'Ik denk dat je nog steeds niet door heb wat er nou echt gebeurt'. Zeg ik. 'Mac, ik ben jou concurrent'. Zeg ik.

Mac schrikt. Hij kijkt mij teleurgesteld en gebroken aan. 'Maar dat veranderd toch niks in onze vriendschap'? Vraag ik. Mac kijkt zijn teamleden aan. 'Reve'. Fluistert hij. 'Ik heb je niks gezegd omdat dat verboden is'. Zeg ik. Mac knikt. 'Dat van mij was ook verboden maar je had mijn volledige vertrouwen hierin'. Zegt Mac. 'Jij vertrouwd mij niet in een geheim zoals deze'? Vraagt hij.

Ik schud mijn hoofd. 'Nee nee, ik heb het Callum beloofd en ik breek geen beloftes'. Zeg ik. Mac knikt. 'Nu weet je hele team toch wie ik ben'. Zegt hij. 'Maar ik heb ze niks gezegd, het was per ongeluk zo verlopen'. Zeg ik. Mac zucht en loopt naar zijn teamleden.

'Dus het is nu mijn schuld dat jij per ongeluk tegen mij aanliep en dat ze nu weten wie je bent'? Roep ik. Mac draait niet meer om. Ik kijk mijn teamleden aan. 'Wat is er nou gebeurt'? Vraagt Kian. Ik zucht. 'Volgens mij ben ik mijn beste vriend verloren'. Zeg ik. 'En ik heb er nu al spijt van'. 

-----------------------------------------------

hey allemaal,

Mac is erachter gekomen dat Reve een spion is. 

Maar zal dat veel verandering brengen in hun vriendschap?

Of zal het team boos worden op Reve omdat ze de identiteit geheim heeft gehouden van hun concurrent

tot het volgende hoofdstuk

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt