9. Elijah en ik in de avond.

137 18 0
                                    

Hoofdstuk 9. Elijah en ik in de avond.


Het is nog steeds dezelfde avond als ik en Elijah samen terug lopen. Ik glimlach wanneer hij mijn hand vast pakt. 'Hoe vond je het'? Vraag Elijah. 'Fijn om samen te werken'. Zeg ik. 'Het is echt geweldig nu ik van dat Poison af ben'. Zeg ik. 'Geen ruzies, trainen op atletiek, gewoon een spion zijn, vechten, tijd voor mijn vrienden echt alles dat ik nodig heb'. Zeg ik.

Elijah lacht. 'Het is ook geweldig dat ik Mac, Ymogan en Darcy ontmoet heb'. Zeg ik. 'Al denken Ymogan en Darcy dat ik geen beste vrienden met Mac kan zijn zonder hem leuk te vinden'. Elijah lacht. 'Zulk soort meisjes zijn Ymogan en Darcy dus'. Zegt hij. Ik knik. 'En ik ben zo blij dat ik mijn spionnengave heb gevonden ook al weet ik pas een paar minuten wat dat echt is'. Zeg ik lachend.

Elijah lacht ook al. 'Het is zo grappig dat jij precies de spionnengave heb van jouw sport en precies ook jouw onderdeel'. Ik knik. 'Maar zitten er ook regels op die spionnen gaves'? Vraag ik. 'Mag ik die bijvoorbeeld niet gebruiken bij verspring wedstrijden of bij gewoon de training'? Vraag ik. Elijah knikt. 'Je mag je spionnengave altijd gebruiken wanneer je maar wil'. 'Maar het kan soms gevaarlijk zijn'. Zegt hij.

Ik knik. 'Wat kan er dan zo gevaarlijk aan zijn'? Vraag ik. Elijah zucht. 'Dit heb ik al duizenden keren moeten vertellen aan je broertje'. Zegt hij. Ik lach. 'Dan denk je dat je jou springkracht altijd heb dus bijvoorbeeld op een gevaarlijk gebied maar als je het uitprobeert zal je soms je normale springkracht hebben en haal je dus geen 6,34 zoals jouw PR nu is'. Zegt Elijah.

Ik knik. 'Dat is best vervelend'. Zeg ik. 'Daarom was ik al best bezorgd toen je over die winkels heen en weer sprong'. 'Je had gemakkelijk kunnen vallen zonder dat je door had dat het je spionnengave was'. Zegt hij. 'Bedankt voor de waarschuwing'. Zeg ik. We lopen een weg over. Het is helemaal donker op de verschillend gekleurde lichtjes na.

Ik kijk overal een beetje rond. Het was al een tijdje geleden dat ik alleen alleen met Elijah op pad was. Er is gelukkig niks veranderd aan ons gedrag. Maar ik heb zojuist wel mijn spionnengave ontdekt en daar ben ik al heel blij mee zoals ik al eerder zij.

Elijah en ik gaan op het bruggetje staan bij het water waar ik al eerder was geweest. Volgens mij was dat gisteren. Ik kijk weer naar het water en ik zie golven in het water komen wanneer er een druppel van de boom af valt. Ik glimlach. Ik kijk Elijah aan. Zijn ogen schitteren in het maanlicht. Leuk om te zien.

Geweldig zelfs. Elijah glimlacht ook. 'Wat is er'? Vraagt hij. 'Waarom kijk je zo naar mij'? Ik kijk snel weer naar het water. 'Je ogen'. Zeg ik. 'Die zien er prachtig uit in het maanlicht zoals deze'. Ik bloos al helemaal als ik dat zeg. Ik ga snel op de rand van de brug zitten en ik kijk naar de lucht.

De sterren, de maan, de verschillend gekleurde lichtjes overal en Elijah naast mij. Elijah slaat een arm om mij heen en gaat naast mij zitten. 'Jij houdt dus van sterren kijken'. Zegt Elijah. Ik knik. 'Jij ook dan'? Vraag ik. Hij knikt. 'Ja, de maan is echt zoveel mooier dan de zon'. 'Donker is beter dan licht'. Zegt hij. Ik knik zachtjes.

Elijah kijkt mij weer aan. Hij bloost. 'Nu schitteren jouw ogen ook in het maanlicht'. Zegt hij als ik hem ook aankijk. Ik glimlach. 'Dit soort dingen heb ik echt heel erg gemist'. Zeg ik. 'Maar dat komt natuurlijk ook weer door atletiek, Ymogan, Darcy en Mac'. Zeg ik. 'Mac'. Herhaalt Elijah. 'Hij is toch wel aardig voor jouw hé'? Vraagt Elijah. Ik lach. 'Natuurlijk is hij dat, hij is mijn aller beste vriend'. Zeg ik.

'Als ik het goed bekijk ga ik het meeste met jongens om'. 'Op mijn beste vriendin, Darcy en Maya na niet met meisjes'. Zeg ik. 'Met wie van de jongens ga je dan allemaal om'? Vraagt Elijah. 'Jou, Mac, Dylan, Kian, Callum en met Myiron ging ik om'. Elijah knikt. Hoe later het word hoe meer sterren er in de donker blauwe lucht verschijnen en hoe langer ik en Elijah hier samen zitten.

Ik kijk Elijah weer aan en hij mij. Voor ik door heb wat hier echt allemaal gebeurt kust hij mij. Ik denk dat dit wel de beste plaats was dat dit kon gebeuren. Ik sluit na drie secondes ook mijn ogen. Overal rond mij en Elijah is het stil. Het lijkt net alsof er niks meer is behalve ik en Elijah op de brug.

Ik kijk hem tien secondes later weer aan in zijn ogen. Hij glimlacht. 'Ik moet gaan'. Zegt hij. Ik knik. Ik sta op van de brug en ik geef Elijah een knuffel. 'Ik spreek je snel weer'. Zegt hij. Ik knik. 'Is goed'. Zeg ik en hij rent richting huis. Als ik richting huis ga doe ik er heel langzaam over om te lopen. Het is nog steeds overal stil. Het is donker maar de lichtjes overal maakt het huis leuker.

Het is ook wel eens fijn om alleen te lopen met de sterren en de maan boven je. Ik kijk even snel op mijn telefoon hoe laat het is. Ik zie dat ik verschillende oproepen heb gemist. Ik lach. Ik zie zes namen staan. Drie oproepen van Mac, één van mijn moeder, één van mijn vader, twee van Ymogan en één van Callum.

Wat zouden ze allemaal van mij moeten? Volgens mij moet ik van mijn ouders al lang thuis zijn aangezien het half twaalf in de avond is en ik hier alleen buiten ben. Ik loop iets sneller richting mijn huis aangezien ik nogal ver ben. Ik was ook niet van plan te reageren op mijn ouders. 

----------------------------------------

Hey allemaal, 

Hoe vinden jullie het? 

Ik heb echt heel veel getypt nu ik zomervakantie heb. 

tot het volgende hoofdstuk, byee

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Where stories live. Discover now