26. Vrije dag.

100 15 0
                                    

Hoofdstuk 26. Vrije dag.


Ik kom thuis van een hele tijd opgesloten in school. Dylan gaat kapot op de bank liggen. Ik ga naast hem zitten. 'Jij en Ymogan hé'? Vraag ik. Dylan kijkt op. 'Je weet het of niet'? Vraagt hij serieus. 'Ik weet dat jij haar kuste toen ik en Mac even in een ander lokaal waren zodat jullie twee alleen zouden zijn'. Zeg ik.

Dylan stoot mij aan. 'Dit deden jij en Mac expres'? Vraagt hij. Ik knik lachend. Dylan glimlach gelukkig. 'Bedankt daarvoor, nu heb ik waarschijnlijk ook een leuke vriendin'. Zegt hij. Ik glimlach. 'Dus het is nog niet officieel'? Vraag ik. Dylan schudt zijn hoofd. 'Hoe moet ik nou weten of Ymogan het ook officieel wil'? Vraagt hij.

Ik wijs naar mijzelf. 'Hallo, Ymogan haar beste vriendin hier'. Zeg ik. Dylan lacht. 'Wil je dat voor mij doen'? Vraagt hij. Ik knik. 'Natuurlijk'. Zeg ik. 'Ymogan is helemaal weg van jou en als jij van haar'. Zeg ik snel voor ik naar boven loop.

Ik trek mijn pyjama aan en ik ga even voor de televisie zitten met een deken over mij heen. Ik had het best wel koud gekregen onderweg naar huis toe. Mac en Ymogan zijn gelukkig ook ongedeerd thuis gekomen.

Ik sluit mijn ogen even en ik val gelijk in slaap. Ik droom over dat ik en Mac in het lokaal opgesloten zaten. Het was super gezellig met hem. Hij is tenslotte mijn best vriend dus dat mocht ook wel. Ik zie voor mij hoe we beide in een deuk lagen om iets heel doms. Ik zie voor mij hoe hij voor mij zorgt als ik ergens last van heb. Ik zie hoe mijn beste vriend mijn beste vriend geworden is.

Ik word heen en weer geschud terwijl ik lekker lig te slapen om ongeveer vijf uur. Ik open mijn ogen. 'Dylan'? Vraag ik. Ik heb al gelijk het gevoel dat ik mij niet echt goed voel. Dylan knikt. 'Elijah is beneden'. Zegt Dylan. Ik knik. 'Bedankt dat je mij wakker gemaakt heb'. Zeg ik en ik sta op. Ik trek even snel een normaal T-shirt aan en loop dan naar beneden.

'Hey Reve, hoe gaat het met je nadat je opgesloten in de school was'? Vraagt Elijah. Ik glimlach. Snel ren ik naar hem toe en geef hem een knuffel. 'Ik voel mij niet helemaal goed maar ik heb het gelukkig overleefd'. Zeg ik. 'Ik heb mij ook al vermaakt met Mac in een lokaal'. Elijah lacht.

'Reve, ik denk dat je ziek word door die storm'. Zegt hij. 'Of je bent gewoon super moe en heb te weinig geslapen de laatste tijd'. Ik knik. 'Dat zal het vast wel zijn'. Zeg ik. Elijah glimlacht. 'Laten we maar naar je kamer gaan'. Zegt hij. Ik knik en geef hem een kus.

Ik en Elijah lopen hand in hand naar mijn kamer toe. Elijah gaat in mijn bureau stoel zitten. 'Je bent echt verschrikkelijk moe of niet soms'? Vraagt hij. Ik knik. 'Ja sorry'. Zeg ik. Elijah glimlacht. Hij gaat op een klein bankje in mijn kamer zitten en trekt mij naar hem toe. Ik ga maar naast hem zitten.

'Reve, we hebben nog wel een hele tijd voor Callum ons voor een missie vraagt maar ik wil dat je nu uitgerust bent voor mogelijk komende missies van Callum'. Zegt hij. Ik knik. 'Vind jij het niet erg dat je hier moet wachten'? Vraag ik. Elijah schudt zijn hoofd. 'Dat is fijn'. Zeg ik en ik sluit mijn ogen.

Elijah legt mijn hoofd op zijn schouder. Ik glimlach voor ik in slaap val. Serieus, ik kan echt veel beter slapen ineens. 'Elijah'? Vraagt Dylan die binnenkomt. 'Kunnen we misschien even praten over Ymogan'? Vraagt Dylan. Elijah knikt. 'Ja natuurlijk, we kunnen altijd wel praten over meisjes of andere dingen als je wilt'. Zegt Elijah. 'Wij zijn nu ook een soort van familie dus ik ben er voor je'.

'Bedankt'. Zegt Dylan voor ik echt compleet in slaap val en niks meer kan horen'. Ik word al na een paar uurtjes wakker wanneer het avond is. Wanneer ik wakker word is Elijah aan het slapen. Ik lach. 'Elijah'. Fluister ik. Elijah kijkt op. 'Je bent wakker'. Zegt hij. Ik knik.

Elijah rekt zich uit en kijkt mij aan. 'Hoe voel jij je nu'? Vraagt hij. Ik knik. 'Beter'. Zeg ik. 'Ik heb echt het gevoel alsof ik zo veel meer energie heb'. Ik kijk naar de tijd. 'Het is net nacht'. Zeg ik. Elijah knikt. 'Ja, je broers slapen al en ik heb laten weten dat ik hier ook blijf tot de nacht want om drie uur komen mijn ouders thuis van een feest'. Zegt Elijah.

Ik knik. 'Ja, ik snap het wel'. Zeg ik. Mijn telefoon gaat af. Ik pak mijn telefoon en neem op. 'Hoi Mac'. Zeg ik. 'Kan je vanmiddag afspreken'? Vraagt Mac. Ik knik. 'Ja, wil je ergens over praten dan'? Vraag ik. 'Nee, ik heb gewoon niks te doen en ik heb wel even zin om gewoon met jou rond te lopen en te praten net zoals in de school'. Zegt hij. Ik knik. 'Ja dat is wel goed'. Zeg ik.

'Kom jij naar mij toe dan'? Vraag ik. 'Ja dat is goed'. Zegt Mac en hij hangt op. 'Mac belt je midden in de nacht'? Vraagt Elijah. Ik knik. 'Ja, dat heeft hij wel eens eerder gedaan en geloof mij hij vraagt echt van alles'. Zeg ik. 'Ook al is er eigenlijk helemaal niks aan de hand hij belt mij gewoon als ik slaap'.

Elijah lacht. 'Ik moet gaan'. Zegt Elijah. Ik knik. Ik geef hem een kus voor hij naar beneden gaat. Ik ga nog even in mijn bed liggen voor het licht word.

-------------------------------------

hey allemaal,

sorry dan de laatste twee hoofdstukken die nogal saai waren vanuit mijn ogen. Vanaf de volgende hoofdstukken komt het einde aan!!!

tot het volgende hoofdstuk

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Where stories live. Discover now