10. Toch wel verdacht?

132 19 6
                                    

Hoofdstuk 10. Toch wel verdacht?


Ik word al vroeg in de morgen wakker doordat er iemand in mijn kamer staat. Ik wrijf in mijn ogen en ik ga rechtop in mijn bed zitten. 'Wie moet er nou zo vroeg in de ochtend zijn om met mij te praten'? Vraag ik. Ik hoor gelach. 'Mac'? Vraag ik en ik kijk mijn kamer rond. 'Het was inderdaad Mac'. Zeg ik. 'Natuurlijk ben ik het, Reve'. Zegt Mac. 'Kom op sta op'. Zegt hij.

Hij lacht weer. 'Ik heb je gister wel drie keer gebeld'. Zegt hij. 'Ik moet nodig met je praten'. 'Alleen met jou'. Zegt hij. Ik knik. 'Maar wij moeten natuurlijk eerst weer naar school toe'. Zegt hij. Ik zucht. 'Ik heb echt super weinig zin in school'. Zeg ik. Mac glimlacht. 'Maar daar heb ik wel een idee voor'. Zegt hij. Hij staart mij aan met een grote glimlach op zijn gezicht.

'Ja wat dan'? Vraag ik. 'Als wij samen eruit worden gestuurd gaan we gewoon weg van school'. Zegt hij. Ik glimlach. 'Ja, dat is wel een goed idee'. Zeg ik. Mac lacht weer. Hij heeft echt een super leuke lach. Ik moet er zelf ook altijd van lachen en ik kan hem daaraan herkennen. Ik klim mijn bed uit. 'Kan je beneden op mij wachten, ik moet mij nog omkleden en andere dingen doen'. Zeg ik. Mac knikt. 'Is goed'. 'Ik ben beneden'. Zegt hij.

Ik kleed mij snel om en ik doe voor de rest alles wat ik nog moet doen voor school. Ik ren snel naar beneden waar Mac met Dylan zit te gamen. 'Waar is Kian'? Vraag ik. Dylan geeft een sein aan onze ouders en Mac dat hij dat niet kan zeggen. Spionnen werk is het dus. 'Hij was toch logeren bij een vriend van hem'? Vraagt Dylan. Ik knik.

'Oh ja, dat was ik even vergeten'. Zeg ik. Mijn moeder loopt naar mij toe. 'Die Mac is een leuk joch'. Zegt ze. Ik lach. 'Inderdaad, daarom zijn wij ook beste vrienden'. Zeg ik. Mijn moeder loopt achter mij aan als ik drinken inschenk. 'Ik bedoel dat hij wel leuk leuk is vind je niet'? Vraagt ze. Ik kijk mijn moeder aan.

'Mam, nee'. Ik was natuurlijk vergeten om te zeggen dat Elijah mijn vriendje is. Volgens mij weet mijn moeder niet eens dat Elijah bestaat. Ik zal het haar ook niet gaan vertellen. Kian heeft ook niks over Maya gezegd dus waarom zou ik het dan doen? Ik heb Kian al ene tijdje niet gezien. Ik denk dat hij nu of spionnen werk doet of hij is bij Maya.

Ik krijg een bericht van Dylan. Ik kijk hem aan. Hij knikt met zijn hoofd naar mijn telefoon. Ik lees het bericht.

Hij is bij Maya maar dat moet je niet tegen mam en pap zeggen. Ze doen iets om te ontdekken wat Maya haar spionnengave is.

Oh, ik had gelijk. Hij is bij Maya en doet spionnenwerk. Dus het kan ook allebei natuurlijk. 'We moeten naar school'. Zegt Mac die de game controler weg legt. Dylan staat ook op. 'Laten we gaan'. Zegt Dylan. Ik loop snel naar Dylan toe. 'Wat moeten we zeggen als ze vragen waar Kian is'? Vraag ik zachtjes aan Dylan. Hij haalt zijn schouders op.

'Ik had zegt dat ik al iets geregeld had maar ik heb letterlijk geen idee wat ik als excuus moet gebruiken'. Zegt Dylan schuldig. 'We kunnen het ook niet aan hem zelf overlaten'. Zeg ik. Dylan knikt. 'Dat kunnen we zeker niet doen'. We lopen een kwartiertje later weer op het schoolplein. Vandaag was school echt niks aan. Ik heb een beetje met Mac gesproken maar voor de rest is er niks gebeurt.

Niet eruit gestuurd deze keer. Niet gesproken met Ymogan of mijn broers. Ik heb gelukkig ook geen huiswerk of toets. Het is namelijk al bijna zomervakantie en ik heb er veel zin in. Geen school en lekker doen waar ik zin in heb. Met Elijah weg, spionnenmissies, atletiek trainingen, tijd met mijn vrienden, films kijken op mijn televisie.

Ik ben echt gek op mijn televisie maar ik kan best een paar dagen zonder. Ik heb genoeg te doen als ik buiten ben. Atletiek natuurlijk, spionnenmissies en al die dingen. Ik loop vermoeid de school uit. Het is al bijna half vijf.

Ik haat lange schooldagen maar ja, wie haat dat nou niet? Ik kijk Mac aan die naast mij loopt. 'Half vijf'. Zeg ik. Mac zucht. 'Bijna vakantie en toch laten ze ons zo lang nog op school zitten'. Zegt Mac. Hij kijkt ineens op. 'Oh ja, ik had een vraagje'. Zegt Mac. Ik kijk hem nieuwsgierig aan.

'Omdat het bijna zomervakantie is had ik het idee om een keer op vakantie te gaan met een paar mensen'. Zegt Mac. 'Jij, ik, Dylan, Kian, Ymogan, Darcy en misschien nog een paar'. Ik lach. 'Mac heb je er al eens over gedacht dat wij veertien jaar zijn dus dat mag nooit'. Zeg ik. 'Maar dat zou wel leuk zijn als het mag'. Zeg ik.

Mac glimlacht. 'Ik kan het altijd proberen bij mijn ouders en anders misschien volgend jaar of het jaar daarna'. Zegt hij. Ik knik. 'We moeten zeker eens op vakantie zonder ouders'. Zeg ik. Mac raakt dan zoek in zijn gedachtes. Hij staart alle kanten op zonder een woord te zeggen of antwoord te geven op mijn verhalen of vragen.

'Mac'? Vraag ik. 'Mac'! Roep ik. Ik schud hem heen en weer op zijn plaats. 'Wat is er, Reve'? Vraagt Mac ineens heel geheimzinnig. Ik zucht. 'Mac, wat is er aan de hand'? Vraag ik. 'Zit je met een probleem of heb je gewoon geen zin om met mij te praten'? Vraag ik. Mac schudt zijn hoofd. 'Ik ben zo terug'. Zegt Mac en hij rent voor mijn neus weg rent

----------

Hey allemaal,

wat denken jullie dat Mac zijn geheim is? 

Denken jullie dat hij goed of dat hij een slecht personage is?

Laat  weten in de reacties. :)

Byebyee

  -YinYangLaraa  

Protected (2)Where stories live. Discover now