Capitolul➸ 29

761 60 20
                                    

Pare ca toamna dureaza o vesnicie sa isi faca intrarea; insa cand talpile tale scot in sfarsit acel sunet satisfacator sub pasii tai, cand aerul miroase a fum, vinete coapte si vantul incepe sa muste, e ca si cum totul s-a intamplat intr-o clipa. Nu stiu cand a trecut sau cand a inceput.. si acum ca e iarna ma intreb cum s-a intamplat.

Stau si ma agat de plover-ul gros de un portocaliu aproape jenant in timp ce Serban isi face drum inspre mine. Intregul pamant pare ca e de acord cu fiecare pas pe face il face, aproband cu semne subtile - dar generoase cu publicul, modul in care parul i se lipeste de fruntea transpirata sau felul in care tricoul stie, parca, sa se indoaie in colturile potrivite; si cand in final e destul de aproape mine incat sa disting picaturile de apa ce i se preling pe fata, mi-e cumva rusine sa ma uit la el.

-Namaste! (1) E prostia pe care o zic si simt o caldura familiara urcand pe obraji.

Obisnuit cu sminteala idioata de care dau dovada zilnic, Serban isi ridica coltul buzei intr-o jumatate de zambet ce lasa o singura gropita sa se vada. La vederea ei, ma trezesc zambind si eu.

-Asta din ce cacat de serial e? Nu rateaza el ocazia sa ma faca sa ma simt si mai idioata, cu capul aplecat ca sa nu loveasca pragul de sus al verandei in timp ce urca ultimele scari si se pozitioneaza direct in fata mea.

Vorbind de intimidare...

-Aaa... e un salut. Il informez, atingandu-mi urechea intr-un gest ce ar trebui sa il instiinteze ca nu ma simt in largul meu dar evident ca nimeni nu s-a uitat la Lie to Me!!

-Blondy!! Uite ce mi-a facut iubitul tau!!

Striga Dee de la zece metrii departare, mergand in linie cu Richy si Tony care se chiunuiau sa il faca pe cel mai aiurit hippiot sa isi tina mana bandajata in jos, in loc sa o fluture in aer cu nesabuinta ca si cum nu ar fi nimic in neregula cu sangele si carnea desprinsa ce se zareau chiar si de unde stateam eu!

Cu toate astea, gura deschisa (asteptand intocmai precum un mini-aeroport fulgii de zapada sau mustele degerate) ochii cautand disperati un loc sigur in care sa priveasca si sangele oprindu-se brusc din circulat, nu erau o reactie la evidenta rana suferita de blond in sesiunea de antrenamente incheiata adineauri, ci se datorau pe deplin cuvantului folosit de Dee. Iubit.

Pe jumatate mecanic, inconstient si pe de-o parte curioasa, imi indrept privirea, fara a tulbura aerul destul de incordat deja, intr-un fel de amnezie partiala a membrelor ce refuzau sa ma asculte spre ceilalti. Tony inca tragea de maneca lui Dee in jos iar Richy privea dezgustat la bandajul evident neingrijit si prost pozitionat ce ingaduia privitorilor sa observe gravitatea arsurii ce se intindea pe o portiune mare din bratul baiatului. Pe scurt, nimeni nu parea revoltat sau scandalizat de felul in care Dee privea relatia mea cu prietenul lor. Ca sa fie si mai ciudat, nici nu pareau ca au observat!

Lucrul asta imi da un impuls imens in stima mea de sine si dintr-o data, hanoracul meu de lana portocalie, devine aproape dragut. Jackpot!

-Iti vad buzele miscandu-se Dee, dar tot ce aud e o fetita speriata. Spune Serban ranjind macabru si toata lumea rade.

-Andreea zice ca ar fi timpul sa ne intoarcem, cel putin tu. I se adreseaza Patt fratelui sau vitreg, pasind alaturi de noi in aerul rece de decembrie. Peste plaja goala se lasa linistea.

Jur ca pot sa aud mandria valurilor faramitandu-se in timp ce se milogesc de hotarul de nisisp sa poata trece mai departe; Atat de liniste e. Si cu toate astea, nimeni nu indrazneste sa scoata un pas.

La vederea bratului amicului ei, Patt se opreste si isi ingusteaza ochii. Privirea ei mai apriga ca de obicei, sau cel putin asa mi se pare, trece pe rand de la Tony, oprindu-se pe Richy care ridica din umeri intr-un gest menit sa spuna „la ce te asteptai?" si apoi ajunge la Serban unde zaboveste doar putin mai mult inainte sa ajunga in final la sursa. Cercetand cu atentie fata acestuia, probabil incercand sa determine daca expresia aproape de lesin e doar o farsa sau daca tipul e cu un pas mai aproape de stele, Patt inspecteaza zona insangerata inainte sa se decida.

Alfa în derivăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum