~Κεφάλαιο 10ο~

322 39 5
                                    

Περνούσαν τα λεπτά, αλλά κανείς μας δεν προσπάθησε να μιλήσει. Κοιτούσα έξω από το παράθυρο παρατηρώντας το πανέμορφο μέρος. Κυριαρχούσε το πράσινο παντού με τα βουνά να υψώνονται μεγαλόπρεπα στον γαλάζιο ουρανό. Άνοιξα το παράθυρο και το αμάξι πλημμύρισε από τους ήχους των πουλιών και τη μυρωδιά της φύσης. Έβγαλα έξω το κεφάλι μου και έκλεισα τα μάτια μου απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα που χτυπούσε το πρόσωπό μου. Ένιωθα τα μάτια του Χάρρυ πάνω μου, αλλά δεν έδωσα σημασία. Μάλλον θα φαινόταν σαν να βλέπω τέτοιο μέρος πρώτη φορά.

Κάθισα ξανά στη θέση μου θέλοντας να ανοίξω το ραδιόφωνο για να σπάσει η σιωπή που επικρατούσε μεταξύ μας, αλλά πριν ακουμπήσω έστω και ένα κουμπί, η απότομη φωνή του ήχησε κάνοντάς με να τραβήξω απότομα το χέρι μου.

«Μην αγγίζεις το ραδιόφωνο μου!» με κοίταξε έντονα για μια στιγμή, πριν στρέψει ξανά τη προσοχή του στο δρόμο.

«Γιατί; Θα το χαλάσω;» τον ρώτησα ειρωνικά.

«Έλα τώρα, εσείς οι γυναίκες πάντα φέρνετε τη καταστροφή. Δεν διακινδυνεύω το πολύτιμο ραδιόφωνό μου.» απάντησε με τον ίδιο τόνο. Η απάντησή του ήταν αναπάντεχη, αλλά το ίδιο αναπάντεχα άνοιξα το ραδιόφωνο. «Τι έκανες; Γιατί το άγγιξες;» έκλεισε τη μουσική φανερά νευριασμένος.

«Δεν έπαθε τίποτα, μην κάνεις έτσι.» απάντησα ήρεμα χωρίς να βρίσκω το λόγο που φωνάζει.

«Πρέπει να μάθεις να ακούς τι σου λένε!» φώναξε έντονα σφίγγοντας με τα χέρια του το τιμόνι.

«Κι εσύ πρέπει να μάθεις ότι δεν μπορεί να γίνεται πάντα το δικό σου!» του απάντησα με το ίδιο ύφος κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

«Στο δικό μου αμάξι, θα γίνεται πάντα το δικό μου, είτε το θέλεις, είτε όχι!»

«Ό, τι πεις! Δεν το πιστεύω ότι φέρεσαι έτσι για ένα ραδιόφωνο!» μουρμούρισα αδιαφορώντας για το αν άκουσε ή όχι.

Μπαίνοντας μέσα στο χωριό μου έκανε εντύπωση που όλα τα σπίτια ήταν πέτρινα σε αντίθεση με του Χάρρυ που ήταν ξύλινο. Σε κάθε μπαλκόνι υπήρχαν μικρές γλαστρούλες με πολύχρωμα λουλούδια ενώ αναρριχώμενα φυτά στόλιζαν τους τοίχους των σπιτιών. Ήταν όντως ένα πολύ όμορφο, γραφικό χωριό και η ηλιόλουστη μέρα σήμερα το έκανε ακόμα πιο μαγευτικό. Υπήρχαν ελάχιστα μαγαζιά, τα οποία ήταν κυρίως παντοπωλεία ή φούρνοι. Το μόνο που ξεχώριζε ήταν το Super Market, μπροστά από το οποίο ο Χάρρυ σταμάτησε το αμάξι.

Έρωτας στους στίχους... [H.S. & X❤O]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα