ARANIYOR

1.3K 87 13
                                    

Otobandan yürümeye devam ediyorduk.2 sattir yoldaydık. Hava hafiften kararmaya baslamıstı.200 metre ilerde bir petrol ofisi oldugunu gördük. Ayda'ya döndüm. Gözleri gülüyordu resmen. Saatlerce kosmus olmamıza ragmen benzinlige dogru kostuk. Benzinligin onunda 6-7 tane zombi dolasıyordu. Ayda'da bıcak olmadıgı icin geride durmasını söyledim. Bıcagımı elime aldım. Sigaranın ve saatlerce yürümeninde verdigi yorgunlukla zorda olsa zombileri öldürmüstüm. Marketin kapısın geldik. Kapıyı tıklattım.Ses yoktu. Bıcagımı kapıdan sokarak zorda olsa ittirerek kapıyı actım. Hersey dagılmıstı. Kasanın oldugu duvar kanlar icindeydi. Etrafı iyice aradık. Temizdi.Kasanın orada bir tane kapı vardı. Yavasca yaklastık kapıya. Kapıyı tıklattım.Bir kac saniye sonra zombi oldugunu düsündügüm bir ses geldi. Kapıyı tedirgin ve yavas bir sekilde actım. Burası tuvaletti.Ve sesi cıkaran , boynundan zincirle musluga baglanmıs olan zombiydi.Bir bacagı kopmustu.Cok igrenc gözüküyor ve kokuyordu.Onu oldurmek istedim fakat zaman kaybından baska birşey degildi. Kapıyı kapattım. Kasanın oldugu bolumde bir tane sırt cantası vardı. Sevinmistik.Marketteki etrafa sacılmıs yiyecekleri ve icecekleri cantaya dolduruyorduk.O esnada bir araba sesi duydum. Kasanın orada egildik. Benzinligin onunda bir otobüs durdu. Otobüstü bu ve bunlar Polislerdi. " Nerden buldular lan bizi " dedim kısık bir sesle. Otobüsten indiler ve etrafı gozleriyle suzdukten sonra benzinlige dogru yöneldiler.

" Simdi ne yapıcaz ? " dercesine Aydayla birbirimize bakıyorduk. iyice yaklasıyorlardı. Kendimizi yanımızdaki tuvalete attık. Kapının arkasında duruyorduk. Zombi bacagının kopmasına ve boynundan zincirlenmesine ragmen tüm gücüyle bize saldırmaya calısıyordu.O esnada marketin kapısının acıldıgını duyduk." Etrafa bakın " dedi tanıdık bir ses.Bu liderleriydi. Etrafı geziniyorlardı. Ayak seslerini duyuyorduk. Yiyeceklerin poset seslerini duyduk. Birşeyler yiyolardı. Liderleri bagırarak " isinize bakın gerizekalılar , elinizi cabuk tutun. Onları bulmamız gerek " dedi." Hass... " dedim icimden. Bizi arıyorlardı ve bulmaları an meselesiydi. Simdi ne yapıcaktık ? Liderlerinin bagırmasıyla Ayda irkilmis ve ayagını kapıya carpmıstı. Liderleri " O neydi ? " dedi. Adamlardan biri " Kapının arkasından geldi " dedi. Kapıya dogru yaklasıyorlardı. Ayak seslerini sanki en sevdigim müzikmiscesine dinliyordum ve bir yandanda korkuyordum. Kapının dibindeydi. Aydayla beraber kapının arkasında duvara tüm gücümüzle yapısmıstık. Adam kapıyı actı. Kapı tam burnumuzun ucundaydı. Kapıyı az daha itse yakalanıcaktık. Kapıyı acan adam " Sadece zombiymis " dedi. Liderleri " Burada isimizi bitti gidebiliriz " dedi. Adam kapıyı kapattiginda icimizden bir oh cektik.Bir kac dakika sonra arabanın calıstıgını farkettik. Kapıyı hafiften aralayarak baktım. Liderleri otobüsün onundeydi ve etrafı gozleriyle süzdükten sonra sofor koltuguna gecti ve gittiler. Zombi garip bir sekilde hayatımızı kurtarmıstı. Hemen dısarı cıktık.Cok hızlı bir sekilde cantayı doldurduk.O esnada kasanın orada bir fener ve kelebek bıcak gördüm.Bir benzinlik marketi oldugu icin sanırım kasiyer soygunlara karsı kendini korumak icin koymustu o bıcagı oraya. Elimdeki döner bıcagını daha güvenli ve rahat oldugu icin Ayda'ya verdim. Kelebegi cebime , feneriyse cantaya koyduktan sonra cantayı sırtıma taktım ve dısarı cıktık.Sag tarafa gitsek Polisler'in mekanı vardı. Sola gitsek Polisler'in kendisi. Tekrardan ormanlıga girmeye karar verdik. Günes tamamen batmıstı. Gökyüzü kızıldı ve karanlık tonlardaydı. Yürüyecek takatimiz kalmamıstı artık.Cok yorulmustuk fakat baska caremiz yoktu. Saklanıcak bir yer bulmalıydık ve sonunda sans yüzümüze gülmüstü. Karsımızda bir oduncu evi ve yanında kucuk komurluk oldugunu dusundugum bir kulube vardı.

Evin yanında evin boyunun yarısı kadar kesilmis odun yıgını vardı. Evin kapısı tahtadan merdivenliydi. Merdivenleri agır adımlarla cıktık. Cebimdeki kelebegi ve cantamdaki feneri cıkardım. Kapıya tıklattım.Ses yoktu. Daha yüksek bir sesle tekrar tıklattım.Bir kac saniye bekledik ve yine ses yoktu. Aydanın elindeki döner bıcagını aldım ve benzinlikte yaptıgımın aynısını bu evin kapısındada uyguladım. Kapının kilitinin bulundugu yere bıcagı soktum ve bitkin düsmüs vücudumla bastırdım bıcaga. Kapı acılmıstı. iceri girdik agır adımlarla. Solda bir oda ve tuvalet-banyo vardı.Sag taraftaysa bir oda vardı. Odalar ve tuvalet bostu. Yukarıya cıkan bir merdiven vardı. Merdivenden cıktık.Sag tarafımda duvar vardı. Merdivenden cıkar cıkmaz karsımda ve solumda bir oda vardı. Karsıdaki odaya kontrol etmek icin Ayda girdi ve bende soldaki odaya girdim. Kapıyı actıgımda midem agzıma gelmisti. Kusucak gibi oldum.O kadar igrenc kokuyorduki. Kapıyı biraz daha araladım ve bu bir cocuk odasıydı. Daha dogrusu bir bebek odasıydı.Her taraf rengarenk ve bebek oyuncaklarıyla doluydu. Kapıyı tamamen actıgımdaysa sag tarafımda bir beşik karsımdaysa yerde yeten iki tane ceset vardı. Koku bunlardan geliyo olmalıydı. Cesetlere yaklastım korkulu adımlarla. Birisinin zombi oldugunu dusundum ve olmustu. Emin olamadım. Erkekti.Tekme attım. Hareket yoktu. Onun bir metre ilerisindeyse bir kadın yatıyordu.Ölü olarak. Fakat bu zombi değildi. Yani zombi olarak oldurulmemisti. insanken oldurulmustu. Besige yaklastım. Ustu ortuyle ortulmustu." Lütfen olmasın... lütfen " diyordum icimden. Ortuyu kaldırdım yavasca. Gördügüm seyle soka ugradım. Bembeyaz olmustum. Midem tekrar agzıma geldi. Begibte olu yatan bir bebek vardı.Ve insandı , zombi degildi. Bogazından kesilerek oldurulmustu.Bir bebegi oldurmuslerdi. Gözüm dolmustu. Yavas yavas kapıya dogru yoneldim. Ayda " Temiz " dedi." Tamam " dedim titrek bir sesle ve kapıyı cektim." Birşey mi oldu ? " dedi Ayda." Hayır " şeklinde kafamı salladım.Çünkü konusamıyordum. Dokunsalar aglayacak vaziyetteydim. Assagıya indik.Ev temizdi.Cok ac ve susuzduk. Cantadan bisküvi ve su cıkardık. Karnımızı azda olsa doyurmustuk. Kapıdan girince soldaki , evin en büyük odasında oturuyorduk. Camlarda perde vardı. Dısarı gözükmüyordu.2 tane koltuk, sehpa,televizyon masası, tüplü bir televizyon ve büyük bir yemek masası vardı. Cebimden bir tane sigara cıkarak agzıma goturup yaktım.Bir kac tane fırt cektikten sonra dıs kapının acıldıgını fark ettik. Kapı acılmıstı. Evde baskalarıda yasıyordu. Hemen yemek masasının altına girdik Aydayla beraber. Sigarayı ayagımın altına alarak sondurdum.

Korkmustuk. iceri girdiler. Ayak seslerinden anladıgım kadarıyla 2 kisiydiler." Bu koku ne lan " dedi birisi.Az önce yaktıgım sigaranın kokusuydu." Sansımı gibeyim " dedim icimden." Gibtigimin yerinde bu kokuyamı takıldın " dedi digeri.2 kisi olduklarından emin olmustum artık ve erkektiler. Belki yukardaki bebegi ve kadınıda bunlar oldurmustu. Yemek masasının yanında sehpanın üzerine silahını bıraktı biri. Koltuga oturdu ikiside. Biri ayaga kalkarak " Ben bir su dökiyim " dedi. Tuvaletin acıldıgını ve ardından kapandıgını duydum. Birşey yapıcaksak bu en dogru zamandı. Sehpanın üstündeki silahı alarak masanın altından dısarı fırladım. Adam korkulu ve saskın gözlerle bana bakıyordu. Silahını almak icin elini beline zütürmüstü. Elimdeki silahı salladım " burada " dercesine." Sessiz ol " dedim kısık bir sesle. Yanlıs bir hareket yapsa vurmıycaktım. Korktugumdan veya yapamıyacagımdan degil.Cok yüksek bir ses cıkarıcaktı ve bu Polisler'i bu tarafa cekebilirdi." Diz cok ve arkanı dön " dedim. Dediklerimi yaptıgında silahla kafasına vurarak bayılttım. Tuvaletin kapısına gittim. Diger adamın cıkmasını bekledim. Adam icerde iserken sarkı soyluyor ve ıslık calıyordu. Kapının arkasına gectim ve bir kac saniye sonra dısarı cıktı.Tam kafasına vuracagım anda yerdeki arkadasını gördü ve arkasını döndü. Alnına vurdum silahı.Hic bir hareket yoktu. Sanki hissetmemis gibiydi. Karsımdaki adam iri yapılı , esmer , siyah gozlu , kısa saclı bir adamdı. Alay edercesine guldu ve yumruk salladı. Kacmaya calıstım fakat kacamamıstım.En azından ceneme gelmesinden kactım. Yumruk kafama gelmisti ve kafamı duvara carptım. Yinede cok acımıstı. Sarsılmıstım.Ardından bir tane daha vurdu.Bu sefer kacamamıstım.Tam ceneme oturtmustu. Yumrugun siddetiyle yüzümü tekrar duvara carptım. Dudagım patlamıstı ve agzım kan icindeydi. Basım dönüyordu. Bayılmak icin ücüncü yumrugu bekliyordum.O esnada Ayda döner bıcagıyla adamın sırtından sokmustu bıcagı. Karnından cıktı. Sasırmıstım ve daha fazla ayakta duramadım. Yere dustüm." Selim , uyan. Seliiimm... " sesleri duyuyordum tam belirgin olmayan sekilde.

Zombi Salgını (Düzenleniyor) Where stories live. Discover now