ŞEHİR

1.3K 88 10
                                    

Basıma sanki bir bıcak batırılmıscasına uyandım. Ayda evde buldugu sargı beziyle kafamı sarmıstı ve dudagıma pansuman yapmıstı. Adamları aradı gözüm. Ayrı ayrı yerlerde ellerinden ve kollarından baglamıstı Ayda onları.Öncedende dedigim gibi akıllı ve zeki bir kızdı. Belkide ona aşık olmamın en büyük nedeni buydu. Aklı , güzelliginden daha hoş geliyordu bana. Resmen aşık olmuştum Aydaya bu cehenneme dönmüş , harap olmus dünyada. Ayda basımda oturuyordu. Uyandıgımı farkedince bir sise su icirdi ne kadar icmek istemesemde. Koltuga yatırmıstı beni. Agır hareketlerle dogruldum. Yaslandım koltuga. Adamlara bakıyordum. Onlarda sinirli bir şekilde bana bakıyordu fakat korkmuyordum. Gerçekten icimde bir gram korku hissi yoktu. Ayaga kalktım. Dengemi kaybettim bi anlık. Ayda kolumdan destek verdi. Dısarı cıktım. Cebimden bir sigara cıkararak gökyüzüne dogru iciyordum. Hava cok güzeldi. Günes yoktu ve sıcak bir rüzgar esiyordu.En sevdigim havaydı.Ne sıcak , ne soguktu . Ilıktı.Ne terliyordun ne de üsüyordun. Etrafı gezdim birazcık.Bir sorun yoktu. Evin yanındaki kulubeye gittim. Kapısı kapalıydı fakat kilitli degildi. Kapıyı actım. Balta , keser , dikenli teller ve cite benzeyen uzun tahtalar vardı.Pek birşey yoktu. Kapıyı kapatıp eve döndüm. Ayda geldi yanıma." Ne yapıcaz bunlara ? " dedi. Sorusuna cevap vermedim." Üstlerini aradınmı ? Ne cıktı ? " dedim." 2 tane silah ve bir tane pala. " dedi." Evdede cok sayıda yiyecek ve icecek stogu var. Sargı bezi , tentürdiyot vs. de var. Belki burada uzun bir süre kalabiliriz ? Ne dersin ? " dedi. Yine cevap vermedim. Aklım yukarda cansız yatan bebekteydi.Onu hangisinin öldürdügünü düsünüyordum." iyi misin ? " dedi ayda meraklı ve korkak bir ses tonuyla." iyiyim. " dedim donuk bir sesle. Cebimden kelebegi cıkardım.iri yapılı olan adamın yanına gidip diz coktum ve kelebegi actım.

- Bu eve ne zaman geldiniz ?
+ 2 gün önce.Siz ?

Bana soru sormasından sinirlenmistim. Fakat sakinligimi korudum.

- Soru sorma. Yukardaki bebegi hanginiz öldürdü ?

Ayda sasırmıs ve korku dolu gözlerle bana bakıyordu ,adamlarsa birbirine. ikisi birden " O " dediler birbirlerini gösterek." iyi.O zaman ikinizde ölüceksiniz. " dedim ve ardından ikisininde bogazını kestim. Pisman olmamıstım.Tam tersine icimi bir huzur toplamıstı.Az önce iki insanı oldurmustum ve günlerdir böyle rahatlamamıstım. Ayda artık korkuyordu benden. Bakıslarından fark etmistim. Fakat ona asla zarar vermezdim." Ne bebegi ? " dedi saskın bakıslarla. Tekrar cevap vermedim. Kosar adımla yukarı cıktı.Bir kac dakika donuk bir sekilde assagı indi. Sigaran varmı dedi. Karsılıklı ictik." Bundan sonra ne yapıcaz ? " dedi." Bilmiyorum. " dedim. Gercektende bilmiyordum." Belki bir kac hafta burada kalabiliriz." dedi." Olur. " dedim sadece. Dısarıda hava güzeldi fakat ev garip bir sekilde soguktu. Belkide bize böyle geliyordu.Yan tarafta yüzlerce odun varken yakamıyorduk.Bu hatayı tekrar yapamazdık. Ates yakarsak Polisler'e resmen " Gelin , burdayız. " demiş olurduk. Aksama kadar bos bos oturduk. Hava daha kararmamıstı ve basımında verdigi agrıyla uykum gelmisti. Koltuga uzandım ve on dakika sürmeden uykuya dalmıstım.

Erkenden uyanmıstım. Ayda hala uyuyordu. Dün oldurdugumuz kisileri ve yukarıdaki cesetleri dısarı cıkardım. Evin yanında bulunan kulubenin icinden kurek veya kazma bulmak icin kulubeye dogru yoneldim.Bir tane kırık saplı kürek vardı. 2 tane büyük bir cukur kazdım. Hepsini cukurlara attıktan sonra en son bebek kalmıstı. icim tekrardan bir tuhaf olmustu. Bebegi öylece cukuramı atıcaktım ? Ben bebegi gömmeye bile cekinirken onlar onu oldurmustu. Besigin üstündeki örtüyü almak icin gittim ve bir kac dakika sonra tekrar cukurların basına geldim. Bebegi ortuye sarıp yavas bir şekilde cukura koydum. Ardından cukurları kapamaya basladım. Yaklasık iki saat sürmüstü cesetleri gömmek. Yorulmustum.Kapının onundaki merdivenlere oturarak bir tane sigara yaktım. Paketim gittikce azalıyordu.7-8 tane kalmıstı. Sigaramı yaktım agır bir sekilde.Ard arda cektim. Ayda uyanmıstı. Yanıma geldi." Günaydın " dedi." Günaydın " dedim. Yanıma oturdu. Basını omzuma koydu. Sigaramdan bir , iki duman daha cektikten sonra Ayda'ya uzattım." icerdeki cesetleri ne yaptın ? " dedi. Elimle onları gömdügüm yeri gösterdim. Evin sag caprazına agacların arkasına gommustum onları. Acıkmıs ve susamıstım. Birşeyler atıstırmak icin iceri girdim. Mutfak dolapları neredeyse tamamen konservelerle doluydu. Bunlar bize en az 2-3 ay yeterdi.Bir tane konserve alıp koltuga oturdum.1 haftadır ne banyo yapıyor nede traş oluyordum. Saç , sakal birbirine girmisti. Kirden dolayı kokum zombilerden farksızdı.O gün bir kac tane zombi dısında bir sorun yasamadık. Aksam oldugunda Aydayla beraber koltukta yanyana yatarak uyuya daldık.

Bu olayların üzerinden üç ay geçmişti. Aydayla beraber , sıradan normal evli bir ciftinki gibi bir yasantımız vardı.Bu süre zarfında bir kac düzine zombi dısında ciddi bir sorun yasamamıstık. Evin yanındaki kulubedeki dikenli teller ve tahtayla evin etrafına daire seklinde cit cekmistik. Zombileri uzakta tutuyordu bu.Her günümüz tellere takılmıs zombileri oldurmekle geciyodu. Güzel sıradan bir yasantımız vardı tüm yasadıkarımıza ragmen.Üc ay boyunca birbirimizi gelistirmistik. Dövüsmede , bıcak - silah kullanmada. Kendimizi savunacak bir hale gelmistik.Bir savascı gibiydik artık. Savasmaya hazırdık.

...

Aydayla beraber yataktan cıktık, dısardaki tellere takılmıs zombileri oldurmek icin yoneldik. Hava yagmurluydu.Eve geri döndük. Yiyecegimiz neredeyse bitmisti. Bunlar bize sadece bir hafta yeterdi.3 ay boyunca evdekileri yiyerek yasamıstık. Evden hic uzaklasmamıstık. Suanda sehrin ne halde oldugunu bilmiyorduk. Fakat ne kadar istemesekte sehre inmeliydik, yiyecek bulmak icin. Fakat bir süre sonra onlarda bitecekti. Tekrar bulmak icin yola koyulucaktık ve bir süre sonra onlarda biticekti. Artık kendimiz yetistirmemiz gerekiyordu. Fakat suanda boyle birşey yapmamıza imkan yoktu. ikimizde patates, domates vs. nasıl yetisirdi, günde ne kadar sulanırdı,ne kadar sürede olgunlasırlardı , bilmiyorduk. Sehre inmeliydik. Evdeki esyalarımızı toplayarak cantamıza doldurduk. Hava yagmurlu oldugu icin yarın cıkmaya karar verdik. Aydayla sevgili degil resmen karı koca olmustuk. Bundan mutluydum. Cantayı kapının yanına koyduk. Yarın yola koyulucaktık o yüzden iyice rahatlamamız ve uykumuzu almamız gerekiyordu. Günes batmak üzereyken koltuga uzanarak beraber uykuya daldık.

Zombi Salgını (Düzenleniyor) Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang