KOMUTAN

1.1K 94 14
                                    

Gücümüz bitmisti artık. Direnmeyi bırakıcaktık artık.Ölüme hazırlamıstık kendimizi.Ta ki bir araç sesini duyana kadar. ilerden asker aracına benzeyen bir arac geliyordu. Zombiler arabadan cıkan sese dogru donduler. Arac zombileri ezerek onumuzde durdu. Büyük bir asker aracıydı. Aracın icindeki asker " Acele edin. " dedi hızlı bir sekile. Onumuzdeki zombileri gücümüzün son damlasıya oldurdukten sonra güc bela kendimizi arabaya attık. Asker direk gaza bastı. Caddeden ilerliyorduk fakat cok kalabalıktı. Zombileri eze eze gidiyorduk.Bir kac dakika sonra tampon neredeyse düsücekti. Caddenin sonundan saga dondu. Yaklasık 300 metre boyunca bir zombi ordusu duruyordu karsımızda. Vitesi geri taktı. Soldan devam ettik. Zombileri ezerek gitmeye devam ediyorduk.Bir kac dakika sonra 5 katlı bir otoparkın onunde durdu ve aractan inerek " Buradan kalın. " dedi. Meraklı gözlerle onu izliyordum. Aractan inmisti otoparkın kapısını acmak icin. Arkama dondugumde koskoca bir zombi ordusuyla aramızda sadece 50 metre vardı. Kapıyı acarak araca kostu. Aracı ıceri soktuk ve aractan tekrar indi, kapıyı kapatmak icin. Yukardan assagı dogru cekmeye basladı kapıyı. Zombiler kapının dibindeydi. Bana " Yardım et. " dedi bagırarak yüksek bir sesle. Hemen yanına kostum." Kapıyı tut dedi. " kapıyı tutuyordum cok zor bir sekilde. Kapının sagında ve solunda bulunan 2 tane zincirle kapıyı kitlemisti. Araca tekrar bindik.En üst kata dogru sürmeye basladı. Konusmuyorduk.En üst kata gelmistik.En üst kat acık bir alandı. Otoparkın ucuna dogru gitti ve aracı saga parketti. Bizi kurtaran adam gibi bir tane daha asker vardı ve 17 yaslarında bir kız cocugu. Bizi kurtaran adam aractan indi. Diger asker yanına gelerek " Bunlar kim komutanım ? " dedi. Adam cevap vermedi. Cocuk kosarak bizi kurtaran adamın boynuna sarıldı ve " Baba " dedi. Babasıydı.Etrafta bir sürü makinali silah, mermi ve erzak vardı. Resmen cephanelik gibiydi burası. Bizi kurtaran adam bize dönerek:

- Ne halt yiyordunuz orada ? Öldürmeye mi calısıyordunuz kendinizi ?
+ Erzak bulmak icin geldik. Kendimizi bir anda zombilerin ortasında bulduk. Yetismeseydin ölebilirdik. Teşekkür ederiz.
- Evet, ölebilirdiniz.
+ Bizi kurtarmak icin neden kendi canını tehlikeye attın ki ?
- Biz bunun icin egitildik.

Askerdi. Hatta bir komutandı. Uzun boylu , otuzlu yaslarda , iri yaplı , kahverengi gözlü , siyah saclı birisiydi. Kızıysa orta boylarda , zayıf  ve babası gibi siyah saclı ve kahverengi gözlüydü. Diger asker ise 25li yaslarda, kısa boylu , normal kilolarda biriydi.

+ Kimsiniz siz ?
- Benim adım Serdar. Kızım Asena. Askerimse Ali.
+ Buraya nasıl geldiniz ?
- Ben karakol komutanıydım. Tüm bu zombi olayları basladıgında karakoluma saldırdılar. Sadece ben ve Ali kurtulabildik. Asker aracını alarak tüm bulduklarımızı alıp yola koyulduk.
+ Peki neden sehrin ortasında yasıyorsunuz bu kadar tehlikeliyken ?
- Yasamaya zorlandık.
+ Nasıl yani ?
- Sizin gibi bir kac hafta önce erzak bulmak icin sehre indik. Aracımız oldugu icin cok zorlanmadan erzagımızı alıp yola koyulacaktık.O sırada cok kalabalık bir grup tarafından saldıya ugradık.
+ Nasıl bir gruptu bu ?
- On veya on bes kisilik , saglam techizatlı bir gruptu. Bazılarında polis üniforması vardı. Polisti galiba bazıları.
+ Bazıları degil hepsi.

Polislerdi bunlar. Saldırdıkları tek kisi biz degildik. Komutanlarada saldırmıslardı. Komutan diyordum ona bende diger asker gibi. Belki baskalarınada saldırmıslardı. Sanırım gördükleri herkese saldırıyorlardı. Esyaları icin. Veya sadece zevk icin.

- Onları tanıyormusun ?
+ Evet.En son üc kac ay önce karsılastık. Bizi ve iki arkadasımızı esir almıslardı.Biz kacmayı basardık fakat diger arkadaslarımızı öldürdüler.

Komutanın kızı atılarak " Benimde annemi öldürdüler " dedi üzgün bir ses tonuyla.Hic bir şey diyemedim.Bir kac saniye sessizlik olustu.

- Buradan gitmemiz gerek. Burada kapana kısıldık. Kapıdaki zombilerin o kapıyı gecmesi fazla uzun sürmez.Bir yolunu bulup buradan gitmeliyiz.
+ Peki ya nasıl ?
- Sabah olsun bir plan yaparız.

Aksam olmustu. Hava kararmıstı. Komutan " ilk nöbet bende. Uyuyun siz. " dedi. Yere uzandım. Cantayı kafasına koyması icin Aydaya uzattım. Yarım saat sonra zorda olsa uykuya daldım.

Sabah olmustu. Ayda gögsümde hala uyuyordu. Agır hareketlerle onu uyandırmadan ayaga kalktım. Etrafıma baktıgımda Komutan coktan uyanmıs yerde oturarak birşey düsünüyordu.Önünde bir harita oldugunu düsündügüm kagıt sermisti. Yavasca yaklastım sırtına dokundum. Yavasca geldigim icin farketmemisti ve biraz ürktü." Pardon. Korkutmak istememistim " dedim." Sorun degil. Otur. " dedi. Yanına çöktüm." Bu nedir ? " dedim meraklı bir şekilde." Şehrin haritası. Sabahtan beri buradan nasıl kacıcagımızın planını yapıyorum. " dedi." Bulabildin mi ? " dedim tekrar meraklı bir şekilde." Evet. " dedi. Hicbir şey demeden kulaklarmı acmıs onu dinliyordum. Karsımızda bir bina vardı ve yanındaki binalarla bitişikti. Bana dönerek anlatmaya basladı :

- Karsıdaki binayı görüyormusun ?
+ Evet.

Kancalı bir ip cıkardı cantasından.

- Bu bizim kacış biletimiz.
+ Nasıl ?
- Bunu karsı binaya sallıycaz. icimizden biri karsı binaya gecicek ipten süzülerek.4 tane el bombamız var. Binalardan gecerek birazcık uzaga atıcak el bombalarını. Kapımızdaki zombileri o yöne dogru cekicez.

Güzel bir plandı ne kadar tehlikeli olsada. Baska caremiz yoktu. Bunu denemek zorundaydık. Onay vermistim.

+ Peki ne zaman baslıyoruz ?

O esnada digerleride uyanmıstı. Planı onlarada anlattık. Onlarda onayladı. Ayda " Peki karsı binaya kim gecicek ? " dedi.Bir kac saniye sessizlik olustuktan sonra " Ben gecerim  " dedim. Ayda bana dönmüstü." Delirdin mi ? " şeklinde bakıyordu. Komutan " Yapabilecegine emin misin ? " dedi." Evet " dedim." Peki o halde. " dedi. Digerleri esyaları arabaya indirmeye basladı. Sadece komutan ve ben kaldım yukarıda.Bir kac denemeden sonra kancalı ipi karsı binaya saglam bir sekilde atmayı basarmıstık. ipin bizdeki ucunu bir arabanın tamponuna bagladık. ipten süzülerek karsıya gecicektim fakat bunu ellerimle yapamazdım. Montumu cıkararak ipe sardım. Yanıma 2 tanede el bombası aldım. Omzuma elini koyarak " Bol sans. " dedi komutan ve ipten süzülmeye basladım.

Zombi Salgını (Düzenleniyor) Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ