Kedves olvasók!

12.4K 198 29
                                    


Előszó (?) 😅

Ebben a részben mindössze egy-két hasznos infó lesz a történettel kapcsolatban. Ha ez nem érdekel nem kell végigolvasnod, de mielőtt (a történettel kapcsolatos) elvi kérdést tennél fel, kérlek azért nézd át, hogy nem válaszoltam-e meg amit épp kérdeznél.

Minden jog fenntartva avagy Copyright

Nem tudom mennyien vagytok tisztában a "Copyright" fogalmával de röviden annyi, hogy ha ellopod, lefordítod vagy átírod a történetem akkor megtalállak és levadászlak! #placeforpassiveagression
Nem szeretnék hasonló alkotásokat látni se itt se más platformon kivétel ha fanfic, de akkor taggelj (@) kérlek!

Nyugi, általában nem vagyok ilyen picsa ha erről van szó, de sajnos mostanában túl sok ... "hasonló" történettel találkoztam. Sőt, még szó szerinti ctrl c ctrl v részeket(ez alatt teljes részeket értek)/jeleneteket is találtam az irományomból ami azért nem túl kellemes annak tudatában, hogy már több mint 6 éve van Copyright-om erre a történetre amire amúgy már van is szerződésem egy kiadóval.

👆Ezzel a kijelentéssel kapcsolatban pedig, mielőtt ismét jönnének a keyboard warrior-ok "Nem gondolod, hogy kicsit beképzelt vagy?" "Hát ez egy szar ezt egy profi kiadó rögtön kukázná." "Mi a faszom tuti csak önköltségesen lesz kiadva." stb stb.

Először is, minek vagy flegma? Szépen is el lehet mondani hogy nem tetszik valami. Tudod, mint egy normális ember. 🤓 Ha megkérdezel hogy én mit gondolok erről a történetről, én se azt mondanám, hogy "Tyű faszi, hát ez egy mestermű!" hanem őszintén elmondanám, hogy szerintem ez így ahogy van eléggé ehh de most van két lehetőség amit direkt külön bekezdésbe fogok írni, hogy szavazhassatok felőle mert nekem édesmindegy:

Simán leveszem ezt a verziót innen és gond letudva. Vagy marad ez itt így ahogy van és szólok (azaz szóltam kicsit feljebb) hogy kérlek ne akarjatok már ugyan ezekkel a szereplőkkel, nevekkel, helyekkel (amikről remélem mindenki tudja, hogy nem valós helyek) egy ilyen történetet írni. Ennyi.

Ezt értem az alatt, hogy nem szeretnék "hasonló" irományokat találni. Nehogy már ezt valaki úgy értelmezze, hogy ezzel azt mondom, hogy más nem használhatja azokat a szólásokat/közmondásokat/mondatokat/szófordulatokat/szállóigéket vagy akármilyen hasonló megfogalmazást a történetében mint amiket én ebbe beleírtam. (Gondolom a többség ezt persze nem direkt képtelen értelmezni, de aki mégis, annak csak annyit üzenek, hogy ne legyen ilyen...butuska. ^^ )

Másodszor, természetesen nem szó szerint ez lesz abban a könyvben ami majd kiadásra kerül 🙃
Azért gondolkodjuk már egy kicsit...

Mi értelme lenne kiadatnom egy történetet, ha egy online platformon már rég fent van? Tartalmi hasonlóságok lesznek abban a könyvben ami majd ki lesz adva (talán egy két rész cselekménye megegyezik majd), de ez a sztori, ami itt fent van WaTtPaD-on még csak be sincs fejezve (a történet egy ötödénél járunk ami kb az első könyv picivel több mint felének felel meg) szóval eleve nem tudhatja senki, hogy mi lesz a vége és mi az ami ténylegesen csak úgy "van" a történetben és mi az ami a hátralevő részekben majd valamiféle (kisebb-nagyobb) jelentéssel fog bírni. (Szóval majd akkor mondja nekem akárki, hogy langyos meg sablonos a sztori, mikor a befejezett történetet ténylegesen végigolvasta és továbbra is ezt gondolja.)
De nem kell addig se várni, mert tudtommal ha valakinek nem tetszik egy történet akkor az nem olvassa tovább. ☺️ Ha meg nem olvastad végig akkor ne ítélkezz. Tudod, mint a fagyi. Ha nem tudod milyen a mentás akkor ne az alapján ítéld meg, hogy nem szereted a pisztáciásat! 💅

Amúgy meg mi baj azzal ha valaki önköltségesen adja ki a könyvét? Szerintem ez a legjobb módszer, mert ebben az esetben a legtöbb a profit az író számára. Nagyon sok olyan könyv van ami eleinte egy kiadónak se tetszett, de ezúton mégis hatalmas siker lett belőle. Én is önköltségesen adatnám ki a történeteimet ha megengedhetném magamnak. Tökre megkönnyítené az életem.

Fogaid NyomaOù les histoires vivent. Découvrez maintenant