1

128 6 1
                                    

Λούση

Λούση

Δεν θυμάμαι ποτέ άρχισαν όλα να αλλάζουν έτσι, έχει περάσει πολύς καιρός.

Πάει ένας χρόνος από τότε που έκανα το ντεμπούτο μου στην καλή κοινωνία και φυσικά η απογοήτευση δεν άργησε να έρθει. Αν και ήμουν φαβορί από άποψη προίκας, καθώς καταγόμουν από νεόπλουτη υπερβολικά εύπορη οικογένεια. Δεν ήθελα όμως να με πλησιάσει κάποιος μόνο για αυτό. Έτσι το πρώτο καλοκαίρι έφυγε μαζί και με μια τεράστια λίστα με αριστοκράτες που απορρίφθηκαν.

Κανένας τους δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον, και κανένας δεν άξιζε όσες φορές κι αν προσπάθησαν να αποδείξουν το αντίθετο. Η σκέψη εκείνου του ανθρώπου πάντα ήταν ένας αξεπέραστος πήχης που κανένας από αυτούς τους νεαρούς δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Όταν ήμουν δεκατέσσερα ο πατέρας μου είχε στείλει εμένα και την αδελφή μου ένα καλοκαίρι στην γιαγιά μας και αυτό το ταξίδι έγινε η αφορμή που τον γνώρισα, τον μόνο άντρα που πραγματικά άξιζε και δεν έδινε δεκάρα για όλα αυτά που είχα αλλά για μένα την ίδια, θυμάμαι είχε πει " όταν έρθει η ώρα να διαλέξεις μικρή μου σύζυγο διάλεξε κάποιον που θα δει πόσο αξίζεις εσύ και όχι το όνομα σου".

Ο Τζέιμς Τότε ήταν 19 χρόνων νέος σχετικά για την δουλειά. Ήταν ένας απλός ναύτης στο καράβι του πατέρα μου, αλλά ήξερε καλά την δουλειά του και αγαπούσε πολύ την θάλασσα. Μιλούσε για αυτή και τα θαύματα που έκρυβε μέσα της με τόσο πάθος που πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να ζηλεύει και τότε το κατάλαβα πως για πρώτη φορά στην ζωή μου είχα ερωτευτεί. Το καλοκαίρι εκείνο θυμάμαι πως είχα χαράξει τις μέρες πάνω σε ένα παλιό πλοίο στην παραλία και ανυπομονούσα να τον ξανά δω. Και όντος τον ξανά 'δα και στο ταξίδι της επιστροφής, συχνά τον παρακολουθούσα όταν έκανε τις δουλειές του κρυφά για να μην με δει ή έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Ήταν όλα τόσο παραμυθένια, μου έμαθε πολλά πράγματα εκείνο τον καιρό όπως πως να διαβάζω τα αστέρια να ανεβαίνω στα σκοινιά ακόμα και να πλοηγώ το πλοίο φυσικά με την επίβλεψη του καπετάνιου. Ακόμα και όταν γύρισα στην Αγγλία δεν έπαψα να τον βλέπω. Μάθαινα ποτέ θα έρχονταν μέσο του μπαμπά μου που φυσικά δεν καταλάβαμε για ποιόν λόγο ρωτούσα για το πλοίο με το οποίο ταξίδευε.

Ώσπου μια μέρα ήρθαν τα άσχημα νέα. Το πλοίο " Άνεμος" είχε πέσει θύμα ληστείας πειρατών και δυστυχώς όλο το πλήρωμα είτε αιχμαλωτίστηκε είτε πήγε μαζί με το πλοίο στο βυθό της θάλασσας.

Το Πείσμα Της ΑγάπηςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα