16

36 3 0
                                    

Λούση

Η ζωή μας είναι περίεργη γεμάτη σκαμπανεβάσματα, ακόμα και τώρα που κάθομαι στην καμπίνα μου και βλέπω τους χάρτες κάτι μου λέει πως όλα παρά ήταν εύκολα. Κάτι δεν μου κολλάει.... Ας βγω ψεύτρα αλλά το νιώθω πως αυτό το ταξίδι θα είναι ποιο περίπλοκο από ότι πιστεύουμε. Η ώρα είναι γύρο στης 2 το μεσημέρι όταν βγαίνω έξω.. Έχουμε απομακρυνθεί ποια παρά πολύ από την στεριά, ούτε που φαίνεται πλέον. Η Μάγια κάθετε στην κουπαστή του πλοίου και κάπου ταξιδεύει. Την πλησιάζω αλλά ούτε που με αντιλαμβάνεται.

- Μάγια είσαι καλά?

- Ααα αναφωνεί. Με τρόμαξες !!! Αμάν ποια Λούση !

Μα καλά τι είπα? Η Μάγια θυμωμένη κατέβηκε πάλι κάτω. Μα καλά τι μύγα την τσίμπησε αυτή? Κοιτάω τον ουρανό. Ούτε ένα σύννεφο. Αλλά ο αέρας έχει ένα περίεργο άρωμα μαζί του. Πιθανών να έχουμε καταιγίδα.

- Έντουαρντ άλλαξε την πορεία μας κατά 90μοίρες νοτιοανατολικά ! Δεν πρέπει να πέσουμε στην καταιγίδα !

- Μάλιστα καπετάνισσα !!

Μισώ τις καταιγίδες ! Όταν είχαμε πρώτο ξεκινήσει το ταξίδι μας Εγώ και η Σάντρα είχαμε πέσει σε μια με αποτέλεσμα να χάσουμε δύο άντρες σε αυτήν. Οι ενοχές μου με έπνιγαν για μήνες ένιωθα υπεύθυνη, όλοι αυτοί είχαν κάποιον πίσω στην πατρίδα που θα τους περίμενε, έτσι με το που πιάσαμε ξανά λιμάνι άρχισα να επανδρώνω το πλοίο μου με άτομα που να μην είχαν τίποτα άλλο πέρα από την αγάπη τους για την θάλασσα. Προτίμησα κυριότερα γυναίκες γιατί όσο μακριά και αν πας, δεν σταματούσαν τα στερεότυπα. Όλοι δικαιούνται την ελευθερία που προσφέρει η θάλασσα !!. Ποτέ δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. Μόνο 4 άντρες είχα στο πλοίο μου για το τιμόνι και τις βαριές δουλειές. Αν και τώρα έχω 5 μαζί με τον Νικ. Ναι καλά ακούσατε τον πείρα με μαζί μας, κυριότερα γιατί μπορεί ο Φρανς να τον είχε δει και δεύτερον γιατί δεν θα μας άφηνε να φύγουμε αν δεν τον παίρναμε μαζί μας... Τώρα δεν είμαι ακριβός σίγουρη, γιατί ήθελε τόσο να έρθει αλλά τέλος πάντων τον πείρα με μαζί μας και αυτόν.....

Φρανς

Για κακή μου τύχη σήμερα όταν πείρα την λίστα μετά πλοία που αποχώρησαν σήμερα απο το λιμάνι ήταν ατέλειωτη. Αλλά για καλή μου τύχη από την άλλη τα πλοία που είχαν δέσει πρώτη φορά στο λιμάνι ήταν μόνο ένα, ένα πλοίο που λέγονταν σκουριασμένο ξίφος. Ύποπτο όνομα. Δεν έχασα καιρό και σαλπάραμε ευτυχώς εγκαίρως ώστε να το προλάβουμε.

Όταν τα πλοία βρέθηκαν δίπλα δίπλα και πέσαν οι σανίδες μόνο τότε σιγουρεύτηκα.

- Συγγνώμη για την αναστάτωση κύριοι ! Έναν απλό έλεγχο θα κάνουμε και μετά θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε το ταξίδι σας. Τους είπα μόλις ανέβηκα στο πλοίο τους. Τα βλέμματα των ναυτών έσταζαν διυλιστήριο, δεν χωρούσε αμφιβολία, παρά ήταν ύποπτοι.

- Καλημέρα σας σέβεστε μου κύριε πως μπορώ να σας φανώ χρήσιμος?

Άκουσα έναν άντρα να μου απευθύνει τον λόγο. Γύρισα προς το μέρος του και έβγαλα γρήγορα το συμπέρασμα πως αυτός ο άντρας πρέπει να ήταν ο καπετάνιος τους. Χμ για κάποιο λόγο σαν γνωστός μου φαίνεται...

- Συγγνώμη για την καθυστέρηση που σας προκαλούμε όμως σήμερα το πρωί έγινε μια απαγωγή και έχουμε διαταγές να ψάξουμε όλα τα πλοία που σαλπάρισαν σήμερα.

- Ο μα φυσικά κανένα πρόβλημα μην ανησυχείτε έχετε το ελεύθερο να ψάξετε και την τελευταία σανίδα του πλοίου μου αν θέλετε αλλά αν και θα είναι μάταιο.

- Σας είμαι ευγνώμον. Έδωσα το σήμα μου και οι άντρες μου ξεχύθηκαν στο πλοίο ψάχνοντας το σπιθαμή προς σπιθαμή.

Αυτός ο άντρας δεν παύει όμως κάποιον να μου θυμίζει ναι είμαι σίγουρος κάπου τον έχω ξανά δει. Τα γαλάζια μάτια και τα ολόξανθα μαλλιά με τις ατίθασες μπούκλες.

Καπετάνιος

Που να πάρει η οργή με αυτόν τον ρυθμό θα τις χάσουμε εντελώς και αλίμονο μας έτσι και πέσουμε και στην καταιγίδα! Που να πάρει ο διάολος !! Και αυτός σαν πολύ δεν με παρατηρεί λες να ψυλλιάστηκε την δουλειά ?

- έχω τίποτα στην μούρη μου κύριε και με κοιτάτε έτσι?

- Συγχωρήστε την αδιακρισία μου αλλά είμαι σίγουρος ότι κάπου σας εχω ξανά δει.

Μάλλον πρέπει να με θυμάται από τον χορό ! Έτσι και αρχίσει τις ερωτήσεις θα καθυστερήσουμε κι άλλο.

- Μάλλον πρέπει να έχουμε ξανά βρεθεί σε κανένα λιμάνι.

- Μάλλον αλλά και πάλι μου φαίνεστε γνωστός

Η υπομονή μου αρχίζει να τελειώνει έτοιμος είμαι να βγάλω το σπαθί από την θήκη του και να του κόψω το λαρύγγι ! Λιγότερο χρόνο θα χάσουμε από όσο τώρα.

- Κύριε δεν βρήκαμε τίποτα, το πλοίο είναι καθαρό.

- Σε ευχαριστώ, άντρες ανεβείτε πίσω στο πλοίο !!

Την κατάλληλη στιγμή ήρθε ο ναύτης του. Στο τσακ την γλύτωσε.

Λίγο πριν σαλπάρει φώναξε προς το μέρος μου

- Σου εύχομαι καλό ταξίδι κύριε.

- Επίσης ελπίζω να βρεις τις αγνοούμενες.

Φρανς

Τους άφησα να πιστεύουν ότι θα ακολουθούσαμε νότια πορεία και μόλις απομακρύνθηκαν αρκετά έβαλα πλώρη ξοπίσω τους. Εγώ ποτέ δεν του είπα ότι είχαν απαγάγει δυο κορίτσια και αυτόν τον κύριο σίγουρα τον είχα δει στο χορό πριν λίγες μέρες !!

Το Πείσμα Της ΑγάπηςWhere stories live. Discover now