9

46 3 0
                                    

Λούση

Η έπαυλη του Άντερσον ήταν λουσμένη από τα φώτα και κόσμος όλο πηγαινοέρχονταν μέσα έξω. Γιατί κάτι μέσα μου ώμος, μου λέει να το βάλω στα πόδια?. Ο Νίκολας πήρε αγκαζέ την αδελφή του και ξεκίνησε να ανεβαίνει τα σκαλιά. Ουφ αυτό ήταν και ότι είναι να γίνει ας γίνει. Η Μάγια αν και φορούσε μάσκα δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της. Αναρωτιέμαι αν είναι και αυτή τόσο αγχωμένη όσο και εγώ.

Οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα, άνετα έμπαινε απρόσκλητος κάποιος. Χμ αλλά τι σημασία έχει αυτό τώρα?. Τέλεια άρχισα να μιλάω και μόνη μου... Το πολύ άγχος μου κάνει κακό.. Η αίθουσα χορού ήταν μαγευτική και τεράστια. Όπως ακριβώς την θυμόμουν από μικρό παιδί που ερχόμουν. Από το ταβάνι κρέμονται παρά πόλοι πολυέλαιοι διακοσμημένοι με παρά πόλους μικρούς κρυστάλλους που το πρίσμα τους πάνω στο χλωμό φως των κεριών δίνει μαζί με τα κουστούμια των προσκεκλημένων μια νότα παραμυθένια.

Πίσω από την αίθουσα χορού υπάρχει μια ακόμα αίθουσα όχι τόσο μεγάλη όσο η πρώτη, γεμάτη με τραπέζια που είχαν διάφορα εδέσματα και ποτά. Έπειτα αριστερά της αίθουσας χορού είναι ο κήπος που δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο μεγάλος είναι πάντως σίγουρο πως ήταν τεράστιος. Εκεί συνήθως παίζουν όλα τα παιδιά που δεν βρίσκουν και τόσο διασκεδαστικό τον χορό όπως οι μεγάλοι. Φέτος όμως δεν βλέπω πολλά παιδάκια, φυσικά μπορεί να παίζουν κρυφτό, για αυτό να μην τα βλέπω..... Αχ πως θα βγάλω την εγώ ώμος όλη την βραδιά?.

Κάπου έπιασα την Μαρίνα να χορεύει με έναν νεαρό. Χα! δεν χάνει καθόλου τον καιρό της. Προς το παρών ώμος ας κάνω μια επίσκεψη στον μπουφέ.

Η Μάγια με το που μπήκε μέσα στην σάλα του χορού άρχισε να ψάχνει τον Μπραντ. Δυστυχώς ώμος δεν είχε έρθει ακόμα, έτσι που έψαχνε μέσα στο πλήθος που χόρευε πέτυχε και αυτή την Μαρίνα να χορεύει με έναν νεαρό μόνο που δεν ήξερε ποιος ήταν (τα καλά του μασκέ.....) σκέφτηκε και αναστέναξε λίγο και έψαξε αυτή την φορά για την αδελφή της. Όταν την εντόπισε κατευθύνονταν προς τον μπουφέ.. Αποφάσισε να την ακολουθήσει όταν ένας νεαρός με μαύρα της ζήτησε να χορέψουν.

( Από το να μιλάω σαν την κακομοίρα με την αδελφή μου καλύτερα ας ξοδέψω τον χρόνο μου χορεύοντας..) σκέφτηκε και ακολούθησε τον καβαλιέρο της στην πίστα χώρου.

Η Λούση τσιμπολογούσε κάτι γλυκά στον μπουφέ όταν ξαφνικά κάποιος από πίσω της της ζήτησε να χορεύουν. Όμως για κάποιον λόγο η χροιά της φωνής του την έκανε να ανατριχιάσει ολόκληρη.

Το Πείσμα Της ΑγάπηςWhere stories live. Discover now