15

37 3 0
                                    

Φρανς

Με το που ξημερώνει περνώ ένα άλογο και πηγαίνω στο σπίτι των Τσαρτς. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχω μια υποψία πως αυτές ευθύνονται για την απαγωγή του Μπραντ.

Ο πρωινός αέρας με χτυπά στο πρόσωπο καθώς το άλογο καλπάζει γρήγορα. Έχω τόσα μέσα στο κεφάλι μου αυτή την στιγμή. Ανάθεμα σε Λούση ήταν ανάγκη να είσαι Πειρατής? Ανάθεμα σε Μπραντ γιατί ποτέ δεν μου είπες πως σου άρεσε η Μάγια? ...

Όταν είχα ανακοινώσει ότι θα παντρευόμουν μια κοπέλα με μάσκα,. Η οποία έτυχε να είναι η κοπέλα που άρεσε στον αδελφό μου, πράγμα που πραγματικά δεν γνώριζα κι με εξέπληξε και για τους δυο λογούς .. ο Μπραντ έφυγε εξοργισμένος από την αίθουσα χωρίς να προλάβω καν να του εξηγήσω και μάλιστα μου έβαλε και τις φωνές... Να πάρει όλα λάθος πήγαν !! Σταματάω μπροστά στο σπίτι των Τσαρτς. Αλλά το θέαμα που βλέπω με αφήνει άφωνο.

Η πόρτα ανοιχτή, τα παράθυρα επίσης και οι κουρτίνες σκισμένες. Τι έγινε εδώ?!. Βγάζω το σπαθί από την θήκη του και μπαίνω επιφυλακτικά μέσα.

Πάω στο σαλόνι η μάλλον το χώρο που ήταν παλιά το σαλόνι όλα είναι σκισμένα, οι καναπέδες, τα κάδρα, οι ταπετσαρίες τα πάντα και πεταμένα από εδώ και από εκεί. Ψάχνω για κανέναν άνθρωπο η κανένα σημάδι πάλης αλλά τίποτα. Ανεβαίνω στον πάνω όροφο, το πρώτο δωμάτιο που μπαίνω μάλλον είναι ο ξενώνας. Ο οποίος δεν είναι σε καλύτερη θέση από το σαλόνι, προχωράω και μπαίνω στο παιδικό και εδώ τα ίδια, ανακουφίζομαι καθώς δεν βλέπω ούτε εδώ τίποτα που να μαρτυρεί ότι τα παιδιά της οικογένειας ήταν εδώ.

Βάζω το σπαθί στην θήκη του καθώς οι λίστες πρέπει να έχουν φύγει, αλλά δεν περνώ το χέρι μου από την λαβή του, ποτέ δεν ξέρεις ποτέ μπορεί να είναι παγίδα.

Το δωμάτιο των γωνιών είναι στην ίδια κατάσταση όπως τα αλλά. Προχωράω λίγο ακόμα και βρίσκομαι λογικά στο δωμάτιο της Μάγιας, είναι μεγάλο αλλά δεν είναι σίγουρα πλέον στην παλιά του δόξα, τα πάντα είναι διαλυμένα, η ντουλάπα σπασμένη και πολλά φορέματα μη αναγνωρίσιμα πλέον. Και εδώ όμως τίποτα δεν υπάρχει. Μένει μάλλον πλέον μόνο το δωμάτιο της Λούση.

Η πόρτα του δωματίου είναι σπασμένη σαν να χρειάστηκε να την ρίξουν κάτω, αυτό είναι το πρώτο μου στοιχείο ! Τα κορίτσια πρέπει να ήταν εδώ τελικά και να είχαν κληρωθεί εδώ μέσα... Να πάρει χάνω την ψυχραιμία μου και αρχίζω να ψάχνω σαν τρελός ένα σημάδι, κάτι !

Πρέπει να έχει περάσει μια ώρα που έψαχνα αλλά και πάλι, δεν βρήκα τίποτα όταν ένας δυνατός αέρας παρασέρνει από το τζάκι ένα καμένο χαρτί που έγραφε:

" Μαμά βοήθεια" τουλάχιστον μόνο αυτό μπορούσα να καταλάβω !! Που να πάρει και να σηκώσει!!!

Πετάγομαι πάνω και κατεβαίνω σαν σίφουνας κάτω όταν ακούω κάτι σαν φωνές να έρχονται από την κουζίνα. Τραβάω το σπαθί μου και πλησιάζω, μπαίνω μέσα αλλά δεν είναι κανείς εκεί! Αλλά οι φωνές δυναμώνουν ώσπου παρατηρώ πως κάτω από ένα πεσμένο τραπέζι υπάρχει κάτι σαν ένα κελάρι. Τραβάω το τραπέζι από εκεί και ανοίγω την καταπακτή !

Μέσα στο κελάρι είναι όλη η οικογένεια !! Και όλο το υπηρετικό προσωπικό !! Τους βοηθάω να βγουν έξω. Τα παιδιά κλαίνε δυνατά πρέπει να φοβήθηκαν πολύ !

Πιάνω έναν υπηρέτη και των ρωτάω

- Τι έγινε εδώ πέρα?!

- Δεν έχουμε ιδέα κύριε όλοι μας όταν ξυπνήσαμε ήμασταν εδώ μέσα παγιδευμένοι !.

- Τα κορίτσια μου ! Που είναι τα κορίτσια μου. Ρωτάει αναστατωμένη η κυρία.

Τι να της πω όμως τώρα? Μια υπηρέτρια την περνάει παραπέρα να ηρεμήσει. Ενώ ο κύριος Τσαρτς μου κάνει νεύμα να τον ακολουθήσω έξω.

- Σου είμαι υπόχρεος για την βοήθεια! Όμως πες μου τι ξέρεις για τα κορίτσια μου γιατί είμαι σίγουρος ότι ξέρεις.

Τα σκουρόχρωμα μάτια του έκαιγαν και διέλυαν οποίον και αν τολμούσε να προσπαθήσει να του πει κάτι άλλο πέρα από αυτό που ήθελε να ακούσει ! Έτσι του εξήγησα τι είχα βρει και σε τι συμπέρασμα είχα καταλήξει. Πρώτα ο Μπραντ και τώρα οι αδελφές..... Κάτι παίζετε εδώ είμαι σίγουρος !

- Κύριε /κάνω μια μικρή διακοπή/ πρέπει να οργανώσετε ομάδες αναζήτησης λογικά δεν θα έχουν πάει πολύ μακριά με δύο κορίτσια και τόσο λάφυρα. Εγώ θα κάνω επιθεώρηση στο λιμάνι για το ποια πλοία έχουν σαλπάρει. Πριν φύγω ο κύριος Τσαρτς με έπιασε από το όμως και μου είπε.

- Σε ευχάριστο για ότι κανείς για μας Φρανς, οι γονείς σας θα ήταν περήφανοι.

Υποκλίθηκα ελαφρά και βγήκα έξω, ανέβηκα στο άλογο μου και το χτύπησα δυνατά στα πλευρά να τρέξει γρήγορα, έπρεπε να είμαι όσο δυνατόν γρηγορότερα στο λιμάνι! Σήμερα έχει παλίρροια οπότε πολλά πλοία θα μπορούν να σαλπάρουν.

Που να πάρει και να σηκώσει !!! Το πλοίο μου λογικά πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Πρέπει να προλάβουμε όλα τα πλοία που έχουν σαλπάρει σήμερα, πριν απομακρυνθούν εντελώς.

Άγνωστος

Που να πάρει ο διάολος !! Έφυγαν κιόλας πολύ μακριά ! Να πάρει !!

- Ανοίξτε τα πανιά !!! Αν δεν προλάβουμε το πλοίο θα σας πετάξω στην θάλασσα !!- Μάλιστα καπετάνιε !


Το Πείσμα Της ΑγάπηςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα