6

49 4 0
                                    

Τα δύο κορίτσια έμειναν για ώρες χωρίς να μιλάνε μεταξύ τους. Όμως δεν μπορούσαν να διατηρήσουν για πάντα την σιωπή τους ιδικά μέσα στο ίδιο σπίτι.

Στο μεσημεριανό γεύμα ο πατέρας τους ανακοίνωσε πως το επόμενο βράδυ θα πήγαιναν σε ένα μασκέ πάρτι που διοργάνωνε ο κόμης Άντερσον. Το διοργάνωνε κάθε χρόνο εδώ και αρκετά χρόνια και ήταν το ποιο δημοφιλές γεγονός του καλοκαιριού. Οπότε ήταν καλή ευκαιρία, σύμφωνα με τον πατερά τους, και για της δύο να βρουν συζύγους. Μόνο που η Λούση δεν σκόπευε να παντρευτεί. Φυσικά στον πατερά της δεν θα του το έλεγε, θα το μάθανε μετά, μετά το γάμο της Μάγια όταν η ίδια θα εξαφανίζονταν για πάντα στην θάλασσα. Η Μάγια φαίνονταν να είναι ανυπόμονη όταν ξαφνικά σταμάτησε απότομα μπροστά στην πόρτα της καθώς πήγαινε προς το δωμάτιο της.

"Κάτι δεν μου ταιριάζει αν η Λούση μόλις τον συνάντησε ήρθε να με βρει αυτό δεν θα ήταν πολύ περίεργο?. Δηλαδή μόλις εκείνος της είπε πως κάποια του θύμιζε...Όχι δεν θα το έκανε !" Μονολόγησε και όρμησε για το δωμάτιο της αδελφής της.

" Λούση ! Ελπίζω να μην έκανες κι άλλη ανοησία !."

Η ξαφνική είσοδος της Μάγια στο δωμάτιο της, την αιφνιδίασε και δεν μπόρεσε καν να βγάλει νόημα από την ερώτηση της.

" Μάγια είσαι καλά ? Τι σε έπιασε?" θέλησε να μάθει. Όμως η Μάγια συνέχισε να την ρωτάει σαν να μην είχε ακούσει την ερώτηση της Λούσης

" Λούση σε ρωτάω έφυγες από κοντά του κατευθείαν με το που άρχισε να σου λέει πως κάποια του θύμιζες!?" Τώρα κατάλαβε τι εννοούσε με την πρώτη της ξαφνική ερώτηση.

" Όχι Μάγια για τόσο ανόητη με έχεις? Τον άφησα λίγο αργότερα όταν ήρθε η Μαρίνα κοντά μας. Έτσι βρήκα την ευκαιρία να φύγω διακριτικά όσο αυτοί θα μιλούσαν."

Η Μάγια τα σκέφτηκε λίγο όλα αυτά όταν κόλλησε σε μια λέξη ή μάλλον σε ένα όνομα

" Για στάσου είπες τον άφησες μόνο του να μιλάει με την Μαρίνα?!"

" Ναι γιατί κακό είναι φαίνονταν πολύ ενθουσιασμένη μαζί του "

" Το θέμα δεν είναι αν είναι καλό η κακό το θέμα μας είναι τι του είπε τι την ρώτησε, αν την ρώτησε παραδείγματος χάρη: πως σε λένε, ποια είναι η οικογένεια σου .."

" Και που είναι το κακό σε όλο αυτό?"

" Δεν εννοούσα να ρωτούσε όλα αυτά για την ίδια αλλά για σένα !"

Λούση

Είχε δίκιο μου είχε ξεφύγει εντελώς αυτή η μικρή λεπτομέρεια. Μπορεί να είχα φύγει αλλά είχα αφήσει πίσω μου ένα άτομο που ήξερε πολλά. Ας ελπίσουμε πως δεν θα του είπε τίποτα που δεν έπρεπε. Όπως ότι έλειπα ένα χρόνο.

" Πες της να έρθει αμέσως εδώ δεν μένει πολύ μακριά έτσι? " Η Μάγια δεν μου απάντησε αλλά έφυγε γρήγορα να πάει να βρει την Φιλ για να της πει να πάει να βρει την λαίδη Μαρίνα. Θεέ μου βάλε το χεράκι σου να μην έχει πει τίποτα η Μαρίνα.

Το Πείσμα Της ΑγάπηςWhere stories live. Discover now