0.6

2.1K 44 15
                                    

Egentligen var det planerat att bara vara inne i Melodys och Nicos perspektiv, men bestämde mig att köra på andras perspektiv då och då

"Det finns änglar bland oss, men vi ser inte dem för vi alla har syndat"

***

Det har rullat på och en ny dag dyker upp, Tisdag. Som vanligt gjorde jag min morgonsrutin, klädde på mig, åt, fixade mig i ordning, gick till skolan och rökte samtidigt.

Där träffar jag Roxy och Vale, men de är inte ensamma den här gången. De är med Nico och hans kompisar. De sitter tillsammans vid fontänen och pratar om något som jag inte kan höra, jag kommer närmare och märker nu att de snackar om något som har med skolfoto att göra.

Vale är den första som upptäcker mig, "Hej" ropar hon och vinkar hit mig. Jag kommer mot dem och Nico granskar mina kläder, idag har jag shorts med en enkel vit linne med en svart kofta. Det är riktigt varmt ute idag.

"Läget, snygging?" ropar Cory åt mig och jag tittar mot honom, han har svart hår och är lite av en version som asiat, ögonen är smått smala. "Det är bra, raggare" svarar jag och slår mig ner vid Vale, "Hur gick det igår?" frågar Theo och tittar lite retsamt mot Nico först, sedan mot mig.

"Bra" svarar vi i munnen på varandra, vi har inte ens någon ögonkontakt. Roxy sneglar mot ingången och petar i Vales axel, "Checka in Rochelle och tjejerna" viskar hon och alla sneglar ditåt.

Rochelle och hennes tjejgäng går in, man ser att hon har färgat håret, köpt nya kläder och sminkat ännu mer än vad hon brukar göra. Man tror hon är plastic, Sofia vid henne har inte förändrats lika extremt mycket, bara frisyren och kläder.

"Är det ens något speciellt?" undrar jag och sneglar mot dem när de går förbi några sportkillar, de verkar hålla på att dregla eller söker runt efter deras bara kroppsdelar. "Skolfotot" förklarar Roxy och rycker på axlarna.

"Vadå skolfoto?" undrar jag. "Det är skolfotografering idag, har ingen berättat det för dig?" svarar hon och ser mot mig, vilket andra gör också. Jag skakar lätt på huvudet, som tur ser jag inte så här hemsk ut utan basic och det kan jag alltid leva med det.

"Men kära du, du måste verkligen hänga med vad som händer i skolan" fortsätter hon och suckar lite, jag ger ett litet leende. "Du kan ju alltid checka in skoltidningen varje vecka" säger Ashton och nickar mot en kort kille som går runt och försöker dela ut skoltidningar.

"Jag trodde inte att vi hade sådant" mumlar jag och tittar på honom när han lyckas få några sedlar och ger en tidning till någon kille. "Åh jo" svarar Nico och tittar bort, jag sneglar mot honom.

Theo tittar mot sin armbandsur, "Vi borde nog dra. Skolfotot börjar om fem minuter" säger han. Alla reser sig upp utan att säga något och börjar vandra tillsammans. Genom korridoren ser jag hur många strömmar dit som vi också är på väg till, gympasalen.

Från ingenstans dyker Sofia upp och lägger armar om Theos axlar, "Hej babe" säger hon och ler mot Theo. Han märker och kysser henne på läpparna, "du är verkligen fin" säger han därefter och granskar henne. Jag tittar mot dem och börjar luta mig närmare Vales öra och viskar, "Är de ihop?" undrar jag.

Hon viskar tillbaka, "De dejtar bara". Då tittar jag igen mot dem, Sofia fnittrar åt något som Theo har berättat, efteråt säger hon: "Vi ses senare, honey". Hon kysser honom igen och han svarar, "Jadå, sweetheart". Sofia skyndar sig därifrån till sina kompisar därefter.

De kommer fram till gympasalen och där ser de en gubbe i vit skäggstubb och glasögon, han läser genom ett papper och vid honom har han säkert en assistent. En lärare står någon meter bort och väntar på order, "Vi kan börja nu" säger han och rättar på glasögonen.

Bakom våra murar ✅Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora