1.3

1.6K 42 8
                                    

Mot Örebro!!! Ska skriva mer under vägen ;)
Ha en trevlig läsning!

***

"Har du klätt på dig? Vi måste till familjen Stone snart!" ropar mamma från undervåningen, jag ropar tillbaka: "På väg!".

I garderoben är det fullt med kläder, inte behöver vi ha finkläder på oss men mamma tyckte åtminstone att vi skulle kunna se välklädda ut. Jag tar fram en vit linne, svart kofta och de ljusa jeansen. Jag hade också frågat Nico om han ville följa med och käka hos Theo, och det har de inga problem med. Familjen känner ju också Nico.

Jag hör när någon knackar på dörren i undervåningen och efter några sekunder ropar mamma: "Nico är här!". Jag sätter lite mascara innan jag tar min mobil och går ner, Nico står vid dörren och pratar lite med mamma innan de ser mot mig, mamma skiner upp i ett leende medan Nico flinar lätt.

"Vi sticker nu" säger jag bara och ser mot Nico, och föser ut honom från huset, "Du har verkligen bråttom" svarar han och ser mot mig, jag nickar.
"Ja, vi är redan sena" mumlar jag, jag märker hur fundersam han ser ut innan mamma dyker upp bredvid oss och slutligen kommer pappa med.

Han granskar Nico en stund och frågar därefter: "Är det min framtida svärson?" retar han. Jag stirrar mot pappa som sedan flinar retsamt, "Herregud sluta, vi är bara vänner" svarar jag och tittar bort, Nico skrattar och det gör pappa med.

När vi väl blivit insläppta i huset sprids en doft av ljus och blommor, mrs Stone kramar min mamma och sedan pappa, därefter mig och Nico. "Åh, vad roligt att ni kunde göra oss sällskap under middagen!" utbrister hon sedan och ler stort.

Jag och de andra hör när Theo klampar nerför trappan och ser mot oss, "Yo, broshan" ropar Nico och flinar medan han tar av sig sin jacka, Theo nickar upp mot trappan och går upp. Jag sneglar mot Nico som ger ett tecken på att jag ska följa honom, och vi går uppför trappan efter Theo.

Åt höger finns dörren till hans sovrum och vi stiger in, det är ganska stort. Lika stort som mitt, men hans rum är lite renare än vad Nicos är. Dit och hit finns också gamla bilder från barndomen och jag som är nyfiken går mot dem och tittar.

"Du har verkligen intresse efter andras bilder" mumlar Nico och slår sig ner i Theos bäddade säng. "Och ey, var du tvungen att snacka med henne om Corny?" muttrar han därefter till Theo. Han bara rycker på axlarna, "Hon var envis" försvarar han själv och höjer upp båda händer som ett försvar.

Jag vänder mig mot killarna, "Börja inte nu, Nico" säger jag. "Jag har redan förklarat att jag tvingade honom". Sedan vänder jag mig om och tittar mot de små tavlorna och jag plockar en av dessa för att ta en närmare titt.

Samtidigt som vi hör Nicos mummel i tystnaden ser jag på bilden som verkligen intresserar mig, "Theodore & Nico 2005". Det är nästan tio år sen och jag känner genast igen deras ansikten, det är Theo och Nico.

Jag hummar om något som de inte hör innan jag sneglar runt efter fler bilder. Nico suckar och lägger handen mot nacken.

"Hörni, jag har något att berätta som jag tror ni skulle gärna veta" pratar han plötsligt och då ser jag mot honom direkt, vad är det nu som han vill säga? Theo verkar också intresserad.
"Idag när Mel typ stack" börjar han, och tar en paus och ger mig en hastig blick. "Så hörde jag Rochelle, Sofia och dom snacka. De planerade att göra något mot Vale och Harper är med henne för att komma närmare henne" förklarar han.

Vale.
"Varför det?" undrar Theo och lutar sig bakåt mot ryggstödet i stolen, Nico ser mot honom och svarar: "Du har en massa beundrare, vet du va".

Theo mumlar om något, det är solklart att han vet att Vale och Sofia gillar honom, jag tar fram mobilen snabbt och knappar in Vales mobilnummer och börjar genast att ringa henne. "Vad gör du?" viskar Nico förskräckt.

"Jag tänker inte låta dem göra något mot Vale" svarar jag och väntar på att samtalet ska börja. Men det klickades bort på andra sidan som enbart kan vara Vale, snabbt tar jag mig in i vår chatt.

Jag:
vale, svara. ring mig, jag måste berätta om något viktigt, det handlar om harper

Därefter dyker en ruta upp med stora bokstäver: "Användaren har blockat dig".

Nico's perspektiv •

Vi går över till Mels hus, hon tyckte det var dags att plugga fastän jag inte orkar göra det nu. Innan dess har Theo klappat mig på axeln och önskat mig lycka till, med glimten i ögat som avslöjat något annat.

I hennes rum plockar hon fram sin laptop och sätter sig ner i sängen. Jag kollar runt och granskar varje sak som finns i rummet.
"Nyfiken?" frågar Mel med ögonen mot skärmen.

"Ja, som dig".
"Jag snokar iallafall inte i lådorna".

Jag tar upp något som jag fått syn på, i mina fingrar dinglar en ljus bh. Mel märker det och hennes rosenröda kinder kommer tillbaka och hon skyndar sig mot mig.
Hennes arm sträcker efter den och efter nästa sekund är bhn borta från mina händer.

"Du har bra smak" är det enda jag säger och blinkar åt henne medan hon slänger bhn i lådan och muttrar om något som jag inte kan uppfatta.

Mel vänder sig tillbaka till sängen utan att ge en minsta blick till mig, jag rynkar lätt på pannan innan jag lägger mig ner bredvid henne i hennes säng.
"Kom igen, jag vill veta mer om dig" börjar jag.

"Nä" svarar hon, helt koncentrerad på datorn.
"Hördu, du vet mer om mig än vad jag vet om dig. Det är unfair" fortsätter jag.
"Kom igen" bedjar jag sedan.

Plötsligt plingar hennes mobil. Och hon ser sin chans att avbryta detta och tar den, jag stönar smått av irritation och kikar över hennes axel.

Med stora bokstäver ovanför en chatt ser jag ett namn: Alina.
Vem är det egentligen?
Och då läser jag hennes meddelande innan Mel totalt ignorerar henne.

"Hördu, Rebecca vill prata med dig LOL den bitchen?? Men hur gick dejten med den där Nico?? ;)"

🍥 Gilla och kommentera gärna för fler uppdateringar 🍥
/m

Bakom våra murar ✅Where stories live. Discover now