{64}

5.6K 438 168
                                    

~Μαριάννα
Σήμερα είναι από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου. Είναι η κηδεία της, ενός ατόμου που μου συμπαραστάθηκε σε πολλές δυσκολίες. Άσχετα αν τώρα τελευταία είχε αρχίσει να με πληγώνει πάρα πολύ. Η πόρτα χτύπησε και μπήκαν μέσα τα κορίτσια από την στιγμή που το μάθαμε καμία δεν έχει όρεξη να κάνει τίποτα. Ευτυχώς έχουμε και τους άλλους να μας συμπαραστέκονται.

"Έτοιμη;;" ρώτησε με τρεμάμενη φωνή η Μάγδα.

"Ναι" είπα και άρχισα να κατεβαίνω. Κάτω μας περίμεναν οι 4 τους.

"Πάμε;;" ρώτησε ο Ιάσονας χωρίς δύναμη και του γνέψαμε. Με πήρε ο Άρης αγκαλιά και προχωρούσαμε, ευτυχώς έχω και αυτόν τον άνθρωπο να μου συμπαραστέκεται.

Μπήκα στο αυτοκίνητο του Βύρωνα και ήμουν με την Μάγδα, τον Άρη και τον Ιάσονα. Στο άλλο αμάξι του Αντώνη και της Νατάσας ήταν ο Πάνος, η Χριστίνα και ο Λευτέρης που είχε έρθει για την κηδεία της και μόνο. Τον Ορέστη τον είχαν αφήσει με την νταντά του. Είχα πέσει πάνω στην Μάγδα και κλέγαμε, φυσικά και ήμασταν άβαφτες αλλιώς θα έτρεχε όλο το μέικ απ.


"Φτάσαμε" μας ανακοίνωσε ο Βύρωνας και αυτός σε αισχρή κατάσταση. Μόλις κατεβήκαμε στην είσοδο του νεκροταφείου μας περίμενε η κυρία Ασημίνα με τον Σωτήρη και τον κύριο Νάσο, όπως και η κυρία Αντιγόνη με τον κύριο Λάμπρο.

"Κορίτσια μου" είπε η κυρία Ασημίνα που φαινόταν ότι είχε να κοιμηθεί μέρες. Λογικό είναι έχασε ένα από τα πιο σημαντικά άτομα στην ζωή της όπως και δικό μας.




[...]
Πλέον την έχουν θάψει. Όλοι είμαστε κομμάτια, θέλω να κοιμηθώ αλλά δεν μπορώ, θέλω να έρθει στον ύπνο μου να την δω, αλλά, τότε είναι που θα κλάψω πιο πολύ.

"Μαριάννα θες άλλο καφέ;;" ρώτησε η Χριστίνα.

"Όχι" είπα μονολεκτικά. Δεν θα άντεχα άλλο, έχασα την κολλητή μου και ο Ιάσονας την κοπέλα του, χάσαμε ένα άτομο που λατρεύαμε όλοι. Αλλά τώρα τελευταία μας πλήγωνε. Ήταν σχεδόν συνέχεια με την Βάνα, την Κλέλια και την Νάνσυ. Στον Ιάσονα πήγαινε μόνο όταν θυμόταν ότι τον έχει, ήταν λες και τον είχε καβάτζα, και αυτό ήταν άσχημο για όλους μας, ειδικά για τον ίδιο ήταν λες και τον είχε δεδομένο. Κάτι μου λέει ότι σκόπευε να κάνει πολλά περίεργα πράγματα που δεν θα άρεσαν σε κανένα.

Κάτι μου έλεγε ότι θα μας προδώσει άσχημα, και θα ήταν ακόμα χειρότερα.

"Μαριάννα μου καλύτερα να πηγαίνετε" μου είπε η κυρία Ασημίνα αλλά της έγνεψα αρνητικά, "σε παρακαλώ, πήγαινε σπίτι σου να ξακουραστείς σε μια εβδομάδα αρχίζουν τα σχολεία" συνέχισε και επειδή θα άριχιζε αυτό το κλασικό μπιρι μπιρι επέλεξα να της κάνω το χατίρι και να παω σπίτι.

I'm bad so??  (#FBC2017)Where stories live. Discover now