{94}

4.3K 355 138
                                    

Χριστούγεννα του ίδιου έτους
~Μαριάννα
Έβαλα και το κρουασάν πάνω στο τραπέζι και περίμενα να κατέβει. Κοίταξα λίγο την κοιλιά μου και σκεφτόμουν για το πως θα του το πω. Από χτες το βράδυ το σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω τι να του πω. Δεν έχω πολύ χρόνο, σε λίγο θα ξυπνήσει.

"Καλημέρα" άκουσα την φωνή του, σκατά... Δεν μπορώ να βρω τρόπο.

"Καλημέρα" είπα, και γύρισα χαμογελαστή σε εκείνον. Ήρθε κοντά μου και με φίλησε.

"Τι κάνει το μωρό μου;" ρώτησε και πολύ θα ήθελα να του πω 'τα μωρά σου θες να πεις', το μόνο που έκανα τελικά ήταν να χαμογελάσω.

"Καλά είμαι" του είπα τελικά και είδα κάτι τρεχούμενα σαλάκια με το κρουασάν.

"Έφτιαξες όλα αυτά;" ρώτησε σαν μικρό παιδί.

"Ναι, κάτσε και πάρε" του είπα και εκείνη την στιγμή θυμίθηκα ότι στο συρτάρι είχαμε μια πιπίλα. Έβγαλα την πιπίλα από το συρτάρι και του την άφησα δίπλα του.

"Μωρό μου τι είναι αυτό;" ρώτησε με μπουκωμένο στόμα και γέλασα. Επίσης με τα κορίτσια όπως το υπολογίσαμε είμαι ενός μηνός έγκυος αφού πριν ένα χρόνο άρχισαν οι λιγούρες, οι ζαλάδες και οι εμετοί.

"Εσύ θα μου πεις" του είπα και κράτησα λίγο το τραπέζι αφού ζαλίστηκα.

"Είσαι καλά;" ρώτησε και ήρθε κοντά μου, "μήπως είσαι άρρωστη αυτές τις μέρες και κάνεις συνέχεια έτσι;" ρώτησε φοβισμένος.

"Έγκυος είμαι όχι άρρωστη" είπα και αμέσως έκλεισα το στόμα μου αφού το είπα απότομα.

"Όπα τι;" ρώτησε και έμεινε, νόμιζα ότι ήθελε παιδιά..., "ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΠΑΜΠΑΣ" φώναξε και πραγματικά τώρα μου πήρε τα τύμπανα, ήρθε κοντά μου, έκατσε στα τέσσερα και ακούμπησε  το κεφάλι του στην κοιλιά μου, "σου το υπόσχομαι θα είμαι ο καλύτερος μπαμπάς που θα μπορούσες να έχεις, θα έχεις πάντα αυτό που θες αλλά με μέτρο" και κάπως έτσι συνέχισε τον μονόλογο του στην κοιλιά μου ενώ ήθελα τόσο πολύ να κάτσω και να φαω.

"Άρη τελείωνε πεινάω" του είπα και ευτυχώς ξεκόλλησε ώστε να φαω.



















[...]
Απ'ότι μας είπε ο γιατρός σε μια εβδομάδα γεννάω. Καθόμαστε στον καναπέ και βλέπουμε τηλεόραση, ο Άρης έχει το χέρι του γύρω από την μέση μου και αγγίζει την κοιλιά μου. Από την στιγμή που έμαθε ότι είναι κορίτσι δεν παύει να μιλάει για το τι θα κάνει στα αγοράκια που θα πηγαίνουν κοντά της. Έχουμε κάνει και ένα υπέροχο δωμάτιο στην μικρή. Όπως το κόβω ίδια ο πατέρας της θα είναι.

I'm bad so??  (#FBC2017)Where stories live. Discover now