Chapter 8.

2.1K 100 6
                                    

Zvonilo je za kraj sata te smo izašle na hodnik. Ispred nas je zastao Luka. Godinu dana stariji od nas, na zadnjoj godini i jedan od najzgodnijih dečki u školi. Bio je visok, svjetle kose i širokih ramena. No ne širokih kao Jakov. Izbaci ga iz misli Ariana.

''Hej.''-progovori Luka. Razgovarali smo prije, bili par puta u istom društvu i to je sve-''U subotu mojih nema doma i organiziram tulum. Volio bih da dođeš.''-kaže i provuče ruku kroz kosu-''I ti Veronika.''-skrene pogled na nju.

''Razmisliti ćemo.''-odgovori u ime nas obije i uputi mu smiješak

''Dobro. Vidimo se u subotu u devet.''-kaže samouvjereno i produži dalje niz hodnik. Veronika se okrene za njim.

''Kakvo dupe ...''-prokomentira. Nasmijem se i protresem glavom. Nikada mi nije bilo jasno zašto žene gledaju muškarcima u stražnjicu. Vjerojatno to nikada neću razumjeti.

''Onda idemo na taj tulum?''-pitam ju.

''Da, ne vjerujem ...''-kaže

''A daj ... ''-razvučem molećljivo. Istina je da sam željela otići na taj tulum da se maknem od Jakova. Previše sam s njim, treba mi nešto da mi okupira misli. On je ovdje samo nekoliko dana ...

''...rano ali trebale smo to još prošle godine ... Je l' ti mene slušaš?''-zastane i pogleda u mene

''Hm?''-pitam te ona okrene očima

''Rekla sam da bi trebale u krenuti u teretanu, znam da je rano ali htjele smo krenuti još prošle godine.''-ponovi sve što je rekla prije nekoliko trenutaka.

''Može.''-kažem-''Ali samo pod jednim uvjetom.''-kažem sa zlobnim smješkom-''Idemo na Luka tulum u subotu.''

''Agh... Mrzim te.''-izusti ,a ja se pobjednički nasmijem.

''I ja tebe volim.''-oglasi se školsko zvono te uđemo u učionicu. Nastava biologije. Nastavnica je kreštavim glasom objašnjavala gradivo i prijetila nam da se stišamo, no naravno nismo.

''U redu. Sada kada se nećete stišati imate projekt. U paru morate obraditi jednu temu iz treće lekcije u knjizi i onda nam je prezentirati.''-u učionici je nastao žamor, dogovarali su se parovi-''A neće moći ovako. Ja ću odrediti parove.''-kaže te zadobije naše negodovanje. U ruke uzme listu sa svim našim imenima. Iako nam predaje već tri godine nije nam zapamtila imena. Nabrojala je nekoliko parova i za svaki dobila negodovanje jer je imala tu sposobnost spojiti dvije osobe koje se ili ne podnose ili ne druže. Radila ona to slučajno ili namjerno.-''Ariana i Karlo.''-napokon zadobije moju pažnju kao i pažnju nekoliko djevojaka iz razreda. Primijetila sam nekoliko zajedljivih pogleda od ljepše polovice razreda, i nekoliko dečki počelo je proizvoditi ''Uuu'' i ''Ooo'' zvukove. Naime Karlo je bio jedan od popularnijih u razredu i školi, Lukin nasljednik rekla bih. Djevojke bi se lijepile za njih dvojicu, a oni bi ih ili odbijali ili iskoristili. Dakle totalni kreteni. Karlo, kao da je tek sada shvatio što se događa, usmjerio pogled prema meni. Skenirao me onoliko koliko mu je moj sjedeći položaj dopuštao te se  nasmijao. 

 Imao je tamno smeđu kosu i dobro građeno tijelo

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 Imao je tamno smeđu kosu i dobro građeno tijelo. Bio je u školskom nogometnom timu kao i Luka.

''Izgleda da ćemo se bolje upoznati.''-viknuo je dovoljno glasno da ga čuju svi iz razreda i ponovno počnu ''Uuu'' i ''Ooo'' zvukovi.

''Baš se veselim.''-sarkastično kažem i usmjerim pažnju na nastavnicu koja je izrecitirala preostale parove.

''Ubit' ću se Veronika.''-požalim se dok smo hodale hodnikom.

''Zašto? Znaš koliko bi cura bilo na tvom mjestu?''-preokrenem očima

''Neka si ga slobodno uzmu. Čovjek je antitalent za sve osim za taj nogomet. IQ mu je jednak broju cipele.''-odgovorim i duboko uzdahnem.-''S kim si ti u paru?''

''Sa Suzanom.''-kaže bezizražajno

''Dobro si prošla, nije Suzana tako loša.''-odgovorim.

''Još samo da ocjene koje ima zasluži znanjem a ne pomoću vještina skrivanja šalabahtera bilo bi super. Ona je užasan partner za projekte, radila sam nešto iz kemije s njom i nije napravila apsolutno ništa.''-uzdahne duboko. Ispred nas se pojavi mišićava figura, za glavu viša od mene. Karlo.

''Hej Ariana.''-nasmije se i prođe rukom kroz kosu. Vjerujem da su se cure iz nižih razreda iza nas onesvjestile.-''Pošto moramo napraviti taj projekt za ponedjeljak, a sada je već četvrtak trebali bi to napraviti što prije. Možda već danas.''-kaže-''Znaš za tulum kod Luke u subotu zar ne?''-pozitivno kimnem glavom i duboko uzdahnem te sačekam nekoliko sekundi i odgovorim mu.

''Danas poslije škole kod mene. Želim što prije završiti s tim.''-kažem bezvoljno.

''Super. Čekam te na izlazu nakon zadnjeg sata.''-kaže te frajerski odšeta. Preokrenem očima.

''Baš me zanima kako će Jakov reagirati.''-bocne me laktom.

''Kako bi reagirao?''-zbunjeno pitam te ponovno zvoni za sat.

''Saznati ćeš nakon škole''-nasmiješi se i krenemo do učionice.

FIANCÉWhere stories live. Discover now