Chapter 63.

1.6K 109 31
                                    

''Hoćete li mi sada objasniti zašto ste se vas dvojica potukli?''-Marija, Jakovova i Filipova mama, stajala je ispred nas četvero rukama prekriženim na prsima. Pokraj nje stajala je moja mama koja je osuđujući gledala u mene i vjerujem da bi me sada najradije zadavila jer ju sramotim.

Nas četvero smo sjedili na trosjedu tiskajući se, jer je trosjed, kao što mu i ime kaže, namijenjen za troje. Osjećala sam se kao u nekom lošem filmu gdje mama viče na svoje šestogodišnje sinove jer su loptom razbili kuhinjski prozor. Ali Jakov i Filip su imali po dvadeset i šest i devetnaest godina, te nisu razbili kuhinjski prozor već lampu, sliku i strgnuli zastor i zavjesu s prozora.

''No?''-pitala je već pomalo iziritirano jer nitko nije odgovarao. Podigla sam pogled i vidjela svog tatu i Danijela kako bezizražajno promatraju nas četvero.

''Nije tvoj problem.''-duboki, promukli glas pokraj mene je progovorio te sam morala nekoliko trenutaka razmišljati je li došao s lijeve ili desne strane, točnije od Jakova ili Filipa. Uspravila sam glavu i promatrala razočarani izraz lica na Marijinoj faci.

''Što si rekao?''-pitala je kao damu daje drugu šansu da popravi ono što je rekao.

''Rekao sam da nije tvoj problem.''-Jakov je rekao glasnije i odlučnije nego prošli put.-''Punoljetan sam i ne moram ti opravdavati svaki svoj pokret kao ni Filip!''-sad se već ustao i pokupio tanku sivu jaku koja je stajala prebačena preko naslonjača stolice.-''Idem na zrak.''-hladno je rekao i odšetao iz dnevnog boravka. Za nekoliko sekundi se čuo jak udarac vrata. Filip se isto tako ustao i odšetao negdje.

''Dobro hoće li mi netko objasniti zašto su se njih dvojica potukli!?''-moja mama je vrisnula. Doslovno vrisnula. Zvučala je kao da je na rubu živčanog sloma. Klara se ustala i slegnula ramenima.

''Kao što je Jakov rekao.''-kaže gledajući u mamu. Je li moguće da joj se suprodstavlja!?-''Nije tvoj problem.''-zagrcnula sam se zrakom i nekako se uspjela suzdržati od smijeha. Klara se počela udaljavati iz dnevnog boravka te su sada dvije ljute mame gledale u mene. Ustala sam se,a mama me, doslovno, gurnula natrag na kauč.

''Ti nisi punoljetna i ne možeš raditi što hoćeš!''-zaprijetila mi je prstom. Mogla sam vidjeti koliko je ljuta. Gotovo da joj je sijevalo iz očiju.-''Sada, što se odgodilo?''-zatreptala je nekoliko puta,a ja sam zatvorila oči kako ne bih preokrenula očima. Stvarno previše četo to radim ...

''Igrali smo istina ili izazov i Filip mi je rekao da skinem grudnjak.''-rekla sam i sklopila ruke na dlanovima. Gledala sam čas u jednu čas u drugu pokušavajući shvatiti je li to bilo dovoljno.

''A zašto su se njih dvojica potukli?''-Marija je podignula obrvu. Sranje. Što da joj sad kažem. O pa to je zato što je Jakov ljubomoran što sam se skinula pred Filipom jer smo nas dvoje potajno zajedno. Naravno da ne dolazi u obzir. Kroz glavu mi je prolazilo tisuće objašnjenja, od toga da je Filip strgao Jakovov autić kada su bili mali, pa sve do toga da je spavao s njegovom djevojkom prije nekoliko godina. Pročistila sam grlo, izbacila bradu i ustala se.

''To nije na meni da kažem.''-hladno izgovorim i izađem iz dnevnog boravka kako bi izbjegla daljnja pitanja, i vrlo moguć mamin živčani slom.

''Da pogodim ...''-Filip je sjeo na stolicu do mene na njihovoj terasi. Vani je bilo pomalo prohladno zbog kiše koja je pala, ali i zbog toga što se počeo spuštati mrak. Nebo je bilo prošarano ljubičasto- ružičastim tonovima ,a nekoliko ptica koje je letjelo visoko stvarale su savršenu sliku. Dosta romantično, naravno kada nemate kretena uza sebe.-''50 nijansi sive?''-podigne obrve gledajući u knjigu u mojim rukama. Duboko udahnem i spustim knjigu, prst stavljajući između stranica jer sam namjeravala nastaviti čitati nakon što se nekako riješim ovog kretena.

''Instrumentarij smrtnika- Grad palih anđela.''-kažem naslov knjige koja je samo jedna od ukupno šest u serijalu koji obožavam, na žalost naša knjižnica sadrži samo prva četiri dijela.

''Ha?''-skupi obrve i pogleda u mene kao da mu nisu sve na broju. Odmahnem glavom.

''Nije 50 nijansi sive.''-obratim mu se kao što bi se obraćala petogodišnjaku.-''Znači nema hopa cupa.''-dodam djetinjasto.

''Hopa cupa?''-podigne obrve cereći se.-''Znači ipak si pročitala knjigu?''-usne izvije u osmijeh.

''Ne.''-odmahnem glavom.-''Gledala sam film.''-nešto tiše dodam. Nije da sam se sramila toga. Tko nije gledao film? Čak su mama i tata jednu večer sjedili u dnevnom boravku oko pola noći i gledali film. Ne moram natuknuti koliko su bili iznenađeni i kako su pocrvenjeli u licu kada su me ugledali u kuhinji. Neko vrijeme je šutio i gledao naprijed bezizražajno kao da je zapeo u vlastitim mislima, a onda se najednom trgnuo kada je Klara došla do nas i zavalila se u stolicu.

''O čemu vas dvoje pričate?''-nasmijala se na kraju i zatreptala očima. Stvarno sam ju htjela udariti ovom knjigom u facu. Samo tristotinjak stranica, ne bi ju tako jako boljelo.

''O 50 nijansi sive.''-iskreno kažem,a Filip se nakašlje i nervozno promeškolji u stolici. Od kada je on sramežljiv? Klara skupi obrve i pogled s mene prebaci na Filipa, a onda ga ponovno vrati na mene i nasmije se.

''I kako u školi sekice? Ne razgovaramo baš ...''-obrati mi se. Dlačice na šiji su mi se nakostriješile na njeno sekice.

''U redu.''-slegnem ramenima pokušavajući izbjeći daljnji razgovor o školi. To je prva tema o kojoj ljudi, koji ne znaju o čemu drugome razgovarati, pitaju. Klara je ispustila uzdah i počela gledati uokolo. Ok, ovo je postajalo stvarno neugodno.-''Što ono ti studiraš Filipe?''-on je sjedio rukama prekriženih na prstima i gledao negdje okolo kao i Klara, a onda se okrenuo prema meni.

''Am marketing.''-uzdahne.-''Možda ćemo se češće viđati sad kada je K ...''-Klara se nakašlje, a Filip pogleda u nju. –''Ovaj ... am ...''-zamuca se i vrati pogled na mene. Koji vrag se tu događa?-''Sad kada sam se prebacio na faks tu kod vas.''-ispravi se i nervozno nasmiješi. Zatrepćem nekoliko puta pokušavajući otjerati misli iz glave. 

Još jedan nastavak je ovdje😊
Voljela bih cuti vaše mišljenje i još jednom vam se svima zahvaliti❤
Prije dva dana na priči je bilo 13k pregleda , a sad ima preko 17k 😙😙

FIANCÉWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu