Chapter 62.

1.5K 104 43
                                    

''Molim?''-Klara je pitala. Filip je blijedo gledao u mene kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu.-''Zašto?''-procijedila je kroz zube.

''Zato što je to izazov.''-Filip je glavu okrenuo prema njoj,a onda je vratio pogled na mene .-''Onda?''-podigao je obrvu.

''Filipe daj.''-Jakov se usprotivio. A ja? Ja sam zavukla desnu ruku iza leđa i bez problema otkopčala kopču grudnjaka na leđima, onda sam ruke zavukla u prednju dio majice i otkopčala kukice iznad svake košarice i na kraju izvukla grudnjak preko otvora za vrat na prednjem djelu majice. Napravila sam bezizražajan izraz i podigla grudnjak u zrak držeći između kažiprsta i palca desne ruke na području između košarica,a onda ga ispustila na pod pokraj sebe i podigla obrve. Filip se blago nasmijao.

''Zadovoljan?''-pitala sam. Jakov se ironično nasmijao i pridobio moju pažnju.

''Ozbiljno?''-pitao je,ali nije gledao u mene već u Filipa.-''Tjerat ćeš ju da se skida?''-podigao je obrve i u nevjerici gledao u Filipa.

''Pa što?''-Filip je pitao kao da je to najnormalnija stvar na svijetu i slegnuo ramenima.-''Nije da sam je tu pojebao.''-izjavi nonšalantno.

''Filipe!''-Klara vikne u nevjerici i lagano ga udari po ramenu, no on se nije obraćao na to. Gledao je u Jakova kao i Jakov u njega. Sjedeći jedan preko puta drugoga, ovako na samo dva metra razmaka, bojala sam se da će se potući. Ne bi bio prvi puta da se Jakov potuče zbog mene. Uplašeno sam pogledavala čas u jednoga, čas u drugoga žaleći što sam uopće pristala igrati ovu šugavu igru.

''Ti stvarno nemaš mozga.''-Jakov je rekao s nekim ironičnim osmjehom na licu.-''Tjerati maloljetnu djevojku da se skida?''-Jakov se nasmije ironično i odmahne glavom.

''Nitko ju nije tjerao.''-Filip naglasi svaku riječ polako je izgovorivši.-''Ja sam samo predložio ...''-napravi karatu pauzu i usne mu oblikuju osmijeh na licu.-''...a ona se sama skinula.''

Jakov skoči na noge , zatim i Filip, Jakov zamahne šakom prema njemu. Klara vrisne i ustukne korak unatrag prekrivajući rukama usta. Filip se nasmije i rukom prođe po usni iz koje je curila krv, zatim pogleda u ruku pa u Jakova i onda se izazivački nasmije-''To je sve što imaš buraz?''-Jakov još jednom zamahne, no Filip se izmakne i u tom procesu sruši stolnu lampu i ona se razbije. U nevjerici stojim sa strane i promatram njih dvojicu kako udaraju jedno drugoga ne mogavši se pomaknuti. Cijela sam se ukipila, a noge kao da su težile tonu. Dlanovi su mi se znojili i nervozno sam ih trljala prstima dok mi je pokraj noge stajao krivac za sve. Moj crveni grudnjak.

Filip je Jakova pritisnuo uza zid na kojemu se nalazila slika čije se staklo razbilo pod Jakovovim leđima. Jakov je odgurnuo Filipa sa sebe i u tom trenutku su u dnevni boravak upali naši roditelji.

''Što se ovdje ...''-moja mama je u nevjerici pitala dok je pogledom prolazila po krhotinama razbijene lampe i stakla slike.

''Filipe! Jakove!''-njihova mama je vrisnula kada se progurala ispred moje mama. Raširenih očiju je gledala u njih dvojicu koji su ljuto gledali jedno u drugo,a prsa su im se brzim ritmom podizala gore dolje. –''Što se poBogu dogodilo!?''-zaprepašteno je ciknula, no nitko nije odgovarao. Filip se naglo okrenuo i brzim koracima potrčao izvan kuće.

''Filipe!''-Klara je vrisnula i progurala se pokraj mene da bi potrčala za njim. Koji vrag sada ona izvodi? Nisam imala vremena razmišljati o njoj jer je Jakov krenuo na suprotnu stranu, prema kupaonici. Progurao se između naših roditelja ,a ja sam ga slijedila u stopu. Brzim koracima je ušao u kupaonicu i zalupio vrata iza sebe, točno meni ispred nosa. Ljuto sam otpuhnula i otvorila vrata.

''Što je do vraga ono bilo!?''-bijesno sam viknula zatvorivši vrata. Jakov mi je stajao okrenut leđima o mogla sam vidjeti da je ruke prekrižio na prsima.

''Što je ono bilo?''-okrenuo se i s ironičnim osmjehom a licu upitao. Usna mu je bila razrezana i na površinu je dopirala krv. Jednu porezotinu je imao duž jagodične kosti na lijevom obrazu.-''Natjerao te da skineš grudnjak i ti si tako olako pristala!?''

''Jakove to je samo igra.''-uzdahnula sam i rukom protrljala čelo.-''Daj da obrišem ...''-posegnula sam za njegovim licem kako bi dotakla njegovu razrezanu usnu no on je svojom rukom uhvatio moju i tako me zaustavio u tom naumu.

''Ariana za mene to nije samo igra. On ...''-uzdahnuo je i pustio moju ruku pa se odmaknuo za korak i ponovno okrenuo leđima. Na kraju rečenice glas mu je zvučao krhko i slabašno.-'' Njemu to nije igra.''-sada mu je glas ponovno bio dubok i bezizražajan. Bio je okrenut prema meni s rukama prekriženim na prsima i nije mario o razrezanoj usni iz koje je kapala krv ili posjekotine koja je nastala kada ga je Filip prilijepio uza zid i razbio sliku.-''Ja to ne shvaćam kao igru.''-naglasio je ja i rukom pokazao na sebe.-''Ja ne volim kada netko dira ono što je moje.''-u dva-tri velika koraka dođe do mene i ruke spusti na moj struk.-''A ti si, htjela to ili ne, moja.''-dovršio je gledajući me u oči. Nagnuo se kako bi svoje usne spustio na moje ne odmaknula sam se.

''Ali Jakove ne možeš to raditi.''-navlažila sam usne i prekrižila ruke na prsima.-''Ne možeš tući svakoga tko mi se približi.''-nasmijem se u grču. –''Prvo Karlo, onda Marko, sad Filip ... ti bi od svih ljudi trebao znati da se tučnjavom ne može napraviti ništa dobro. Zar ti stvarno moram držati predavanja o tom?''-stvarno ne vidim svrhu u tome da sedamnaestogodišnjakinja drži predavanja o ne nasilju dvadestšestogodišnjem doktoru. No, opet nije baš normalno da dvije takve osobe imaju ikakav odnos onim prijateljskog, ili obiteljskog, no evo nas ovdje.

On otvori usta kao da će nešto reći no zastane ako da se predomislio u zadnji tren. Zatvori usta i navlaži usne. Donja usna mu je još krvarila te se krv lagano zgrušavala i postajala tamnija. Spusti glavu i rukama frustrirano prođe kroz nju uhvativši se za korijen i povuče je prema gore.

''Samo ...''-ispravi se i uzdahne kao da traži prave riječi. Glas mu je zvučao nježno i tiho.-''Samo nisam htio da mu daješ nešto o čemu će sanjati.''-izvije kut usana u osmijeh što i mene nasmije .On to shvati kao odobravanje da mi se približi i ruke omota oko mog struka pa to i napravi. –''Nisam ga htio blizu tebe.''-nježno doda gledajući me u oči. Bože, koliko sam stvari vidjela u tim zelenim očima.

''Jakove! Otvori vrata!''-lupanje s druge strane vrata natjeralo nas je da se odvojimo jedno od drugoga kao opečeni. Brzo sam otvorila slavinu i pustila vodu da teče te zgrabila jednu maramicu iz kartonske kutije s motivom cvjetova koje služe za skidanje šminke i prislonila je na Jakovovu usnu. –''Što radite?''-moja mama je otvorila vrata i upala u kupaonicu kao Terminator što me podsjećalo na jutra kada me budila za školu. Na sreću sada mi za to služi budilica.

''Brišem mu krv, eto što radim.''-bahato kažem i namočim maramicu. Mami sam bila okrenuta leđima, tako da me nije mogla vidjeti te sam se slabašno nasmijala Jakovu.-''Kad je već Klara onako istrčala ...''-dodam više za sebe. No stvarno mi nije jasno zašto je trčala za Filipom umjesto za Jakovom za kojeg je zaručena. Ali bila sam joj zahvalna što je, jer da nije, tko zna koliko bi vremena morala čekati da uhvatim neki trenutak nasamo s Jakovom kako bi mi ovo objasnio.

''Klara je istrčala van jer joj je zlo zbog krvi!''-mama prosikće. Mogla sam osjetiti bijes u njenom glasu i znala sam da joj je iskočila žila na vratu koja je uvijek prisutna kada je ljuta.

''Onda je istrčala za krivim bratom jer Filip izgleda gore od mene.''-Jakov se nasmije kroz nos i zatim spusti pogled na mene i dalje se smiješeći.

''Izašla je na zrak.''-mama naglasi svaku riječ.-''Mene više zanima što je ovo?''-okrenem se prema njoj da bi shvatila o čemu govori. Iako sam mogla pretpostaviti o čemu se radi. Jednu ruku je držala na boku,a s druge je vjesio moj crveni grudnjak.

''Moj grudnjak.''-hladno kažem.

''To znam.''-baci mi ga u facu i prekriži ruke na prsima.-''Što je radio na podu.''-podigne obrvu očekujući moj odgovor. Njoj iza leđa se pojave Klara i Filip kojemu je išla krv iz nosa.

''Igrali smo istina ili izazov i Filip me izazvao da ga skinem.''-slegnem ramenima kao da je to najnormalnija stvar na svijetu i zatrepćem nekoliko puta. Grudnjak sam strpala u džep na prednjem dijelu majice i okrenula se natrag Jakovu kako bi dovršila brisanje krvi s njegovog lica. To je ono zbog čega sam ga slijedila u kupaonicu, zar ne?


FIANCÉKde žijí příběhy. Začni objevovat