Zahvale

1.5K 71 41
                                    


Ne mogu vjerovati da sam došla do ovoga.

Ne mogu vjerovati da sam završila ovu knjigu. Nepojmljivo mi je da sam do kraja dovela Arianinu i Jakovovu priču. Kroz skoro osamdeset dijelova, nakon sedamdeset sedam tisuća riječi.

Ima toliko toga što vam želim reći i vjerojatno neću sve moći zapisati jer trenutno mislim o sto stavi i zasigurno ću neku zaboraviti

Kao prvo. Ideja.

Ideju za priču sam dobila iz serije Slatke male lažljivice. U prve tri-četiri epizode, sestra jedne od četiri glavnih glumica, Spencer, ima zaručnika. Oni se planiraju vjenčati i živjeti kod njih nakon vjenčanja. On i Spencer se zbliže, poljube se, što njena sestra vidi i prekine zaruke s njim. I to je uglavnom to, radnja se događa kroz tri-četiri epizode no meni se jako svidjela ideja tako da sam počela razmišljati o tome i stvorila cijeli niz događaja i glavi. Do tad sam već znala za Wattpad ali sam koristila drugi račun no odlučila sam napraviti novi gdje bi objavljivala ono što sam počela pisati.

Imala sam hrpu ideja. Hrpa ih se javljala kroz priču. Kraj nije trebao biti ovakav. Trebalo je biti još novih likova,ali nekako je sve ispalo ovako i zadovoljna sam iako se mnogima od vas ne sviđa kraj u što sam sigurna.

Evo nekih ideja koje sam željela uklopiti u priču ili sam odustala od njih:

Ariana i Jakov trebali su spavati puno prije. Da, da i ja sam se predomišljala ali mislim da je ova opcija bila najbolja. Oni su trebali spavati one večeri kada su bili na Jakovovoj poslovnoj večeri,ali moja prijateljica (koja je uvijek sve čitala prije nego što sam objavila i po kojoj je Arianina najbolja prijateljica dobila ime) smatrala je da je to prebrzo , tako da sam se i ja složila i prepravila to.

Klara i Jakov su se trebali vjenčati.

Prvotna ideja je bila da priča bude kraća, Jakov i Ariana spavali bi zajedno tjedan-dva prije vjenčanja i Jakov bi se pred oltarom (ali doslovno sišao bi s oltara i poljubio Arianu pred cijelom crkvom) i odlučio da ipak želi biti s Arianom iako je ona željela da bude s Klarom.

Arianina mama nije trebala biti takva kuja.

Ne, žena je trebala biti sasvim normalna mama ali eto nešto me udarilo u glavu i ona je postala negativac. Isto je bilo i s Klarom. Ona je zapravo trebala biti dobra i slagati se s Arianom,ali čim sam napisala nekoliko dijelova dobila sam zamisao o njoj i Filipu pa je i ona postala kuja.

Ariana i Filip su trebali biti zajedno.

Jednostavno, nakon što su Ariana i Jakov odlučili kako je to sve između njih bilo krivo ona bi pokušala odvratiti misli od njega s njegovim bratom.

Marko i Veronika nisu trebali postojati

Veronika je trebala biti s Lukom do kraja (i to je jedan od razloga zašto se mojoj prijateljici priča ne sviđa)

Dakle ... Veronika i Luka su trebali biti zajedno. Ali onda mi ej sinula drukčija ideja, kako to i inače biva, i odlučila sam vratiti Marka i spojiti njih dvoje. Svidjela mi se ideja da dvije najbolje prijateljice izlaze s dva najbolja prijatelja.

Kraj je trebao biti sretan.

Da, da, znam i ovo. Trebala sam odabrati ovu opciju umjesto da ih razdvojim,ali pokušala sam biti realistična (ponovno je mi je prijateljica pomogla u ovome) . Ne završi sve u životu onako kao smo očekivali. Ne završimo svi s prvim dečkima u braku s dvoje djece i kućom. Ovo je život, ne bajka. I znam da zvuči okrutno no nije li svaki kraj novi početak?

Što bih promijenila u priči?

Češće bih objavljivala nastavke zdanja dva mjeseca. Otkako je počela škola jako sam se ulijenila što se tiče nastavaka i pisanja jer me škola fizički i psihički iscrpi. Jedva dočekam vikend kako bih mogla spavati po cijele dane i onda se nekada natjeram d pišem jer mi ta ustanova ubije svaku i isisa život iz mene.

Možda sam malo razdužila radnju. Iskreno najdraže mi je bilo pisati one dijelove dok su njih dvoje osjećali nešto jedno prema drugome ali nisu to pokazivali i ono dok su se skrivali od svih. A onda kada su to svima otkrili nekako mi je ponestalo ideja i znala sam da moram privoditi sve kraju.

Znam da sam već rekla da je kraj trebao biti sretan i ja sam željela napisati sretan kraj ali onda sam shvatila da nemam ideju. Nisam znala gdje bih trebala stati. Što napisati za kraj. Pet godina kasnije kada Ariana završi fakultet i oni kupe kuću daleko od svih? Dok plešu na Filipovu i Klarinu vjenčanju maštajući o svome? I dalje mi ne pada ništa na pamet osim da se pokupe, sjednu na avion i odlete daleko, no o tome drugi puta možda u nekoj drugoj priči.

__________________________
NOVA PRIČA.

Da, nastavljam s pisanjem.

Nisam sigurna kada ću objaviti prvi dio,ali kako bi znali follujte me kako bi vam došla obavijest.

To je nešto novo i drugačije od ovoga.

_______________________________
Hvala vam svima. Puno vas je pisalo komentare, čitalo, votalo. Dugo vremena sam bila na vrhu liste u Romance kategoriji i stvarno sam vam zahvalna zbog toga. Ne mogu vam opisati koliko sam sretna što je moju priču pročitalo (u ovom trenutku dok ovo pišem 22.11.2017.) preko 45.5 tisuća ljudi. Možete li to zamisliti? Ja živim u gradu s nešto više od dvadeset i jedne tisuće stanovnika. To je duplo više!

I sada dok ovo pišem plačem jer sam toliko emitivna oko kraja ove priče,prirasla mi je srcu, Ariana, Jakov,Klara, Veronika i svi ti likovi koji su me živcirali do bola i ponekad sam sama sebe željela udariti.

Nikoga neću posebno navoditi jer vas je previše koji su pisali komentare koji mi toliko znače, a uz to i dalje ne znam tagirati ljude ...

Tako da vas molim da još jednom napišete nešto u komentar, ako ste ikada prije komentirali priču, ili votali kako bih vam svim još jednom, svakom pojedinačno zahvalila.

Znam da sad vjerojatno zvučim patetično no stvarno mi znače svi ljudi koji su ikada otvorili ovu knjigu.

Volim vas sve ❤

FIANCÉΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα