5. Julie

113 10 44
                                    

De volgende ochtend komen Elise en Kyra al vroeg naar boven stormen. Ik ben net wakker en Rilana is haar make-up aan het doen.

'Ik heb een super goed plan!' Elise ploft neer op mijn bed en ik kijk haar geïrriteerd aan.

'Wie heeft jullie binnengelaten?' mompel ik gapend.

'Je moeder misschien?' antwoordt Elise. 'Maar dat maakt nu even niet uit. Wat wel uitmaakt, is dat er vandaag vijftig procent korting is voor een dagje zwemmen!'

Ik leg zuchtend een kussen op m'n gezicht, maar Elise pakt het vrijwel meteen af. 'Hé, we kunnen dan super goedkoop de hele dag zwemmen! En het zwembad is vanaf tien uur open, dus laten we opschieten.'

Ik heb me altijd al afgevraagd hoe Elise zo veel kan drinken zonder een kater te krijgen. Kyra heeft waarschijnlijk hooguit twee glaasjes op, want ze is zoals altijd het nuchterst van allemaal. Rilana en ik hebben ook niet heel veel gedronken, aangezien we best wel vroeg zijn gegaan.

'Waarom moest je vannacht zo vroeg weg?' Kyra gaat bezorgd naast Rilana zitten.

Rilana legt haar mascara weg. 'Simon... hij heeft gezoend met een of andere stomme, knappe meid.'

Ik wil zeggen dat die meid helemaal niet zo knap was, maar ze ís knap en dan is het anti-feministisch om te zeggen, dus dat doe ik maar niet. Bovendien zie ik dat Elise haar mond opendoet om iets te zeggen. Ik probeer nog te gebaren dat ze haar mond moet houden, maar óf ze ziet het niet óf ze negeert me. Ik denk het tweede.

'Ik zei het toch!' roept ze triomfantelijk. 'Die jongen is niet-'

'Oké, zwemmen, leuk!' Ik spring uit bed en probeer zo enthousiast mogelijk te klinken. 'Alleen is er één probleem,' zeg ik.

'Wat dan?' vraagt Kyra.

'Ik heb nog steeds die bikini van vorig jaar.' Ik laat me zuchtend weer op bed vallen. Dit is precies de reden waarom ik mijn moeder nooit alleen kleren voor mij laat kopen.

'O, kom op. Zo erg kan het toch niet zijn?' Kyra trekt me overeind en opent mijn kast.

'Hij is groen,' zeg ik. 'Maar dan echt zo'n lelijke kleur groen.' En net op dat moment houdt Kyra de bikini in haar hand.

'Oké, het is niet de mooiste bikini.'

Als zelfs Kyra zegt dat iets niet mooi is...

~*~

'En, hoe is het water?' vraagt Rilana.

'Nat.' Ik haal mijn teen weer uit het water.

'Kom er nou in!' Kyra is al enthousiast rondjes aan het zwemmen. 'Het is gewoon verwarmd hoor. En bovendien zijn we binnen.'

Ach ja, waarom ook niet. Ik haal even adem en spring dan het warme water in. Niet veel later komen Elise en Rilana er ook bij.

'Aaahh, heerlijk.' Elise drijft op haar rug met haar ogen gesloten. Ik zwem net als Kyra een paar rondjes. De laatste keer dat ik gezwommen heb, was een paar maanden geleden. Terwijl ik van het water geniet, stormen Kyra en Rilana alweer naar de glijbaan.

'Julie, is het eigenlijk nog gelukt om alles van je lijstje af te strepen gisteravond?' Elise is naar mij toe gezwommen en kijkt me vragend aan. Ik denk terug aan gisteravond. Ik heb niet intellectueel gepraat. Integendeel, ik heb tegen een jongen gezegd wanneer ik voor het laatst mijn tanden heb gepoetst. Ik ben ook niet flauwgevallen, ik ben ook niet ontmaagd en ik heb ook geen relatie. Top.

'Eh, nee,' zeg ik.

'Helemaal niks?' Elise kijkt me hoofdschuddend aan. 'Zelfs niet flauwgevallen? Dat was het aller makkelijkste!'

Waar De Liefde IsWhere stories live. Discover now