10. Milan

100 8 55
                                    

'Heb je echt alleen maar Hema-shirts mee?' Alex bekijkt zichzelf voor de vijfde keer om te zien of zijn haar goed zit en kijkt via de spiegel naar mij. Ik had slechts een vluchtige blik in de spiegel geworpen en alleen wat extra gel in mijn gedaan. Niet te veel natuurlijk, want dat komt zo bekakt over. Maar na die lange reis hierheen zag het het er gewoon niet uit.

'Nee, die liggen thuis. Shit, is het echt zo erg?' Ik kijk hulpeloos naar Alex, die er zoals gewoonlijk weer perfect uitziet in zijn zwarte shirt.

'Nou, nee. Maar het is Jessica. Dat besef je hopelijk toch wel?'

Ik ga zuchtend voor de spiegel staan. Oké, ik zie er niet lelijk uit. Maar nu ik naast Alex sta, ben ik verreweg van knap. Misschien moet ik de hele avond lang gewoon niet naast Alex staan. Ik ga wel naast Collin staan. Die krijgt toch bezwete oksels. Dan val ik nog wel mee.

'En onthoud goed,' Alex kijkt me indringend aan, 'meisjes smelten van het woord "cute".'

Ik knik. Cute, niet schattig. Gesnopen.

'Zijn jullie klaar?' Collin komt de badkamer binnen. Ik moet zeggen dat hij er niet slecht uit ziet in zijn witte shirt. Maar toch denk ik nog steeds dat zwart beter is.

'Dat kan ik beter aan jou vragen,' zegt Alex. 'Weet je zeker dat je het bij wit houdt?' Grijnzend gaat hij tegenover Collin staan. Alex ziet er niet alleen beter uit, hij is ook nog eens een kop groter dan Collin. Ik hoop maar dat die Cassie de moeite waard is. Niet dat dat mijn zorgen zijn nu. Ik heb Jessica.

'Kom, we gaan,' zeg ik, voordat er weer een of andere discussie ontstaat tussen de jongens.

~*~

Het café is niet heel groot, maar wel gaaf voor zo'n hotel. Waar 's middags nog mensen rustig koffie aan het drinken waren, zijn nu losgeslagen tieners aan het dansen en drinken. Jessica staat aan de bar en zodra ze ons ziet, rent ze op ons af.

'Milan, je bent er!' Jessica omhelst me en ik merk dat ze al een beetje aangeschoten is. Ze heeft een diep uitgesneden topje aan en staat zo dichtbij me dat ik haar parfum in mijn neus voel prikken.

Ik merk nu pas dat er een ander meisje bij haar staat. Het meisje heeft lang, zwart haar en groene ogen die recht door je heen kijken. Dat moet vast Cassie zijn. Ze is erg sexy, maar niet zo sexy als Jessica.

Ik zie Alex en Collin een strijdlustige blik uitwisselen. Nog voordat de Collin de kans krijgt, heeft Alex al de eerste stap genomen en zichzelf voorgesteld. Cassie glimlacht naar hem en als Alex haar een drankje aanbiedt, hebben ze elkaars hand al vast. Arme Collin.

Ik ga met Jessica ergens anders staan en samen laten we ons meenemen in de muziek. Jessica gaat helemaal los en ze ziet er zorgeloos en vrij uit. Haar haar glanst en ze glimlacht vaak naar me.

'Wat ga jij doen na de vakantie?' vraag ik na een tijdje. Ik bestel een drankje aan de bar en realiseer me dat Jessica gelijk had. De drank hier is echt goed.

Jessica neemt een slok van haar Bacardi voordat ze antwoordt. 'Ik ga een filmopleiding doen.'

'Wat leuk!'

'Inderdaad. Mijn moeder vond het ook al iets voor mij. Bovendien hoef je niet zo heel veel te leren, dus dat is wel fijn. Kan ik de rest van de tijd lekker feesten en leuke jongens vinden.' Jessica knipoogt naar me. 'Maar niet zo leuk als jij natuurlijk.'

Ik glimlach ongemakkelijk terug. Ik vind het leuk dat ze zo flirt met mij, maar toch voel ik me niet op m'n gemak. Ik weet niet hoe het komt. Misschien omdat ik bang ben dat dit meer wordt dan een vakantieliefde. Maar dat is onzin. Zo iemand is Jessica niet.

Waar De Liefde IsWhere stories live. Discover now