Döntés

3.6K 243 7
                                    

John végül nem csókolta meg Dianát.

Igen, igazából szereti, de a szíve mégsem hagyja. Legalábbis addig nem, amíg Clarie engedélyt nem ad rá. 

John: Diana, sajnálom, de amíg nem tiszta lelkiismerettel tenném, nem teszem.

Diana: Megértem, John. Tudom, hogy fontos neked Clarie. És azt nem tudom, hogy mióta ismered, de érzem, van köztetek egy kötelék, amit én sosem lennék képes elszakítani, még ha megpróbálnám, akkor sem. Viszont most megkaptam az esélyt, hogy elbúcsúzzam tőled, amit négy éve nem tehettem meg.

Diana próbált erősnek látszani, de a mosolyán látszott, hogy legszívesebben elsírná magát. John látta rajt, de nem tette szóvá.

John: Azt hiszem értem, mit akarsz mondani. Négy éve eltűntem, és ez elég idő volt arra, hogy továbblépj. Neked hagyom a lehetőséget dönteni, hogy maradsz, vagy elfelejtesz.

Diana: Itt leszek, ha kellek. De nem fogok örökké várni. Beszélj erről Clarievel. És hívj fel, hogy mire jutottatok. És ne hallgass mindig a szívedre. Amikor az ember szerelmes, az körülbelül ugyan az, mintha drogozna. (elmosolyodik, majd ismét komolyra vált) Úgyhogy, ennyit szeretnék ha megjegyeznél: "Ne ígérj, amikor boldog vagy; ne válaszolj, amikor dühös vagy; és ne dönts, amikor szomorú vagy."

John: Köszönöm.

Megölelték egymást, majd Diana távozott.

* * * 

Jessie: Hol van már az álompasi? Mindjárt 8 óra.

Clarie: Nyugalom, 8-ra ideér.

Jessie: De látni akarom!

Taylor: Hát, nálam biztos nem néz ki jobban.

Will: Nálad bárki jobban néz ki. Úgy értem, bármi.

Taylor egy csúnya pillantást vetett Willre, majd egyszerre fordultak a vihogó lányok felé, akik közben észrevették Johnt. Jessie-nek csillogott a szeme, de ez csak a  "jó pasi a láthatáron, de örülök, hogy a barátnőmé, mert így én is menőnek látszom" nézés. 

Jessie (odasúgja Clarienek): Mit is mondtál, hány éves?

Clarie: Nem mondtam.

John: Sziasztok.

Will, Clarie, Taylor: Szia.

Jessie: Hellóka.

John: Mit nézünk?

Will: Godzilla.

John: Ó...oké.

Mind az öten megvették a jegyeket és a 3D szemüvegeket, majd Will és Taylor beálltak popcornt venni. John megkérdezte Clarie-t, ő is kér-e, de nem kért.

John: Minden rendben Clarie?

Clarie: Te mondd meg, John.

John egy pillanatra elbizonytalanodott. Semmi sincs rendben.

John: Megbeszéljük a film után. (bíztatóan Clariere mosolyog)

Clarie valahogy nem tudott a filmre koncentrálni. Végig John és Diana járt a fejében. Most megkapta Johnt, de mégis úgy érezte, minél közelebb van, annál távolabb. Félt, hogy vajon melyiküket választja. Tudta, hogy dilemmázik. Csakhogy Diana tényleg a barátnője volt. Emlékszik arra, milyen vele lenni, és Diana is ismeri őt. Emellett Diana nagyon szép, és nagyon okos, hiszen az orvosira jár. Oda nem vesznek fel akárkit. Viszont ő, Clarie volt az, aki visszahozta a halálból, még ha már meg is fizetett érte.

Clarie lassan megérintette a saját arcát. John észrevette, és mikor Clarie visszatette a kezét az ölébe, óvatosan megsimította a karját, majd megfogta a kezét, odahajolt a füléhez.

John: Clarie, nem foglak elhagyni, remélem tudod.

Clarie: Ezt csak azért mondod, mert úgy érzed, ezzel tartozol nekem? Cserébe hogy...

John: Nem Clarie. Közel sem. Nem tagadom, még mindig szeretem Dianát.

Clariet mintha szíven szúrták volna.

John: De téged választalak.

Clarie: Miért?

John: Mert Diana már képes nélkülem élni. Te viszont nem.

Egy újabb éjszaka a temetőbenWhere stories live. Discover now