Végjáték (2.rész)

1.6K 122 1
                                    

Gregory: Azt hiszem, nincs értleme tagadni a tervet, sőt, felettébb élvezetes látni a döbbenetet az arcodon. Tényleg azt gondoltad, hogy az utlsó két „élő" (itt elneveti magát) vámpír majd nem dolgozik össze annak érdekében, hogy megmentsék a lelküket? Elég ideje itt vagyunk már ezen a Földön, tudod Clarie. Számunkra itt már semmi új nincs, sőt, utálunk itt élni. Szerelem, nők, pia, drogok, utazás? Mind megvolt. Legalább tízezer alkalommal. Mostmár csak békét szeretnék. És több évtizednyi keresgélés és várakozás után, nagyon közel állunkhozzá, hogy végre meg is szerezzük. Mielőtt végképp beleőrülünk ebbe a helybe.

Ja igen, és a terv. Damon Lewis óvatosan beférkőzik a körötökbe. Már előre tudtuk, hogy nem lesz nehéz, hiszen, khm, nézz csak rá, kit ne bűvölne el. Közben elreaboltam Johnt, de az csak figyelem elterelés volt. Így megtudtátok, hogy a gonosz, csúnya vámpír él, és rátok pályázik. Sőt, még egy kedvező hatása is volt: elfelejttetted Damon Lewissal hogy szereted Johnt. Így aztán főleg könnyen megszerezte a bizalmad. A többit süds ki magad, okos kislány vagy.

Clarie (motyog): Te voltál a másik híd, és nem Faye. A terv...John...én...Damon Lewis...

Clarie paraoniásan kezdett nézelődni, szeme csak úgy cikázott egyik pontról a másikban a kis, üres szobában. Gregory sóhajtott egyet, majd elindult kifelé. Az ajtó hangosan becsapódott mögötte, mire Clarie összerezzent.

Gregory (magában): Ez a szegén lány már az őrület határán van. De talán jobb ez így. Nem fogja fel, hogy sosem lel majd békére, a szertartás után. Jobb ez így, igen, jobb ez így.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Damon Lewis elközben felhívta Faye-t, hogy Clarie biztonságban van. Bár a vámpír sejtette, hogy Faye igenis gyanakszik rá, tovább játszotta a szerepét. Megkérte, hogy segítse át Franciaországba, hiszen Faye valóban híd volt. Akárcsak Gregory. Így aztán Damon Lewis is Franciaországba került, csak ő nem Gregoryhoz, hanem az intézetbe „segítséget nyújtani".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Akashi: Chloë, te bízol Damon Lewisban? Faye azt mondta, ne bí...

Chloë: Teljes mértékben megbízom benne. Nagyon régóta ismerem, nagyon rendes ember, mindig segített, sosem ártana se nekünk, se Clarienek vagy Johnnak.

Akashi: Hm...Igazat mondasz de...érzek valami mást is ebben. Midnenestre, haza kéne mennünk segíteni. Nagy lehet a káosz az Intézetben.

Chloë: Nem kéne mégiscsak megkeresnünk Clarie-t?

Akashi: Mégsem bízol annyira Damon Lewisban? Akkor is, szerintem nkább menjünk, és segítsünk Johnnak. Van egy olyan érzésem, szüksége lesz rá.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Damon Lewis amint megérkezett Faye segítségével az Intézetbe, csak bólintott az igazgatónőnek, és már el is sietett. Türelmetlen volt, és minél előbb meg kellett szereznie Johnt is. Hiszen két vámpírnak két ember lelke kell. Egy már megvan. Johnra még szükség van, nem hagyhatja cserben egyetlen sorstársát, Gregoryt. Most vagy soha.

Damon Lewis végigfutott a kórtermek végtelen folyosóján, és sietősen benyitott Johnhoz. John nem volt teljesen magánál, nem fogta fel, mi történik. Damon Lewis leszerelte Johnt a gépekről, és erőteljesen megrázta a vállát. John feliradt.

Damon Lewis: Gondolom menni nem tudsz.

John: Mi történik?

Damon Lewis: Pf...Aludj csak tovább.

A vámpír úgy döntött, ágyastul viszi el Johnt a mentőautóig, így kigurította őt a folyosóra, ahol egyre több természet feletti lény és vámpír harcolt. Ez azonban előny volt Damon Lewis számára, hiszen senkinek nem tűnt fel a nagy zűrzavarban, hogy épp most viszi el azt, ami miatt az egész hajcihő létrejött. Hiszen Gregory alakította a vámpír-hadsereget, figyelem elterelés gyanánt. És jól be is jöttek a számítások, Damon Lewis sebesen betolta Johnt az ágyon az autóba, majd gyorsan beült, és elhajtott.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Minden nagyon gyorsan történt. Mire Chloë és Akashi megérkeztek az Intézetbe, Johnnal hűlt helye sem volt. Faye se Demandier is az üres kórteremben tartózkodott, és idegesen járkált fel-alá. Életében először, elkövetett egy hibát, egy hatalmas hibát, azzal, hogy megbízott Damon Lewisban.

Faye se Demandier: Chloë, Akashi, sajnálom. Sejtettem, sejtettem, hogy ez lesz, de az emberségem mégis azt súgta, hogy megbízhatok Damonben. Úgy sajnálom! És... (a szemei elkerekedtek)...tudom mi folyik itt! Damon Lewis és Gregory összedolgoznak! Sürgősen meg kell találnunk őket, meg kell védenünk Clariet és Johnt.

Chloë: De hogyan? Hol lehetnek?


Egy újabb éjszaka a temetőbenTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon