Mi van, ha nem juthatok a Mennybe?

2.4K 151 14
                                    

(Kedves Olvasó! A részhez csatolt YouTube melléklet halgatása közben sokkal jobb lesz olvasni ezt a részt, mert a dal illik hozzá, és én is végig azt hallgattam, miközben írtam. Köszönöm, jó olvasást, remélem fel lehet fogni, ugyanis kicsit bonyolult lett! Ha kérdés van, szóljatok!)

Faye se Demander: Brendát a gyengéledőre kell vinni, most azonnal! Mivel nincs teste, amit megfoghatnánk, hozzatok hordágyat, hogy ő maga felfekhessen rá!

Az igazgatónő utasítására egy egész átlagos kinézető fiú elszaladt a folyosó másik irányába. Faye se Demander lehajolt Brendához.

Faye se Demander: Bredna, hallsz engem? Fel kell kelned! Hamarosan érkezik egy ápoló, aki majd gondodat viseli. Hamarosan én is meglátogatlak, hogy megbeszéljük, mi történt. Most csak pihenj, és ne gondolj semmire. John jól van, ne aggódj.

John felkelt, és hátrálni kezdett. Az igazgatónő lassan rájuk nézett. Mármint Johnra és Clariere, miközben az arcán egy halvány mosoly jelent meg. Felállt Brenda mellől, majd visszaindult az irodájába, mintha semmi sem történt volna. Néhány lépés után azonban megfordult, és Chloëra kacsintott. A lány arre csak elmosolyodott, és intett Clarieékek, hogy kövessék az igazgatónőt.

~ ~ ~

Clarie és John helyet fogaltak a hatalmas íróasztal mögött, a hatalmas irodában. Clarie úgy érezte megát, mintha a Roxfortba lenne, és Dombledore irodájában ülne. Faye se Demander mosolyogva megkínálta őket süteménnyel, mire mindketten vettek egyet, csupán formalitásból.

Faye se Demander: Üdvözöllek titeket, Clarie és John a l’Institut de Créatures Surnaturelles-ben! Nem fogok kertelni, elmondom, miért kell itt lennetek. A két legmegbízhatóbb emberemet küldtem értetek, hogy biztosan eljussatok ide. Vannak embereim, a világon mindenhol, akik értesítenek, ha bármilyen természetfeletti dolog történik. Ami Johnnal történt azonban nem természetfeletti jelenség volt, hanem lehetetlen. A történelem során egy példa volt rá példa, hogy valaki hús-vér emberként térjen vissza a halálból. Vámpírok, kísértetek vannak, de rajtuk látszik is, hogy mások. Te, ti azonban, pontos mása vagy régi önmagtoknak. Clarie, igen te is. Nem látszik rajtatok, hogy meghaltatok, ha szabad ilyet mondanom. Ami pedig problémát jelent mindkettőtöknek, hogy az egy ember, akivel ez megtörtént, túl sokat szenvedett. Illetve, szenved. Mert a lelke sosem lel nyugalmat, sosem jut a Mennybe, Paradicsomba, Pokolba,vagy amit hisztek, hogy létezik a halál után. A lelke itt ragadt a földön halála után is, mintha csak ide lenne láncolva. Ezt el kell kerülnünk, mert az örök szenvedés...senkinek sem jár. Főleg, hogy nem tettetek semmi rosszat.

John: De honnan tudja, madam, hogy a lélek itt van? Hogy szenved? És hogy az az eset ugyan az, mint a miénk?

Faye se Demander: Kapcsolatba tudunk lépni vele. Ő mondta meg, hogy ami vele történt, hamarosan újra megtörténik, és nem csak egy emberrel, de kettővel. És azt is elmondta, hogy titeket még meg lehet menteni. Úgyhogy ne féljetek, kitalálunk valamit.

Clarie: De egyáltalán hogy történt ez az egész?

Faye se Demander: Elmesélem nektek. John húsz éves korában halt meg, és négy évig ugyebár a sírok körül ültél, egyedül. Láttad az embereket, akik ott vannak, de nem tudtál velük kapcsolatot teremteni. Azért nem kerültél a másvilágra, mert nem kellett volna meghalnod. A sorsod nem úgy volt megírva. Mindenki, aki meghal, azért hal meg, mert egy hatalmasabb erő, melyet nem értünk, talán Isten, úgy akarja. Azonban hiba csúszott a gépbe, ami eddig egyszer fordult csak elő, az előbb említett ember esetében. Most viszont, újra megtörtént, és így nem juthattál  mennybe, mert nem vártak ott. Clarie pedig azért ugyan ez az eset, mert te közreműködtél az ő halálában, és egyszerűen egy paradoxon alakult ki. Mert az események nem úgy alakultak, ahogy elő volt írva, neki sem kellett volna meghalni.

Clarie: Na és, miért éledt fel John, mikor megcsókoltam? És miért tudott velem beszélni?

Faye se Demander: Mert Isten titeket egy párnak rendelt a jövőben. Valamikor találkozatok volna, és végül együtt lettetek volna, ha John nem hal meg váratlanul.

Clarie: ÉS most mit fogunk tenni?

Faye se Demander: Van egy  jövőbe látó fiú az Intézetben. A jövő, amitő lát, az az, amiben John nem halt meg. Ő azt látja, ami veletek történt volna, ha John nem hal meg. És a nő, akivel ugyanez megtörtént, ami veletek, azt mondja, hogyha pont akkor haltok meg, mikor valóban meg kellett volna, és mikor várják a lelketeket odafent, akkor bemehettek, de csak akkor. Na már most, ez azt jelenti, hogy a jövőbe látó fiú meg tudja modnani, hogy mikor kéne meghalnotok, és elintézzük, hogy akkor haljatok meg.

John: Értjük mi, de hogy fogunk meghalni, ha nem lehet minket megölni?

Faye se Demander: Ezt kell még kitalálnunk addig. A lényeg, hogy semmiképp se a megírt halálotok után haljatok meg, mert akkor itt ragadtok, mint az a nő.

Clarie: De mi történt vele?

Faye se Demander: Meghalt egy autóbalesetben, ahol nem kellett volna neki. Így egy ideig ő is úgy élt, mint John, úgymond szellemként. Ő azonban nem tudom, hogy lett újra élő. Nem hajlandő elmondani. Aztán túl sokáig élt, és mikor öregségben meghalt, már nem engedték be odafent, mert nem akkor ment, mikor elő volt írva neki. Itt ragadt.

John: Hogy hihetünk neki, ha nem is mondja el a teljes sztorit?

Faye se Demander: Sajnálom, John, de nincs jobb ötletünk. Ha nem akarsz a földön ragadni, muszáj megoldást találnunk. És logikusnak tűnik, amit mond.

Clarie: És mi van a vámírokkal? Ők sem akkor halnak meg, mikor kéne...az ő lelkük akkor hogy jut át?

Faye se Demander: A vámpírok nem jutnak a Mennybe, Clarie. Ők el vannak átkozva. Ők máshova kerülnek haláluk után. De ez most nem fontos. A lényeg, a ti lelketek most, ami még megmenthető. Ti megérdemlitek, hogy oda jussatok, a sors volt igazságtalan veletek. De van remény, együtt megoldjuk, ne féljetek.

Clarie: Akkor most itt kell maradnunk?

Faye se Demander: Még néhány napig biztos. Át kell beszélnünk nagyon sok mindent, ahhoz azoban szükségem lesz még két emberre, akit el kell hoznotok ide.

Clarie: Kit?

Faye se Demander: Damon Lewist, ugyanis ő az, aki beszélni tud a nővel, és Willt.

John: Willt?

Faye se Demander: Igen. Nem hagyhatjuk, hogy meghaljon, így elhozzuk ide, hogy biztonságban legyen.

Clarie: Mert mi lesz, ha meghal?

Faye se Demander: Nem lehetünk benn biztosak, de mivel a szeretete élesztett fel, lehet meghalnál, és akkor John is. És az egész mentőakció hiábavaló lenne.

John: De ha meghalnánk idő előtt, az nem lenne baj, hisze nakkor csak várunk, amíg bemehetünk.

Faye se Demander: Elméletileg igen. De kockáztatnál egy örökkévalóságot?

Egy újabb éjszaka a temetőbenUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum