Okänt nummer

3.8K 76 3
                                    


Lördag 28 april 2018. Klockan 18:03

Jag satt ner vid köksbordet med ett glas vatten i handen och inväntade Cornelia och Lova. Det kändes jättekul att dem äntligen skulle få se lägenheten då båda varit upptagna hela veckan. Jag är den första av oss tre som flyttar hemifrån så det känns nog också skönt för oss tre att vi har någonstans där vi kan vara helt ensamma och prata utan att bli störda av föräldrar eller syskon. Helt plötsligt ringde det på dörren och jag nästan hoppade upp från stolen och skyndade mig mot dörren.

"Hej!" 

"Hej, nemen, ni var inte tvugna att ha med något."

Jag tog emot den stora blombuketten och champagne flaskan och gick mot köket för att sätta blommorna i vatten, det var en jättefin bukett med mina favoritblommor, röda rosor och solrosor, en enormt fin kombo. Champagnen ställde jag åt sidan och gick sedan tillbaka ut i hallen där de båda stod och tog av sig ytterkläderna. 

"Vilken stor hall! Det trodde jag faktiskt inte." 

"Ja, verkligen. Nej, nu måste jag se vardagsrummet för det såg jättestort ut på bilden du visade!"

Lova och Cornelia följde efter mig in i vardagsrummet och satte sig ner i soffan. Jag satte mig brevid på en fåtölj och vi började prata om hur det var att ha köpt lägenhet och hur flytten gick och såklart var båda väldigt intresserade av mina grannar det vill säga Noel. Jag hade själv försökt ta reda på om Noel bodde där själv eller om han delade med någon men än hade jag inte kommit fram till något. 

Där i vardagsrummet satt vi nog i två timmar innan någon nämnde ordet av champagne och jag tog mig till köket för att hämta flaskan och tre stycken glas. När jag kom tillbaka hade Lova öppnat balkongdörren och vi tre gick ut på balkongen för att öppna den överdrivet stora flaskan. Det var lite strul men efter lite om och men åkte korken iväg och vi återfann oss i soffan med varsitt glas. 

"Men nu till den stora frågan, blir det någon inflyttningsfest?" 

"Ja, jag tror det. Det känns väl lite kul? Nu när det är första gången jag flyttar liksom?" 

"För jag är ledig alla dagar så behöver du hjälp med något är det bara att ringa." 

Vi bestämde oss för att sätta ett datum, fredagen den 4 maj. Tillsammans bestämde vi massa om vad som skulle gå att äta, dricka och vilka vi tyckte skulle komma. Sen blev vi ganska flummiga efter all champagne så mycket mer av vad vi pratade om glömde jag bort lika fort. 

-------------------------

Fredag 4 maj. Klockan 15:58

Påsarna med matvaror var tunga och dem blev inte lättare när taxichauffören hjälpt mig lasta ur dem ur bilen och jag nu skulle bära upp dem för de tre trapporna själv. Jag bärde fram dem mot porten och ställde ner två stycken för att slå in portkoden och precis när jag skulle ta fatt om de två påsarna igen kom räddaren i nöden.

"Ser ut som att du behöver lite hjälp?"

Dante tog upp de två påsarna och höll upp dörren så jag kunde gå in först. Han följde mig upp för trapporna tills jag stannade och försökte leta fram nyckeln till dörren, sekunderna som gick kändes lite stela, vi bara stod där tyst medan rasslandet av nycklar någonstans i min väska var det enda som hördes. Till sist fick jag upp dem och låste upp dörren. Jag sa tack till Dante men han insisterade att han skulle bära in dem till köket och det sa jag inte nej till. Om jag ska överanalysera situationen intalade jag mig själv att han faktiskt ville se hur min lägenhet ser ut och därför erbjöd sig att bära dem till köket men det var troligen bara för att han var trevlig. Men hans vänliga gest slutade inte där utan han började hjälpa till att packa in alla varor i kylen. Vi sa ingenting utan under tystnad hjälptes vi åt.

Vi dansar vidare i livet | D.LWhere stories live. Discover now