Konserten

2.7K 61 5
                                    

10 juli 2018. Klockan 08:53

Jag vaknade av att Dante's mobil ringde. Han svarade i mobilen och lät måttligt irriterad. När han la på var han tyst.

"Vem var det?" 

"Ludde." 

"Vad ville han?" 

"Dem ska käka frukost." 

"Borde inte vi gå med?"

"Fem minuter till." 

Jag satte mig upp i sängen och gick till badrummet medan Dante vilade ett par minuter till. Jag tvättade ansiktet för att vakna upp lite och tog på mig ett par byxor. Jag satte mig på kanten av sängen och smekte Dante på benet för att han skulle reagera. Han vände sig om och tittade på mig.

"Klockan är inte ens nio." 

"Synd om dig, upp och hoppa nu." 

Dante suckade innan han också ställde sig upp och tog på sig lite mer kläder innan vi begav oss ner till lobbyn för att gå till frukosten. Alla andra satt redan vid bordet när vi kom dit och satte oss på kanten. Efter frukosten gick vi tillbaka till rummet, Dante borstade tänderna och tog med sig några saker innan killarna åkte till Liseberg för soundcheck. Jag gjorde mig iordning och ringde upp Nelly. Efter ett par minuter knackade det på dörren och Nelly kom in, hon hade redan fixat sig. Vi skulle spendera dagen på stan eftersom det var ganska rastlöst att bara sitta på hotellrummet. När jag äntligen gjort mig klar tog vi på oss skorna igen och jag slängde min väska över axeln och vi gick ner och ut från hotellet. Det var otroligt varmt idag och jag ångrade att jag tog på mig en jacka, det hade verkligen inte behövts. Nelly var smartare än mig då hon gjorde valet att lämna jackan på rummet. Vi gick ner mot avenyn och bort mot Domkyrkan. 

"Ska vi gå förbi deras pop-up?" 

Jag nickade åt Nelly och vi svängde in på en gata som kryllade av fans. Affären öppnade igår men det var fortfarande tillräckligt med folk så att kön började utanför själva butiken. Det var som om allas blickar vändes mot oss när vi ställde oss brevid kön men ingen sa något. Jag kollade frågandes på Nelly som tog upp mobilen och ringde någon.

"Men hur kommer vi dit då? Vad är koden?" 

Nelly la på luren och tog tag i min arm och drog iväg mig så vi kom till en port, hon tryckte in en kod och öppnade dörren så vi kom runt på baksidan. Där ute stod Carmelo och flinade.

"Mycket folk?" 

"Då skulle ni sett igår." 

Carmelo gav oss varsin kram innan vi tre gick in till affären. Han frågade om vi kunde hjälpa till en stund så det kunde gå lite snabbare och vi som inte hade några andra planer sa såklart ja. Jag hängde av mig min väska och jacka på en stol och gick ut där alla var. Det var många som kollade på mig men jag försökte att undvika det, jag gjorde det Carmelo bad mig göra, hjälpa folk hitta rätt storlek och komma fram till kassan snabbt. Vi var nog där i två timmar innan vi tackade för oss och gick ut på gatan igen. 

"Är du hungrig?" 

"Ja, extremt." 

Vi gick till närmsta restaurang och satte oss på uteserveringen. Vi fick varsin meny innan Nelly sa att hon skulle iväg till toaletten och jag satt själv i solen och njöt. Jag kollade mobilen för att se om någon skickat något SMS men det var det ingen som gjort. 

"Hej, ursäkta." 

Jag tittade upp från mobilen och såg att två tjejer i 16-års åldern stod framför mig med en liten påse i handen. 

Vi dansar vidare i livet | D.LWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu