Kyssen

3.5K 76 5
                                    

Onsdag 9 maj 2018. Klockan 07:48

Ännu en tidig morgon. Idag av en bra anledning. Idag ska jag nämligen på jobbintervju för ett jobb hos Veckorevyn. I höst ska jag börja plugga journalistik på Stockholm's Universitet men jobbet jag söker är lite generellt och de kräver ingen färdig utbildning, passar perfekt! Morgonen rullade på som väntat men det tråkigaste var väntetiden. Det var minst 40 andra som sökte och jag tror det fanns 4 platser. 

"Norin, Moa!" 

Jag väcktes på nytt när mitt namn ropades upp och jag följde den blonda tjejen in till ett rum där det satt två andra som skulle hålla intervjun.

"Hej!"

"Hej! Vi vill bara bekräfta att uppgifterna stämmer, kan du säga ditt personnummer?"

"2 juli 1998." 

"Perfekt! Så, Moa, varför söker du detta jobb?" 

"Ja, jag har länge varit intresserad av journalism och i höst ska jag påbörja min journalistik utbildning på universitetet. När jag hittade detta jobbet tyckte jag det kändes perfekt att få möjligheten att utöver universitetet lära mig journalism runt just journalister." 

"Det låter ju väldigt bra! Har du några tidiga erfarenheter kring ämnet, vad jobbar du med nu?"

"Just nu jobbar jag som kassörska på Statoil men innan det hade jag ett par praktikplatser på Frida, Julia och ett sommarjobb på Elle!" 

Jag tror intervjun höll på i strax över tjugo minuter. Den första tiden var lite stel, från min sida, jag är inte van vid att bli intervjuad men sen gick det lätt som en plätt! Jag tror faktiskt jag kan ha en chans men det får jag veta först på måndag. 

Onsdag 9 maj 2018. Klockan 15:02

Nu hade jag tagit mig ner till stan och skulle snart ta en fika med Lova. Det var längesedan det bara var hon och jag så det skulle bli jättekul att få lite ensamtid med henne. Vi hade bestämt träff på ett Espresso House, standard. Idag var det ovanligt mycket folk i stan och tunnelbanan var smockfull så jag bestämde mig för att ta en promenad dit, det var inte så långt. Väl där kunde jag se Lova direkt, hennes svarta långa hår var inte svårt att missa och inte mindre hennes färgstarka kläder.

"Hej, Moa!"

"Hej, wow, snygg jacka!" 

"Tack, köpte den igår. Hur gick intervjun?"

"Super, tror jag, haha, svårt att säga men det kändes bra!" 

"Men Gud va kul! Det skulle väl vara skönt att slippa Max?"

"Ja, verkligen. Jag hoppas jag får en av platserna för jag kommer inte klara Statoil länge till alltså." 

"Så, Dante alltså."

Jag gav Lova en blick som sa, va? Hon skrattade lite och svarade min blick med, du behöver inte ljuga.

"Moa, det är så självklart att ni gillar varandra! Du borde faktiskt satsa." 

"Ugh, ja, jag ska inte ljuga. Han är någonting speciellt. Men, som Noel sa, han har PRECIS avslutat ett förhållande. Jag vill inte blanda mig i så fort, det känns som jag blir ett andraval då." 

"Så, prata med honom då."

"Vadå prata med honom? Vad ska jag säga?"

"Hur du känner. Att du gillar honom och att du vill se om det finns något där men då måste han ge lika mycket." 

"Jag tror inte han kan ge lika mycket. Förra gången jag gav s-"

"Nej, jämför inte med Max. Du kan inte gå runt och tro att varje decent looking guy that comes along kommer vara otrogen. Max var en idiot, ÄR EN IDIOT. Det betyder inte att han skulle göra samma sak." 

Vi dansar vidare i livet | D.LWhere stories live. Discover now