Avstånd

3.1K 72 18
                                    

Lördag 26 maj 2018. Klockan 09:14

Jag vaknade upp av att Dante flyttade på håret som lagt sig framför mitt ansikte. Jag kollade på honom och hela han lös upp när våra ögon möttes. Jag log mot honom och tog ett djupt andetag. Klockan var bara nio, jag trodde vi skulle sova i flera timmar till men men. Dante vände på sig och ställde sig upp. Jag har aldrig tänkt på det men han är extremt långt, bra observation. Han drog på sig byxorna han hade dagen innan och gick ut mot köket. Jag däremot låg och drog mig i sängen ett tag till och gick igenom Instagramflödet, som vanligt. Efter ett par minuter hörde jag hur kaffekokaren började låta från köket och gick dit för att äta lite frukost.

"Nej, gå tillbaka." 

"Haha, vadå gå tillbaka, jag får väl hjälpa till?"

"Nej, inte idag. Jag fixar det här." 

"Vilken gentleman." 

Jag slängde ett lätt leende mot honom innan jag gick tillbaka till sängen vilket jag inte klagade på. Jag tog mig igenom alla sociala medier en efter en innan Dante stod i dörröppningen med en stor bricka fylld med allt möjligt. Jag hasade mig upp till en sittande position och tog emot brickan, Dante gick tillbaka till köket och kom med ytterligare en bricka med lite juice, glas och varsin assiett. Han ställde ner bricka nummer två innan han satte sig snett framför mig och börjde ta för sig. Det var svårt att inte spilla men vi lyckades faktiskt. 

"Du måste vaknat på rätt sida av sängen idag om du var så pigg att du orkade göra det här." 

"Det är alltid rätt sida om det är brevid dig." 

"Det sticker nästan i kroppen så cheesy det lät." 

"Jag gillar att leva upp till Stockholms mest klyschiga kille." 

Morgonen flöt på, vi åt upp, diskade och Dante tog plats på soffan medan jag satt i fåtöljen med datorn i knät och skrev på alla dem papprena som Anna skickat till mig igår. En notis poppa upp i högra hörnet och Cornelia's namn tog plats på skärmen.

Cornelia 10:49

Hallå hallå, känner du för Ikea idag?

Moa 10:50

Varför inte, tar vi din bil?

Cornelia 10:51

Ja, men du får köra, obviously

Moa 10:52 

Tänkte mig nästan det, du. Funkar det att jag är hos dig vid 13?

Cornelia 10:53

👍🏼

Jag stängde ner datorn och la försiktigt ner den på golvet och gick bort mot Dante. Han hade tagit sig in på Netflix och kollade på Prison Break. Jag satte mig brevid honom och tog istället upp mobilen. Hans hand vilade lätt på mitt lår och hans huvud lätt på mitt. 

"Har du några planer för dagen?"

"Faktiskt så har jag det. Jag ska till Cornelia vid 13 så ska vi ta en dag på Ikea." 

"Vilken dag du har framför dig." 

"Erkänn, vad ska du själv hitta på?"

"Ingenting, går väl upp till Noel när du åker och hänger där ett tag." 

"Vilken dag du har framför dig." 

Han kollade på mig innan han återvände till att kolla på programmet. Tiden började dra iväg och strax efter tolv lämnade jag soffan för att gå och göra mig iordning. Jag orkade inte sminka mig någonting, inte för en dag på Ikea. Dante gick med mig ut till trapphuset och jag vred om nyckeln och la ner den i fickan. 

Vi dansar vidare i livet | D.LWhere stories live. Discover now