Hoofdstuk 12

5K 162 11
                                    

Diana's point of view

Het is al avond en ik ben nog altijd bij Jonas thuis. We kijken samen een film, de naam ben ik vergeten. Ik zit tegen hem in de zetel en zijn arm is rond mij geslagen. Opeens begint het stel in de film elkaar te zoenen. Ik schaam me wel altijd voor die momenten, het is gewoon zo gênant... Ik zie dat Jonas naar me gluurt en ik begin spontaan te lachen. Ik draai mijn hoofd en zie dat zijn ogen stralen. Hij pakt mijn hoofd voorzichtig vast in zijn twee handen, alsof het het mooiste is wat hij ooit heeft gezien. Hij streelt met zijn duimen over mijn wangen en er verschijnt een glimlach op zijn gezicht. Hij zoent zacht mijn lippen. "Ik ben verliefd op je Diana Peters. Zo ontzettend verliefd", fluistert hij.

"Echt?", zeg ik met een grijns.

"Oh, je hebt geen idee." Hij trekt me naar achteren zodat ik op hem beland. Ik proest het uit: "Wow, jij ziet het wel zitten!"

"Diana alsjeblieft, zoen me", smeekt hij.

"Even denken..." Ik doe alsof ik diep nadenk. Ik buig naar voren, maar net voor ik zijn lippen aanraak, trek ik me abrupt terug. Ik proest het uit en spring uit de zetel. Achtervolgd door Jonas vlucht ik naar de trap. "Als ik je te pakken krijg hé", roept Jonas. "Wat dan?", lach ik. Ik ren de trap op, maar een hand grijpt mijn arm vast. Hij tilt me op en gooit me over zijn schouder. Ik slaak een gilletje. Hij loopt naar een kamer, waarschijnlijk zijn slaapkamer, en gooit me op het bed. Ik zucht: "Jij bent sneller dan ik dacht!"

"En wat krijg ik voor die topprestatie?" Pruilt hij.

"Kom hier", zeg ik. Ik grijp met mijn hand zijn T-shirt vast en trek hem dichter. Ik hoor hem zachtjes kreunen.

"Stop met kreunen", lach ik.

"Stop jij met lekker zoenen dan!"

"Oke dan", grijns ik.

"Neeee, doe maar verder!" Hij duwt me naar achteren zodat hij bijna op me ligt. Hij schuift zijn hand onder mijn shirt en grijpt mijn zij vast. Ik krijg een rilling over mijn rug. Hij begint heviger te zoenen. Ik voel zijn tong in mijn mond. Met mijn tong draai ik rondjes rond de zijne. Plots schrik ik op: "Fuck, hoe laat is het?"

"Zeven uur, hoezo?", vraagt hij.

"Ik moet mama nog bellen", antwoordt ik in paniek. Ik trek mijn shirt weer goed en zoek mijn gsm.

"Je mag hier slapen als je wilt", stelt hij voor. Ik knik. Wanneer ik mijn gsm aanzet, zie ik dat ik al drie gemiste oproepen heb en twee berichten. Allemaal van mama. Ik bel haar snel op.

"Hey mama, sorry dat ik niet antwoorde, maar mijn gsm stond uit. Mag ik bij Jo- euhhhhh Annabelle blijven slapen?" Ik zei bijna Jonas.

"Oke is goed, maar je maakte me erg ongerust Diana!", hoor ik aan de andere kant van de lijn.

"Sorry mam. Ik ben voor middageten thuis morgen."

"Oke, tot morgen!" Dan leg ik toe.

"Is het goed als ik even ga douchen?" Vraagt Jonas.

"Ik weet niet hoor... Moet ik je zo lang missen?" Ik grinnik.

"Je mag mee onder de douche als je wilt", grijnst hij.

"Nee dankje!"

"Denk erover na." Hij knipoogt naar me en loopt de badkamer, die naast zijn kamer is, in. Ik hoor het water stromen. Ik kijk zijn kamer rond. Het is niet zo speciaal: er staat een dubbel bed, een houten kledingkast en een paar rekjes met cd's en troffees in. Ik bekijk de troffees eens goed en zie dat het van zijn voetbalploeg is. Ik glimlach. Hij moet wel heel erg goed zijn als hij zo veel prijzen heeft. Dan zie ik een foto van hem met zijn ouders en nog een jongere jongen, zijn broer vermoed ik. Ik moet terugdenken aan Lucas. Ik mis hem zo hard... Maar op één of andere manier vult Jonas de leegte in mijn hart. Ik hoor dat het water stopt met lopen in de badkamer en het geluid van een haardroger doorbreekt de stilte. Dan hoor ik de door van de slaapkamer open gaan en draai me om. Mijn ogen worden groot. Hij heeft alleen een handdoek rond zijn middel, zodat ik duidelijk zijn sixpack en zijn V-line kan zien. Zijn haar is warrig. Ik loop naar hem toe en leg mijn hand op zijn gespierde buik. Is hij een soort god of zo? Lachend kijkt hij naar mijn hand die over zijn buik glijdt: "Bevalt het je een beetje?"

"Uhu", zeg ik terwijl ik naar hem blijf kijken.

"Ga je maar omkleden voor je begint te kwijlen", zegt hij lachend.

Ik loop naar de badkamer en ik besef dat ik niets bij heb om hier te blijven slapen. Thuis slaap ik altijd in ondergoed, maar hier... Ik heb geen andere keuze. Ik doe mijn topje en mijn schortje uit. Ik heb een roze slipje aan en een roze beha met een beetje zwarte kant aan de bovenkant. Ik schaam me dood, maar ik loop toch de slaapkamer binnen. Jonas ligt al op bed, maar als hij mij ziet gaat hij overeind zitten. Hij heeft ook alleen zijn onderbroek aan. Hij fluit.

"Ik weet niet of het wel veilig is als ik met jou ga slapen vannacht", hij wenkt me naar zicht toe.

Ik begin te lachen: "Moet jij zeggen, mister sixpack!" Ik ga naast hem op bed liggen liggen. Hij slaat zijn gespierde armen over me en drukt me tegen zich aan. Ik voel zijn lichaamswarmte. Hij heft me op zich en trekt dan het deken over ons heen. Hij geeft allemaal kleine kusjes in mijn nek. Ik geniet en leg mijn armen om zijn nek. Hij trekt me dichter naar zich toe. Ik kus hem zachtjes op zijn lippen.

"Jonas?" Vraag ik tussen de kus door.

"Ja?" Antwoordt hij hijgend.

"Ik ben moe", fluister ik.

"Slaap maar", zegt hij zacht en hij geeft me een zoen op mijn voorhoofd.

Jonas ligt op zijn rug en ik nestel mijn hoofd in zijn borstkas. Hij legt zijn arm over me. Het geeft me een veilig gevoel. Na een paar minuten val ik in een diepe slaap...

----

Vote/comment? :)

Say you love meWhere stories live. Discover now