Hoofdstuk 22

4.6K 155 48
                                    

Diana's point of view

Ik word wakker en kijk de kamer rond. Ik schrik me rot: waar ben ik? Na vijf minuten heb ik pas door dat ik in de kamer van Pieter ben. Wacht, wat? Ik kijk naast me en zie Pieter naast me liggen. Ik begrijp er helemaal niets van. Pieter doet zijn ogen open.

"Goedemorgen schat", zegt hij en hij buigt naar me toe om een zoen op mijn mond te drukken.

"Schat?! Excuseer?" Zeg ik boos. Wie denkt hij wel niet wie hij is?

"Ja schat, inderdaad. Laten we gisteren nog eens opnieuw doen", zegt hij terwijl hij nog dichter komt. Ik zie nu pas dat hij geen shirt aan heeft.

"Gisteren? Wat gebeurde er gisteren?" Vraag ik een beetje in de war.

"Je zoende me", antwoordt hij. Wat? Ik zoende hem? Was ik dronken of zo? Ik denk diep na. Ik weet eigenlijk niet goed meer wat er gisteren allemaal is gebeurd. Het enige wat ik weet is dat ik barstende hoofdpijn heb.

"Waarom?" Vraag ik.

"Omdat je me lekker vindt", antwoordt hij lacherig.

"Je weet toch wel dat ik verliefd ben op Jonas hé?"

"Jaja, maar geef toe dat wij een schattiger koppel zouden zijn dan jij en die sukkel", antwoordt hij.

Ik kijk hem boos aan: "Doe niet zo gemeen over Jonas, aansteller!"

"Weet mama trouwens dat ik hier kwam slapen vannacht?" Vraag ik een beetje in paniek. Straks denkt mama nog dat ik ontvoerd ben of zo.

"Ja, daar heb ik allemaal aan gedacht schat", zegt hij.

"Stop met me schat te noemen", antwoord ik geïrriteerd.

"Oké oké, ik stop al", zegt Pieter ontgoocheld, "maar je blijft wel mijn schat hoor." Hij kijkt naar mijn lichaam. Ik volg zijn ogen en ik zie dat ik helemaal geen pyjama aan heb, alleen maar ondergoed, omdat ik rechtstreeks van de fuif naar hier kwam. Ik trek het deken beschaamd terug over me en opeens raak ik in paniek: "We hebben vannacht toch niet..."

"Nee, we hebben geen seks gehad", lacht hij, "al wilde je dat wel nog gisteren. Maar ik ben verstandig geweest."

"Oef", zucht ik.

"Tenzij je nu nog wilt", zegt hij met wiebelende wenkbrauwen.

"Nee", zeg ik vastberaden.

"Vroeger vond je het anders wel leuk."

"Tijden veranderen", zeg ik kort, "En laten we vergeten wat er gisteren is gebeurd oké? Ik was dronken en ik wist niet wat ik deed."

"Vergeten? Hoe kan ik zo'n perfecte avond nu vergeten", lacht hij. Ik rol met mijn ogen. Pieter is echt een schat, maar hij is mijn beste vriend, niet meer en niet minder.

"Wil je een shirt van mij om aan te trekken?" Vraagt hij aan mij.

"Ja graag", antwoord ik. Hij trek een grijs shirt uit zijn kleerkast en smijt het naar mij: "hier."

Pieter is veel groter dan mij, dus het shirt is veel te groot voor me. Het lijkt wel een te kort kleedje. Het doet me denken aan vroeger: iedere keer als ik de vijver viel in zijn tuin mocht ik een shirt van hem aantrekken. Maar toen was hij nog even groot als ik. Het is best wel gek dat ik nog altijd zo goed overeen kom met hem. Ik zie vanuit mij ooghoeken dat hij naar me kijkt terwijl hij op zijn lip bijt.

Pieters point of view

Ik kijk naar Diana. Ze ziet er zo ongelooflijk schattig uit in mijn shirt. Eigenlijk ziet ze er altijd schattig uit. Zo jammer dat ze verliefd is op Jonas, die sukkel. Ik hoop dat hij weet dat hij niet tussen ons kan komen, onze band is veel sterker dan hij denkt. En als hij dat nog niet weet, moet ik maar eens met hem praten. Ooit zal Diana inzien dat ik veel beter voor haar ben dan een...leerkracht. Ik wil totaal niet gemeen overkomen of zo, maar het is gewoon de waarheid: leerkrachten kunnen niet samen zijn met leerlingen, dat is onmogelijk. Ik wil wel achter de relatie staan van Diana en Jonas, maar het doet echt pijn om ze samen gelukkig te zien, ookal zou ik blij voor haar moeten zijn als beste vriend. Ooit zal ze beseffen dat ik er altijd voor haar was als ze me nodig had, nu nog steeds trouwens. Ik mis de relatie met Diana die we vorig jaar hadden, toen ze Jonas helemaal nog niet kende. Jonas voelt als een soort indringer voor mij.

----

Heyyyy!!

Jonas en Diana OF Pieter en Diana??? Haha

Vergeet niet te voten en voor de mensen die wel elke keer lezen maar niet voten: wil je alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft voten? *pruillip*

En mensen die al voten en commenten -----> echt bedankt :)

Byeeeeeee!!

Say you love meWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu