12. Cotton Candy

1.9K 161 8
                                    

[A/N] Vy ste tak úžasné, baby ! <3 Milujem vás. Vaše komentáre, boli skvelé! Čítať ich bolo úžasné a skoro mi vystrekli slzy :'3
Za vaše kometáre bude dnes DOUBLE UPDATE, takže dve kapitoly :3 Neviem kedy presne, ale dnes určite ;) Ak to bude 23:58 tak sa nehnevajte, ale bude to dnes :D 
Lots of love.

Keďže hokejsti mali tréning, Niall šiel s nimi. Nebolo to len z toho dôvodu, že od rána možno chodil so Zaynom. Nie, nebolo to len kvôli tomu. Samozrejme počuť v tom iróniu, však?
Harry šiel na tréning s veľmi zlou náladou. Keď Liam zatváral dvere apartmánu po tom, čo čakali na Zayna pred bytom krasokorčuliarov, videl Noaha s Louisom, ako sedia na pohovke a pozerajú sa na televíziu. Trápilo ho to, že maju k sebe tak blízko a potom sa necítia trápne, keď sa na seba pozrú.
No a keď všetci odišli, Louis sa zaal nudiť. Už ho nebavila zvláštna americká show, ktorá mala byť zábavná, no nebola. 
Už sa chcel vrátiť do Anglicka.
"Kedy sa vraciaš do Anglicka?" spýtal sa Noah a Louis prekvapene zažmurkal. Akoby mu čítal myšlienky, no potom pokrútil hlavou, pretože to bolo nemožné.
"O týždeň." 
"Hm, ja mám o dva dni tú súťaž v Detroite," povedal ticho Noah a strčil si do úst hrsť plnú čipsov.
Louis sa naňho pozrel. "Tak prečo tu sedíme? Bohvie kedy ťa zas uvidím. Pôjdeme do mesta. Tréning mám až zajtra, takže môžme byť celý deň vonku!" kričal nadšene.
Noah sa zasmial, keď videl, ako sa Louisova tvár rozjasnila. Pocítil príjemný pocit v hrudi, keď ho videl tak šťastného.
"Tak sa choď obliesť. Skočíme na obed a potom na nákupy," pousmial sa a po jeho slovách vyskočil Louis z pohovky, pričom sa mu ešte trochu zatočila hlava, a rozbehol sa do spálne. 
Brunet sa postavil pred skriňu a snažil sa nájsť niečo pohodlné, čo by zniesol po celý deň. Nakoniec hodil na posteľ tričko bez rukávou, s kapucňou a motívom marvel. K tomu ako zvyčajne čierne skynny džíny a vansy. Keď sa obliekol a akotak upravil vlasy, rozhodol sa ich aj tak skryť pod sivú beane. No a na koniec si vzal vans ruksak, ktorý ešte nestihol využiť, no zobral si ho z domu, pretože si myslel, že bude v meste častejšie. Do vrecka si strčil mobil a do ruksaka si hodil slnečné okuliare.
"To bolo rýchle," zasmial sa Noah, keď sa za pár minút objavil Louis, pričom skočil na pohovku vedľa neho.
"Môžme ísť?" spýtal sa a zazipsoval si ruksak, keď si dal doňho peňaženku.
"Samozrejme, ešte sa však cestou stavíme u mňa v byte. Potrebujem si vziať zopár vecí," žmurkol na nadšeného bruneta a vstal, pričom Louis išiel tesne za ním. 
* ~ *
"Pozri sa na to!" vyhŕkol Louis a ukázal prstom na muža na jedno-kolesovom bicykli. "To je úžasné, to by som nikdy nedokázal," lapal po dychu brunet.
"Je za to platený, Boo."
"Ja viem, ale aj tak. Myslíš, že už ich to učia od malička? Vieš, to vystupovanie medzi ľuďmi?"
Noah mykol plecami. "Neviem. Ale určite ťa nezoberú do cirkusu len tak. Musíš sa mnoho naučiť," povedal a Louis zhltol každé jeho slovo. Nikdy nebol v zábavnom parku, pretože keď bol malý, nemohli si to dovoliť a teraz, keď má peniaze, nemá čas.
"Asi si pôjdem kúpiť cukrovú vatu," povedal zamyslene brunet pri pohľade na stánok s ticho hrajúcou hudbou, malými vlajočkami na strechce, ktoré oznamovali, že sa tam predávajú sladkosti a postaršou ženou, ktorá so srdečným úsmevom podávala ľuďom sladké potešenie na paličke.
"Dobrý deň, zlatko, čo to bude?" spýtala sa a bola pootočená k ponuke, aby mohla Louisa čo najrýchlejšie obslúžiť.
"Cukrovú vatu, zelenú," usmial sa žiarivým úsmevom, pri ktorom sa Noahovi podlamovali kolená. Dokázal sa na neho pozerať v jednom kuse a nikdy by ho to neprestalo baviť. 
Pani sa otočila k stroju ná výrobu cukrovej vaty s paličkou v ruke, na ktorú namotávala cukor. Louis s veľkými detskými očami sledoval prácu ženy a popritom žmolil v ruke 5 dolárovku. 
"Nech sa páči, dieťa," usmiala sa žena a podala Louisovi sladkosť na drevenej paličke. Louis jej na oplátku podal päť dolárovku a ignoroval fakt, že mu vydala. Len mávol rukou a šťastne si vyhračoval s cukrovou vatou pred Noahom.
"Čo keby sme si niekam sadli? Celý deň kráčame. A už sa stmieva," povedal unaveným hlasom Noah. Nedokázal pochopiť, kde Louis berie tak veľa energie.
"Dobre, ale ešte sa nevrátime, však nie?" spýtal sa zvedavo.
"Nie," zasmial sa Noah. Nemohol si pomôcť, ale cítil sa, akoby Louis bol jeho syn alebo niečo také. Louis sa ho na všetko pýtal, aj keď bol starší, a správal sa dnes neobvykle detinsky.
Noah sa usimial, keď Louis našiel lavičku neďaleko ruského kolesa s malými kabínkami, v ktorých boli deti s rodičmi, kamaráti alebo zamilované páry. 
"Pri pohľade naň mi chýba Londýn ešte viac, ako inokedy," zašomral ticho Louis a svetlá zábavného parku sa mu odrážali na tvári.
"Aj mne chýba. Nikdy som nemyslel, že to poviem, ale chýba mi ten dážď a tie tisíce ľudí."
Louis sa zasmial: "Viem, že to znie strašidelne, ale myslel som na to isté."
Nastalo ticho, kedy si dvaja chlapci vychutnávali sladký pôžitok a ignorovali kolotočárske pesničky, krik detí a len nasávali atmosféru.
Až keď im ostala len drevená palička, Noah sa odvážil spýtať na to, o čom rozmýšľal už veľmi dlho.
"Boo?" oslovil ho a brunet len kývol, že ho počúva a ďalej sledoval ľudí okolo. "Si zamilovaný však?" 
Louis odtrhol pohľad od mladého chlapca s dievčatkom, ktorá bola pravdepodobne jeho sestra. Už ich sledoval dlhšiu dobu. Podobali sa na seba, to preto si myslel, že sú súrodenci. Sedeli na obrubníku chodníka pár metrov pred nimi a na niekoho čakali.
"Prečo si niečo také myslíš?" spýtal sa zamračene Louis.
Noah si povzdychol. "Pretože je to vidieť. To, ako sa naňho pozeráš. Nevidíš to len ty, on si to nedokáže pripustiť, ale je to tak. On je zamilovaný do teba a ty do neho."
"O kom to hovoríš?" spýtal sa, aj keď vedel, o koho ide.
"Ty dobre vieš, o kom hovorím. Harry však pre teba nie je dobrý, Louis. Viem o ňom viac, než ty."
Louis sa nahneval. Nevedel, či kvôli tomu, čo povedal Noah na Harryho alebo kvôli tomu, že si myslel, že má Harryho rád. Viac, ako rád.
"Čo ty môžeš o ňom vedieť?" 
"Písalo sa o ňom všade, úplne všade!"
"Písalo, Noah. Písalo!"
"Lenže je to pravda," povedal pokojnejšie Noah. Neplánoval kričať na Louisa len kvôli tomu, že žiarli. "Chodil s toľkými modelkami, že to nie je možné! A vieš kedy chodil s chalanom? Keď bol na strednej! Už niekoľko rokov randí len so ženami. Boo, ja nechcem, aby ti ublížil."
Louis chvíľu len prekvapene žmurkal. Snažil sa premýšľať, no nešlo to. 
"Neublíži mi, pretože nemá ako. Nechodím s ním a ani nebudem," pousmial sa a vrátil sa pohľadom späť k chlapcovi a dievčaťu. Teraz už neboli sami. Teraz pri nich stál druhý chlapec a na chrbte mal to dievča, ktoré sa nadšene usmievalo. Louis prekvapene vytreštil oči, keď sa tí dvaja chlapci pobozkali.
"Poďme, som unavený," povedal Louis a vstal, pričom sa neustále pozeral na dvoch chlapcov.
"Nechcel si eš-"
"Nie, poďme," odsekol Louis a odtrhol pohľad od chlapcov. To dievča nebola jeho sestra, ale jeho dcéra, pomyslel si Louis. Ich dcéra. 

Love From Ice - stylinson |book one|  ✔Where stories live. Discover now