15. Nehoda

2.4K 141 7
  • Dedicated to EVERYONE!
                                    

Dnes mali hráči hokeja z USA dôležitý zápas. No zároveň mal Niall dôležitú jazdu rovnako ako Louis. Bolo veľmi ťažké naplánovať si to tak, aby boli vzájomne každý pri tom druhom, aby sa podporili. No nakoniec po dlhom hádaní pri spoločnom pozeraní televízie sa zhodli v tom, že najskôr pôjdu pozrieť Nialla, rýchlo sa dostavia do haly, kde majú zápas hokejsti, pričom Louis bude musieť v polovici zápasu odísť, pretože ho čaká dôležitá jazda, pri ktorej sa rozhodne, či pôjde do finále. To znamená, že musí postúpiť, ak sa chce dostať do prvej 5 najlepších na svete.

Vonku snežilo, keď sa Niall ráno zobudil. Cítil okolo seba vôňu kávy a vajíčok, čo mu hneď zrána vykúzlilo úsmev na tvári.
Na boxerky, v ktorých spal, si obliekol sivé tepláky, ktoré mal prevesené cez drevenú časť postele, a vyšiel z izby, pričom si prešiel dvoma rukami po tvári, aby sa ako-tak prebral.
"Dobré ráno," usmial sa naňho Louis stojaci za sporákom. V jednej ruke držal rukoväť panvice a v tej druhej držal pohár s kávou, z ktorého si občas uchlípol.
"Dobré, dobré," zamrmlal ospalo blondiak a sadol si za barový pult na vysokú stoličku. Ospalo si podoprel hlavu zovretou rukou a snažil sa držať oči otvorené.
"Mohol si ešte pol hodinu spať. Zobudil by som ťa," povedal Louis otožený Niallovi chrbtom.
"Zobudila ma vôňa kávy. A som z dnešnej jazdy nervózny. Nemohol som večer zaspať," zamrmlal. Ani nevedel ako, hlava mu skĺzla z ruky a dopadla z hlasným buchnutím na drevený povrch pultu. Louis sa mykol a skoro pustil na zem šiálku s lahodne voňajúcou kávou. Alebo skôr mlieko s kávou.
"Niall," povedal Louis s počuteľným smiechom v hlase. Snažil sa nesmiať, keď videl zmäteného blondieho ako si hladí miesto na čele.
"Som tak veľmi unavený," zafňukal Niall a položil si, tentoraz jemnejšie, hlavu na pult. "Neviem, či zvládnem tú jazdu, LouLou."
Louis sa otočil späť k panvici akurát keď bol vhodný čas otočiť voňajúce vajíčka. "Keď si to budeš takto hovoriť, bude to tak. Treba si veriť, Niall. Myslíš, že by som bol tam, kde som, keby som si hovoril, že to nezvládnem? Nie. Treba byť v živote optimista, Ni."
"Chcem mať tvoje nervy a sebavedomie," zamrmlal Niall do povchu pultu.
"Je to o vnútorných pocitoch, nie o nervoch či sebavedomí. Treba si proste veriť," povedal brunet s tým, že položil tanier s vajíčkami, kečupom a žemľou vedľa Niallovej hlavy.
"Chodil si na nejaké to čínske voo doo či čo?" zachechtal sa blondie a zdvihol hlavu z pultu, aby si prehliadol raňajky.
Louis sa zasmial. "Nie, chodil som na jógu."
"To znamená, že si flexibilný nie?"
Brunet sa odvrátil od druhej porcie na panvici a pozrel sa na blondieho s nadvihnutým obočím. "Ak si myslíš, že sa viem dobre ohýbať v posteli, tak nad tým prestaň rozmýšľať a pozeraj sa do taniera. Nechceme predsa zmeškať tvoju jazdu. A dobre vieš, že musím odísť skôr, pretože Noah odchádza už o hodinu do Detroitu."
Niall zastonal a prehovoril s plnými ústami: "Musíš ho ísť odprevadiť?"
"Áno. Je to preňho dôležité."
"Nebude to Harrymu vadiť?" spýtal sa s hravým úškrnom blondie.
"Drž hubu, Niall. Harry o tom vie a zakázal som mu na to hocičo povedať. Nemá právo mi niečo zakazovať."
Niall prižmúril oči. "A chodíte teda spolu?"
Brunet sa pozeral na bublinkujúci olej a nevedel čo povedať. Povedal predsa Harrymu, že bude s ním chodiť, no je to zvláštne. Akoby spolu vôbec nechodili. Pozdravia sa, rozprávajú sa a pobozkajú sa len vtedy, keď sú sami. 
"Neviem. A-asi áno."
"Asi?"
"Už to zjedz, Niall!" vyhŕkol, len aby odbočil od témy Louis&Harry. Cítil sa nepríjemne, keď musel rozprávať o ich vzťahu. Je to zatiaľ len medzi nimi. "Čo ty a Zayn?" spýtal sa s úškrnom a priložil si pohár k perám.
Niall viditeľne zčervenal. "Čo ja a Zayn?"
"Netvár sa, že nevieš na čo sa pýtam."
"N-no, tak chodíme s-spolu," povedal ticho blondie s pohľadom upreným do poloprázdneho taniera. Naopak Niall si bol svojím vzťahom so Zaynom veľmi istý. Nie len kvôli tomu, že len pár dní po tom, čo sa dali do kopy, spolu spali, ale jednoducho si rozumeli. Rozumeli si ako najlepší kamaráti. Lenže boli niečo viac. 
"Aww, to je zlaté ako sa červenáš," pozrel sa brunet na Nialla cez okraj pohára. 
"Prestaň," zavrčal Niall a odsunul od seba tanier. "Už nemôžem. Mám tak stiahnutý žalúdok, že už tam nič nedám."
"V poriadku. Ako si so Zaynom dohodnutý?" spýtal sa Louis a položil prázdny pohár do umývadla. Hneď na to vypol sporák a na tanier si dal vajíčka, ktoré už boli hotové. Niall si nalial z kávovara do zelenej šiálky kávu a sledoval Louisa, ktorý si sadol vedľa neho k pultu.
"No ja, Zayn, Harry a Liam ideme o pol ôsmej z hotela na dráhu. Potom prídeš ty a to ostatné už vieš," povedal Niall a Louis prikývol. "Idem sa prichystať." Louis opakovane prikývol a snažil sa čo najrýchlejšie dojesť raňajky. O siedmej sa mal stretnúť dole pri recepcii s Noahom, ktorého mal odprevadiť z hotela k domu jeho trénera, odkiaľ mal ísť do Detroitu.

Niall s veľkou cestovnou taškou Adidas kráčal chodbou smerom k výťahu. Mal sa s chalanmi stretnúť pred vchodom. 
Pri tom, ako čakal na výťah, napísal tweet na twitter o tom, nech mu fanúšikovia držia palce, pretože ho čaká veľmi dôležitý zjazd. Bol nervóznejší ako pri raňajkách a dalo sa mu zvraciať. Najradšej by zaliezol pod prikrávku a už nikdy odtiaľ nevyliezol. 
No to nemohol. Musel tam ísť, inak by ho tréner a rodina zabili. Tréner kvôli času, ktorý strávili tréningami a rodina, že ho podporovali nielen psychicky, ale aj finančne. A on by jednoducho útekom zahodil všetko, čo mu dali.
"Ále! Pán Horan sa uráčil prísť!" zvolal Harry a pohodil rukami opretý o jeho čierneho mercedesa. Niall pregúľal očami, no usmial sa, keď zbadal Zayna, ako stojí vedľa Harryho so založenými rukami na hrudi. Na hlave mal čiernu čiapku s brmbolcom, zpod ktorej mu trčali čierne vlasy. Mal aj typické tmavomodré džíny a čierny kabát s dvoma radmi gombíkov, ktorý mu pripomenul Edwarda Culena, do ktorého mal v prvom filme crush. Tajne si písal do zjazdovej zostavy v zošite jeho iniciály EC a myslel si, že keď bude slávny snowboardista, stretne ho. A že aj stretol. Robert Pattinson mal bradu ako kanadský drevorubač a vôbec nebol taký sexy ako vo filme. Od vtedy bol Niall nadšencom Jacoba, ktorý mal naozaj sexy telo. 
"Dobré ráno," usmial sa Zayn žiarivým úsmevom a natiahol ruky skryté pod čiernymi rukaviciami k blondiakovi. Niall sa usmial, vytiahol ruky z teplej bundy a omotal ich okolo krku tmavšieho chlapca. 
"Dobré ráno," zašepkal a jemne ho pobozkal na studené pery.
Harry pregúľal očami a odvrátil od nich pohľad. "Ew, rýchlo nastúpte do auta, než sa pod vami roztopia aj tie malé stopy snehu."
Niall sa usmial do bozku a odtiahol sa, pričom sa pozrel na kučeravca, ktorý práve skrýval svoj mobil do vrecka čierneho kabátu, podobného aký mal Zayn. "Hlavné je, že ty vôbec nie si buzna, že Harry."
"Drž hubu," zašomral Harry s vážnym výrazom, no keď šiel k ľavej strane auta, na perách mu bolo vidieť náznaky pobaveného úsmevu.
Liam sedel na mieste spolujazdca a klikal niečo na iPade, vôbec nevenoval pozornosť Zaynovi a Niallovi, ktorí si sadli na zadné sedadlá a už vôbec nepostrehol to, že sa pohli z parkoviska.
"Tešíš sa?" spýtal sa Harry, keď zapínal rádio, v ktorom sa ozvali miestne správy o počasí. Niall odpovedal a pri tom sa pozeral na jeho ruku spojenú s tou Zaynovou. Mali ich položené na sedadle medzi nimi. Niall sa usmial, keď mu Zayn upokojujúco palcom hladil chrbát ruky.
"Z časti áno, no z väčšej časti nie," povedal nervózne Niall do spätného zrkadla, v ktorom sa na pár sekúnd stretol s Harryho zelenými očami.
"Si v trendoch, Niall," povedal nečakane Liam.
Blondie sa zamračil a Zayn sa tiež nezatváril veľmi chápavo. "Ako to?"
"Ak mám byť presnejší, je tam aj Zayn," Liam sa potichy zasmial a niečo chvíľu hľadal. "Presne je to tretí svetový trend na twitteri a znie: #GLZiall."
"GLZiall?" spýtali sa naraz Niall so Zaynom.
"Good Luck Zayn a Niall, vy idioti," zašomral Harry. 
"Prečo je to v trendoch?" spýtal sa Zayn a trochu sa natiahol k Liamovi.
"Harry."
Obaja odvrátili pohľad od Liama a pozreli sa na Harryho, ktorý sa nenápadne usmieval. Nie že by to bolo kvôli tomu, že odfotil Zayna a Nialla pred vchodom do hotela a zavesil to na svoj twitter účet. 
"Neviem či ťa mám udtrieť alebo ti poďakovať," povedal Niall po tom, čo mal v ruke Liamov tablet a prechádzal si spoločne so Zaynom rôzne tweety s označením #GLZiall. Niektoré boli milé, dokonca ich niektoré rozosmiali, no pri niektorých sa Niallovi hrnuli slzy do očí. Nemal rád nenávistných ľudí a už vôbec nemal rád ľudí, ktorí nenávideli vzťah rovnakého pohlavia. Vtedy sa cítil tak zle, že si čítal jeho správy na twitteri, kde mu ľudia písali, že to nie je zdravé a že by mal zomrieť.
"Radšej mi poďakuj. Teraz budú ľudia, ktorí vás budú milovať. Budú písať o vás také tie roztomilé veci, vytvárať obrázky a budete ich OTP."
"OTP?" spýtal sa nechápavo Niall. Zayn sa s Liamom na Harryho zvláštne pozreli.
"Neriešte," mávol rukou Harry.
"Harry vážne? OTP?" spýtal sa Liam a neveriacky a zároveň pobavene pokrútil hlavou.
"No a čo? Tak sa trochu v tom vyznám a? Dokonca viem, že Larry je už niekoho OTP," povedal Harry s pyšným úsmevom.
"Larry?" spýtal sa s nadvihnutým obočím Liam.
Harry pregúľal očami, akoby už dávno mali vedieť, čo znamená Larry. "Louis a Harrym, vy tupé hlavy."
"Preboha!" zvolal Zayn a udrel si rukou do čela. "Kam tento svet speje."
"Aj vy už máte meno, že Ziall. No nie je to úžasné?" spýtal sa Harry a nečakal na žiadnu odpoveď, pretože v tom momente zaparkoval na parkovisku vyhradenom pre zjazdárov a ľudí so špeciálnymi kartami, ktoré vlastnili olympionici. 
Niall vyšiel druhou stranou ako Zayn a hneď podišiel ku kufru auta, kde mu dal pred tým Zayn jeho športovú tašku z výbavou. Všetko ostatné ako výstroj a snowboard u mali doniesť spolu s trénerom jeho týmoví pracovníci.
"Ideme sa postaviť k tvojmu trénerovi. Uvidíme sa, keď skončíš," žmurkol Zayn, pobozkal Nialla na čelo a bežal za Harrym a Liamom, ktorí sa už pred tým s Niallom rozlúčili a nezabudli mu popriať veľa šťastia. Niall si povzdychol a kráčal k šatniam, kde ho mal čakať jeho tým.

Po tom, čo Louis odprevadil Noaha k bytu jeho trénera a poprial mu veľa šťastia, nasadol späť do svojho BMW X5, ktoré nadovšetko miloval, a čo najrýchlejšie sa snažil dostať k miestu konania súťaže akrobacie na snowboarde. Bol na každej súťaži, ktorej sa Niall zúčastnil a nesmel meškať a hlavne chýbať ani na tejto. Bolo samozrejmosťou, že sedel vedľa Niallovho trénera a ticho sa modlil, aby sa Niallovi pri vysokom skoku či otočke nič nestalo. Pár krát si tak pevne zvieral zopnuté ruky, že mu až obeleli a potom príšerne boleli.
Keď dorazil k dráhe, nervózne sa obzeral, pretože nedokázal nájsť voľné parkovacie miesto. Do vchodu pre zjazdárov sa už nemohol dostať, pretože vchod bol už pre autá uzamknutý. 
A tak zaparkoval niekoľko stoviek metrov od vstupu a rýchlym krokom šiel k bráne pre zjazdárov. Vo vrecku teplej vesty držal v ruke kartu, ktorá mu umožnila vôjsť bez menších komplikacii alebo nejakých výdavkov.
"Louis!" 
Obzrel sa, no nikoho nevidel. Stál medzi dvoma obrovskými tribúnami postavenými oproti snehovej rampe do tvaru U, na ktorej sa práve predvádzal nejaký snowboardista z Ukrajiny. Z jednej strany prešiel na druhu, pričom sa na hrane otočil vo vzduchu a ladne pristál. Louis si želal, aby to tak dobre zvládol Niall. Dúfal, že ho ešte nezmeškal.
"Tu sme!" 
Znova sa poobzeral a potom si všimol mávajúceho Harryho s Liamom. Kývol hlavou, aby im dal vedieť, že ich vidí a snažil sa predrať davom k miestu, kde všetci netrpezlivo čakali na Nialla, ktorý mal ísť už po troch jazdách.
"Ahojte," usmial sa a napravil si beane, ktorá sa mu trochu zošuchla z uší, a tak si ju na ne späť natiahol. 
Všetci kývli hlavou alebo rukou, len Harry vstal z modrej stoličky, aké bývajú v hokejových alebo futbalových štadiónoch. Na tvári mu žiaril jamkový úsmev, ktorý vykúkal spod tmavočerveného šálu. Ladil mu z rukavicami, ktoré sa dotkli oboch strán Louisovej tváre, pričom cítil cez jemnú látku teplotu Harryho rúk. Kučeravec jemne pobozkal Louisove zmrznuté pery. Louis chytil Harryho za zápästia a jemne ich zovrel, tým akoby dal Harrymu znamenie, že mu chýbal a je rád, že je pri ňom. Keď sa kučeravec odtiahol, ešte pred tým stihol vziať Louisovu spodnú peru medzi tie svoje a jemne potiahnúť. Louis ešte na pár okamihov, aj keď už necítil Harryho teplé pery, ktoré boli skryté späť pod šálom, nechal oči zatvorené. Keď ich otvoril, zelené oči sa na neho upierali so šťastnými iskričkami v očiach.
Louis si povzdychol a chcel si napraviť beane, no uvedomil si, že ho Harry drží za obe ruky. To preto mu zrazu nebola zima na ruky.
"Sakra!" zvolal Zayn a prekvapene zhíkol. Obaja, pomenovaní Larry, sa pozreli na dráhu a videli nehýbajúceho sa snowboardistu uprostred dráhy. Zatajili dych, keď k nemu pribehli dvaja zachranári.
"Čo sa stalo?" spýtal sa Louis a vyslobodil si jednu ruku z tej Harryho.
"Zle sa rozbehol a na hrane, keď mal urobiť otočku, zle dopadol a udrel si hlavu," povedal ticho, trasúc sa, Zayn. Louis ho chcel objať. Presne vedel, ako sa čiernovlasý chlapec cíti. Vždy, keď Louis videl zraneného zjazdára, prestavil si, že čo by sa stalo, keby bol na jeho mieste Niall. Presne vedel, že teraz nad tým orzmýšľal aj Zayn.
"Niall bude v poriadku, Zayn," povedal ticho Louis a svoju voľnú ruku položil na jeho rameno. Zayn prikývol, no aj tak sa celý triasol.
"Je to s ním vážne," povedal Niallov asistent z týmu. "Volajú nositkárov, to znamená, že je buď v bezvedomí, alebo že nemôže kráčať."
"Bol to Nemec, však?" spýtal sa Liam, na čo mu hneď asistent odpovedal.
"Po ňom ide Niall, nie?" spýtal sa Louis a asistent znovu prikývol. 

Po tom, čo odviezli zraneného nemeckého zjazdára z dráhy, Niall sa postavil na štart. Pred ním bol brudký kopec, ktorý mu mal pomôcť nabrať rýchlosť. Potom mal hneď nabehnúť na rampu a urobiť pár otočiek, skokov a podobných nebezpečných vecí. Niall sa nikdy nebál rýchlosti, ktorú nabral pri tom, ako šiel dole dráhou. Vždy sa bál toho, že spadne, pretože povrch dráhy bol z čistého ľadu na ktorom bol primrznutý sneh. A to, že pred ním sa vážne zranil zjazdár, mu moc nepomohlo. 
Tréner mu niečo hovoril, no nepočul nič iné ako hlas hlásateľa, ktorý hovoril jeho meno, číslo a krajinu, z ktorej pochádza. Cítil, ako sa pod termo nohavicami a bundou potí. Cítil, ako mu kvapôčky potu skĺzajú dole čelom a dotýkajú sa oranžových lyžiarských okuliarov. 
Ozvalo sa, že sa ma pripraviť. Vždy, ako to robil už roky, skontroloval si zapínanie čiernej prilby s nálepkami sponzorov. Zhlboka sa nadýchol, v duchu poprosil Boha, aby sa mu nič nestalo a poskakovaním so snowboardom na nohách sa posunul k dráhe. 
Zrazu sa rútil preňho neuveriteľnou rýchlosťou už vyjazdenou dráhou k rampe, ktorá znamenala všetko alebo nič. Mohla ho zraniť alebo mu prieniesť úspech. Mohla ho zosmiešniť alebo mu dožičiť potlesk. Mohla vyvolať strach alebo chvíľkový adrenalín. 
S odhodlanosťou nabehol chlapec v bledomodrej farbe výstroje na rampu. So skrytým sebavedomím vyšiel 90 stupňov hore rampou a otočil sa vo vzdchu, pričom si pridržal rukou v rukaviciach svoj biely snowboard. Keby nebol tak veľmi sústredený na nacvičené triky, úľavne by si vzdychol, pretože pevne dopadol na zmrznutú plochu a smeroval k druhej strane rampy.
Obecentstvo zatajilo dych, keď blondie nabral rýchlosť, ktorú potreboval k poslednému triku. Mal urobiť salto, ktoré nikto pred ním ešte neurobil. Malo to byť skryté eso od jeho trénera a Niall ho mal urobiť len vtedy, ak si bol istý, že to zvládne. 
Vôbec si nebol istý tým, či to zvládne, no chcel ísť ďalej, Nechcel skončiť ako niekto, kto prišiel reprezentovať Veľkú Britániu na dvadsiatom mieste. Chcel, aby boli naňho pyšný. Tréner, rodina, priatelia... Zayn.
A v tom Niall zastavil na brzdiacej dráhe vedľa rampy a zťažka dýchal. V ušiach mu hučalo a začal sa smiať, keď k nemu pribehol Louis so Zaynom a objali ho. O pár sekúnd boli pri ňom aj Liam a Harry. 

"Myslíš, že dnes vyhrajú?" spýtal sa Louis a nervózne si hrýzol do nechtov.
Niall spokojný viac než dosť sa usmial. "Samozrejme. USA je lepšie ako Fínsko."
"No neviem, Ni," zašomral Louis a odpil si z minerálky, ktorú mal položenú za sebou na zelenej stoličke v hľadisku veľkého štadiónu. Obaja stáli za americkou striedačkou a nervózne sledovali ešte nepremenený stav 0:0. Do konca zápasu ostávalo necelých desať minút a bolo vidieť, že všetci sú už unavení. Fanúšikovia boli však akoby nevyčerpateľní. Každý kričal, búchal do bubnov alebo držal vlajku krajiny, ktorej fandil. Louis mal na sebe jeden z Harryho dresov Ameriky, ktorý mu bol veľký, no cítil sa v ňom príjemne. Akoby bol najlepším fanúšikom Harryho Stylesa. Niall nemal dres, no mal v ruke malú americkú vlajku napichnutú na plastovej paličke, ktorú si kúpil pri vchode do štadiónu.
"Buď optimista, tak si mi to hovoril Louis, nie?" usmial sa Niall. Louis nestihol reagovať, pretože sa ozval hlasný rev sirény, čo znamenalo zvýšenie skóre. Louis sa pozrel hore na štvorcovú obrazovku a usmial sa, keď videl, že Liam si privlastnil asistenciu. Fanúšikovia kričali ešte viac, aj keď to bolo podľa Louisa nemožné. Pár z nich sa postavili oproti sebe a začali hlasno kričať a nadšene triasť vlajkami. Louis nikdy necítil z hokeja také potešenie a napätie ako v tom momente. Sám sa zamýšľal nad tým, prečo hokej nenávidel. Áno, boli to vulgárni idioti, ako im zvykol hovoriť, no zvykol si. Dokonca sa začal správať ako oni. Začal si život viac užívať. Už to nebola viac prikázana strava, klasická hudba a legíny. Už to bola pizza, techno a Harryho veľké tepláky, ktoré mu občas spadli na pol zadku. 
"Teraz to bude najhoršie," zakričal Niall cez kričiaci dav, "vždy po strelení gólu príde napätie. Fíni budú teraz tvrdí a budú sa snažiť čo najrýchlejšie skórovať, aby vyrovnali."
Brunet bol rád, že Niall bol aj pred tým fanúšikom hokeja, pretože mu objasnil všetko, čomu nerozumel a ani sa nemusel pýtať. Niall jednoducho chápal, že Louis nemal o hokeji ani poňatia.
"Tak to hádam ubránia," povedal si sám pre seba Louis, pretože Niall ho aj tak nemal šancu počuť.
Nakoniec mal Niall pravdu. Fíni boli tak agresívni, že dvaja z nich šli na trestnú lavicu. No aj tak sa im podarilo vyrovnať, na čo sa ozvali z hľadiska nadávky, no aj nadšené pokriky. 
"Idú samostatné nájazdy. Väčšinou je to tak, že tréner vyberie na strieľanie hráčov, ktorý skórovali v zápase alebo čo majú najväčšiu šancu trafiť sieť za brankárom," vysvetlil Niall a pozeral sa na striedačku, kde niečo americký tréner kričal na jeho zverencov. 
Louis sa pozrel na Harryho, ktorý sa v tej chvíli oblieval vodou zo športovej fľaše, ktorú používal aj Louis. Následne si kučeravec dal na hlavu prilbu, nasadil si veľké rukavice, do ruky vzal hokejku a ťarbavo vyšiel na ľad. Stál tam aj hráč, ktorý strelil jediný gól. Potom sa pridal aj Liam a hráč, ktorý sa v druhej tretine zapojil do bitky s fínskym obrancom, keď ho hokejkou strčil a spadol na ľad.
"Teraz to bude tak, že každý gól sa ráta ako bod. Hráči sa striedajú z oboch týmov. Raz Fín a raz Američan. Každý gól rovná sa zelený bod. Netrafíš, červený bod. Cieľom je mať viac zelených bodov než súper," vysvetlil Niall a teraz už vyzeral nervózne aj on, nie len Louis.
"Uhm, fajn," prikývol Louis a znovu sa napil minerálky.
Ozvala sa siréna, keď fínsky hráč skóroval a čierny puk leten do siete brankára v tmavomodrom drese. Niall si zanadával popod nos a pevne zovrel plastovú paličku vlajky v oboch rukách, keď vykorčuľoval hráč, ktorý už skóroval v riadnom hracom čase. 
Stav samostatných nájazdov bol jedna k jednej. To znamenalo, že ak Liam netrafí sieť za brankárom v bielom drese, šancu budú mať Fíni. Harry neskóroval po tom, čo neskóroval aj druhý Fín. Nič to neznamenalo, pretože sa bojovalo ďalej, no Harry bol na seba naštvaný, pretože mohol premeniť a tak mohli vyhrať. Tréner mu vynadal, keď schmatol hokejku oboma rukami a udrel ňou o plexi sklo za striedačkou. Biela hokejka sa zlomila a Harry zťažka dýchal.
Z obecenstva bolo počuť, ako fanúšikovia kričia opakovane PAYNE! a do rytmu búchajú do bubnov alebo rapkajú rapkáčmi.
"LIAAAAM!" kričal Louis s Niallom, keď hnedooký chlapec na ľade zdvihol obe ruky nad seba aj s hokejkou a naradsotene kričal, keď trafil bránkovisko za fínskym brankárom.
"Teraz sa modliť, aby Fíni nestrelili," povedal Niall. "Ak sa tak stane, budeme mať už dvojnásobný dôvod k tomu, ísť do baru a poriadne osláviť dnešný deň!" zvolal nadšene Niall, pretože on už vedel, že je vo finále. 

Liam sedel na zadnom sedadle Harryho mercedesu s hlavou opretou o sklo a ticho chrápal. Zayn sedel na strednom sedadle s hlavou opretou o rameno spiaceho Harryho, ktorý mal lakeť na dverách auta a opieral si spiacu hlavu. Zayn mal cez seba prehodený svoj kabát, ktorý mu dal Niall, pretože bola v aute zima. A pretože Liam a Harry boli oblečený, len Zayn bol v mikine. 
Niall šoféroval, pretože bol najmenej unavený a viezol všetkých ešte do haly, kde mal mať Louis dôležitú jazdu. Pre bruneta prišiel tréner a odviezol ho čo najrýchlejšie do haly, zatiaľ čo ostatní si museli dať ešte v šatni sprchu a osláviť vížazstvo. Niall ich zatiaľ čakal v Harryho aute.
Teraz však musel spiacich hokejstov zobudiť, aj keď sa mu do toho nechcelo, pretože videl, ako veľmi sú unavení. No Louis by bol sklamaný, keby ich tam všetkích nevidel.
"Chalani, sme na mieste," povedal Niall, keď videl, že krasokorčuľovanie sa už dávno začalo. Modlil sa, aby ešte stihli Louisa, pre ktorého to veľa znamenalo.
Liam sa posadil a za ním hneď aj Zayn a Harry. Zayn si hlasno zívol a potom sa vytrepal z auta za Harrym. Všetci si ponaťahovali po dlhej ceste končatiny a čiernovlasý chlapec si obliekol kabát, ktorý spadol na podlahu auta, keď vystupoval.
"Ďakujem," zašepkal Zayn a rýchlo pobozkal Nialla na líce, keď podával Harrymu kľúče od zamknutého bavoráka.
"To bolo za čo?" zasmial sa, keď kráčali chodbou haly.
"Za to, že si sa prišiel pozrieť na zápas. Že si nás odviezol, keď si aj ty sám unavený a za to, že si zabezpečil, aby mi bolo teplo," usmial sa a objal blondieho okolo ramien. Niall sa s láskou usmial a pobozkal ho na miesto pod bradou. 
"To sú maličkosti, Zee."
"Makajte! Už ide princezná!" kričal na nich Harry z pár metrovej vzdialenosti.
A prišli presne v momente, keď Louis stál uprostred ľadu s rukami nad hlavou, nohou preloženou cez druhú, čakajúc na začiatok hudby. Podľa toho, čo sa dozvedeli od trénera, zistili, že toto je už Louisova druhá jazda, to znamenalo, že Louisova posledná. Potom už čakalo naňho vyhodnotenie a výsledok toho, či sa dostal do finále.
Niall vedel, že Louis ich nevidel, čo znamenalo, že nevie, že sú tu a pozerajú sa naňho. Vedel aj to, že Louis je nervózny, pretože pri ňom Niall nebol. 
Niall držal pevne Zayna za ruku a sledoval ladné a presné pohyby Louisovej choreografie, ktorú cvičil tak tvrdo a často. Vedel, že neurobil ani jednu chybu v otočke či piruete. Priam videl úsmev svojho strýka, keď videl jeho dlhoročnú prácu čarovať na ľade.
Blížila sa posledná dvojitá otočka, keď sa Louis rozkorčuľoval z jednej strany ľadu na druhú. Niall sa zamračil, keď videl ako sa zaplietla Louisovi korčuľa, no ustál to. No tušil, že niečo nie je v poriadku. Vtedy Zaynovu ruku zovrel aj druhou rukou a hrýzol sa do vnútornej strany líca. 
"Áno!" vykríkol Harry a Niall si úľavne vzdychol. No neopustil ho nepríjemný pocit. Vedel, že všetko je zažehnané, pretože Louis stál s rukami nad hlavou a ukončil svoju jazdu poklonom, no cítil nepríjemný pocit v žalúdku. Už sa nemalo čo pokaziť, no ten pocit tam bol. A nenávidel ho.
"Poďme ho objať a poblahoželať mu," povedal pokojne Zayn a pohol sa k bránke na mantineli, kam mal prísť Louis. No Niall sa odmietal pohnúť. Harry s Liamom už stáli pri mantineli, kde na Louisa čakal tréner a novinári. Zayn potiahol Nialla za ruku, no ten sa mu vyšmykol. Zamračil sa, keď videl, ako sa Louis zapotácal a pustil k zemi kvety, ktoré mu donieslo malé dievča. 
Zrazu všetko utíchlo. 
Niallovi stuhla krv v žilách, keď videl, ako sa Louisova hlava stretla z ľadom. 

Všetci zarazene pozerali na ľad, keď sa Louis zrútil k zemi a na bielom povrchu sa objavila kaluža červenej tekutiny.
"LOUIS!" vykríkol Harry a opakujúco padajúc k ľadu bežal k bezvládnemu telu bruneta, ktorý vyzeral, že sa vôbec nehýbe.
Niall vedel, že je zle, keď videl ako Harry kričí, keď ho Liam so Zaynom odtiahli od bezvládneho tela a zachranári berú Louisovo telo na nosítka. Niall sa podoprel, inak by sa mu podlomili kolená a zrútil by sa k zemi. 
Musel sa čo najrýchlejšie dostať k svojmu kamarátovi. 
Pretože vedel, že je to s ním vážne.
Videl, ako Harry zíza na svoje ruky od Louisovej krvi. 
Ako Liam upokojuje histerického kučeravca. 
A ako ho Zayn hľadá, bledý od strachu.

[A/N] PLEASE DON'T KILL MEE! 
Viem, že táto kapitola mala byť o tom, ako sa všetko ponaťahuje a bláá blááá blááááh. No ja som jednoducho dala na hlavu slúchadka, pustila si SOO EPIC MUSIC (that's rhymes :3 :D ) a prsty si písali to, čo moja myseľ vymyslela. Presne takto som to plánovala, takže nič nie je inak, ako by malo byť. Stalo by sa to tak či tak. Aj keby som napísala tú naťahovaciu časť.
No splnila som dĺžku. 
Táto kapitola má neuveriteľných 4292 slov!! :33
Takže dúfam, že sa tešíte na ďaľšiu kapitolu ;) lebo ja veľmi! :33 
OSPRAVEDLŇUJEM SA ZA CHYBY, URČITE ICH OPRAVÍM, KEĎ BUDE ČAS ;)

I hope you liked it!
i love u 
Puppy

COMMENT AND VOTES BABIES!

Love From Ice - stylinson |book one|  ✔Where stories live. Discover now