16. I love you

1.7K 134 2
                                    

Blondie nenávidel zápach nemocnice. Všetko bolo až príliš sterilizované, biele a nechutne čisté. Ešte aj doktori mali výraz tváre, ktorý akoby napovedal, že ich to tu nebaví a už vôbec ich neazujímajú otázky príbuzných na pacienta. Niall však videl v ich tvárach hnev, kvôli novinárom obliehajúcim nemocnicu.

"Prečo nám nemôžu niečo povedať?!" vyhŕkol Harry a prechádzal sa okolo nás, čím znervózňoval nás, ale aj sestričku na oddelení, ktorá ho napäto sledovala.

"Prebiehajú základné vyšetrenia. Ešte by nám nemali čo povedať," povedal pokojne Zayn a zložil si hlavu do dlaní. Bol unavený. Nielen zo zápasu, ktorý mali pred pár hodinami, ale hlavne kvôli Harryho únavným otázkam, ktoré pokladal každú pol minútu.

"Ale mali by nám povedať, či je v poriadku," zamiešal sa do toho Noah. Prišiel hneď, ako sa mu dalo, pretože sa to stalo počas jeho krasokorčuliarskej súťaže.

Harry sa naňho zamračil. "Spadol na zem a udrel si hlavu! Nereagoval na moje volanie! Nevidel si to! On nie je v poriadku!"

"Prepáčte pane, ale mohli by ste sa upokojiť?" napomenula ho sestrička. Niall sa rýchlo postavil, kývol sestričke, že to má pod kontrolou a vzal Harryho za ruku. Viedol ho k tmavosivým dverám, ktoré viedli k nomocničnému bufetu, kde mali aj malú vonkajšiu terasu z výhľadom na mesto. Blondie si nahováral, že Harrymu azda pomôže čerstvý vzduch.

"Harry, posaď sa," povedal ticho a ukázal na bielu plastovú stoličku pri malých stromčekoch v črepníkoch, o ktorých vedel, že červené guličky, ktoré na nich žiarili, sú jedovaté. 

Kučeravec počúvol modrookého chlapca a s ťažkým a unaveným povzdychom sa posadil. Chcel sa tam vrátiť. To, že sedel tu, znamenalo, že Noah sa dozvie novinky o Louisovi skôr, než on. A to nechcel. Iba Niallov utrápený a rovnako unavený pohľad ho udržal sedieť na mieste.

"Miluješ ho?" spýtal sa Niall narovinu, pretože nemal čas chodiť okolo horúcej kaše. Rovno bez zaváhania do nej skočil.

Harry odvrátilpohľad od svojich mozoľnatých rúk, ktoré boli zjazvené od mnohých tréningov. Zahľadel sa do blondieho očí a nevedel, čo povedať. Nebál by sa takto ani o Zayna, svojho najlepšieho priateľa. Keď videl tú krv na bielom ľade, cítil neuveriteľnú bolesť, pretože si myslel, že ho stratil.

"Ja-"

"Harry buď chlap a povedz to na rovinu. Áno alebo nie? Pretože ak nie, nie je spravodlivé, že odopieraš  Louisa Noahovi. Má rovnaké právo na Louisa ako ty. Je doňho zbláznený už neuveriteľne dlho a Louis bol doňho zbláznený rovnako, až pokým si sa neobjavil ty. Harry, ak ho nemiluješ, uvoľni mu cestu."

Harry sa znova vrátil pohľadom na svoje dlhé prsty a rozmýšľal. Vedel, že medzi nimi niečo bolo. No nevedel, čo to bolo vzájomné. Netušil, že Louis bol zamilovaný do Noaha.

Každopádne, nenechal sa tým odradiť.

"Milujem ho, Niall. Už od vtedy, čo som ho videl korčuľovať na ľade."

Harry Nialla nevidel, no počul ako si úľavne povzdychol. "Teraz to už je len na Louisovi. Je to buď alebo. Buď to budeš ty alebo Noah."

"Dúfam, že si vyberie správne," povedal Harry. Bolelo by ho,keby odišiel s Noahom, no vedel by, že to bolo jeho rozhodnutie, a že je šťastný. Aj keď s takým magorom, pomyslel si Harry.

"To aj ja. Tak, teraz sa môžme vrátiť. Už nebudeš kričať na Noaha, pretože je v rovnakej pozicii ako ty, jasné? Všetko je na Louisovi. Nie na tebe. Nie na Noahovi. Na Louisovi."

Kučeravec prikývol a nasal chladný večerný vzdch hlboko do pľúc. Teraz si vedel predstaviť posteľ, teplé prikrývky a útle telo okolo toho jeho. Bolo by mu príjemne teplo a bol by pokojný. No cítil opak. Bol nepokojný, zmätený a chcel kričať.

Love From Ice - stylinson |book one|  ✔Where stories live. Discover now