19. Calling

1.3K 124 3
  • Dedicated to EVERYONE WHO COMMENT LAST ONE CHAPTER! :3
                                    

Louis jedol palacinky s nutelou a šľahačkou akoby to ani palacinky neboli. Nechutili mu tak. Bol len zmätený a aj sa tak cítil, ani množstvo cukru to nezmenilo. 
Zatiaľ čo Louis bez slova sedel pri jedálenskom stole a jedol večeru, Harry sedel na pohovke pred televíziou a pozeral sa pred seba. Neprítomne zízal do steny a myšlienkami bol všade inde len nie u seba doma. 
Roboticky zdvihol ruku s mobilom v ruke, stlačil naposledy volané číslo a priložil si ho k uchu. No ako mohol čakať, znova mu bolo odpoveďou len opakované pípanie. Znovu mu klesla ruka vedľa tela a znova zízal do steny. 
Louis mu nezdvihol asi dvesto hovorov, neodpísal asi na tridsať správ a na facebooku celý deň nebol. Cítil sa zle a zožierali ho výčitky svedomia.
"Harry, zlato, dáš si so mnou zmrzlinu?" ozvalo sa z kuchyne.
Kučeravec zažmurkal a obzrel sa k dverám kuchyne. "Nie, a nevolaj ma tak. Nie som tvoj kamarát a zlato už vôbec nie. Si tu len na pár dní."
"Prečo sa tak správaš?" spýtala sa, keď vošla s kýblikom zmrzliny do obývačky. Jej hnedé vlasy mala stiahnuté do vrkoča a oči mala výrazne namaľované. 
"A ako sa mám správať? Louis o ničom nevie! A ani ja som do dnes o ničom nevedel!"
Prekrútila očami a prepla si zo športovej stanice na stanicu o móde. "A nie je to lepšie tak, že o ničom nevie? Aspoň sa nebude trápiť, nie?" 
"Si hlúpa. Mal som zakázané mu zavolať a to už je týždeň po operacii! Bože, čo ak by sa mu niečo stalo? Ani som sa s ním neskontaktoval odkedy skončil môj posledný zápas!" 
"Správaš sa ako histerická ženská, Haz," povzdychla si a strčila si do úst lyžicu plnú čokoládovej zmrzliny.
"Nevolaj ma tak, to môže len Louis," zašepkal a znova si priložil k uchu mobil. Ako inak, hodilo ho to do odkazovej schránky, čiže ho Louis zrušil, čo znamenalo, že ho nechce počuť. 
"Si otravný. Správa sa takto aj Zayn? Nie," zamrmlala s pohľadom upreným na prehliadku v Miláne, ktorá bola už pár dní po premiére.
"Lenže Zayn si to vybral dobrovoľne. Nebolo to tak, že by prišiel na tréning a zrazu by sa dozvedel, že má dievča, s ktorým chodí!"
"Tak by si sa aspoň trochu mohol správať ako on! Ja len plním to, čo mám, tiež mi to nie je príjemné!" vyhŕkla a prižmúrila na kučeravca s čiernymi kruhmi pod očami oči.
"Lenže ja nechcem nikoho! Ja už niekoho mám, preboha!"
"To ma nezaujíma! Mám byť pri tebe a robiť ti spoločnosť, tak som tu a tak skoro neodídem," zašomrala a s dupaním odišla späť do kuchyne.
Harry zatvoril oči a pevne zovrel svoj mobil v ruke. Nechcel ju tu vidieť, cítiť a ani počuť. Chcel, aby bola preč a on mohol skypovať s Louisom. 
Keby mu však dvíhal mobil.

"Chceš mi povedať, že ti toto napísal?" spýtal sa Louis prekvapene a podal Niallovi jeho telefón, v ktorom si prečítal správu od Zayna. 
"Nevidíš to meno?" odpovedal blondie otázkou. Unavene sedel na zemi vedľa Louisovej postele a so zavretými očami a zaklonenou hlavou počúval Louisov monotónny hlas.
Louis sa zasmial. "Uložil si si ho ako Bastard?" 
Na Niallovej tvári sa objavil malý náznak úsmevu, za čo bol Louis na seba aspoň trochu pyšný. Už pol hodinu sa mu nepodarilo u inak veselého Nialla, vyčariť úsmev.
"A ako by som si ho mal uložiť? Zayn? Babe? Hun? No nech zabudne... bastard," zasmial sa blondie a otvoril svoje modré oči, pričom sa pozrel na bruneta ležiaceho medzi mnohými vankúšmi. "A čo ty a Harry?"
"Nič," odvrkol Louis a pozrel sa na mobil vedľa svojho stehna. Niall cítil, ako vybruje každú chvíľu, no nechcel sa vypytovať. Vedel, že Louisa to bolí viac než jeho. Mali zvláštne puto, ktoré Harry z nejakého dôvodu vymenil za hnedovlasé dievča s modrými očami. Aká náhoda, pomyslel si Niall.
"Nehovor mi, že nič, keď to tak nie je. Volal ti?" 
Louis prikývol a nahlas preglgol, ako sa snažil zahnať hrču v krku. Nechcel znova plakať. "Volá mi každú minútu. Píše mi správy a necháva odkazy. Prečo to robí Ni? To on ma predsa poslal do čerta! To ja by som mu mal vyvolávať a pýtať sa ho prečo ma vymenil." Koniec vety akoby sa vytrácal, každým jedným slovom hovoril Louis tichšie a tichšie.
Niall vyliezol s povzdychom k Louisovi na posteľ a objal jeho útle telo, pričom si ho pritiahol do lona. "Keby sme boli baby, povedal by som, že chalani sú sprostí, ale nemôžem to povedať, pretože by som povedal sám na seba, že som sprostý," zasmial sa blondie a cítil, ako sa Louisova hruď otriasla pod smiechom. Zrazu Nialla nezaujímala jeho vlastná bolesť a trápila ho tá Loisova. Nechápal, prečo to Harry urobil, no rád by to vedel. Nechcel však riskovať, že pri stretnutí s kučeravcom by ho zavreli do väzenia za ťažké ublíženie na zdraví.
Niall mal položenú Louisovu hlavu na svojich stehnách, pričom bol opretý o stenu za posteľou a prechádzal rukou cez Loisove jemné vlasy, ktoré mu stihli trochu narásť po tom, čo mu ich dohola ostrihali.
Po pár minútach ticha sa Louis ponoril do spánku a Niall neprestával s hladením jeho vlasov, len aby sa Louis nezobudil. Potreboval spánok, už len kvôli tomu, že je po ťažkej operacií.
Blondie sa pozrel na Louisov mobil, ktorý neprestával vybrovať. Zaváhal, keď videl na obrazovke Harryho meno a obrázok, no nakoniec stlačil tlačidlo prijatia hovoru a priložil si mobil k uchu.
"LOUIS! Oh, Louis, konečne si mi to zd-"
"To nie je Louis, Harry. To som ja, Niall," prerušil ho skôr, než mohol chlapec na druhej strane skolabovať od šťastia.
"Oh," vypustil kučeravec sklamane, no následne bolo počuť v jeho hlase strach. "Kde je Louis? Je v poriadku? Stalo sa mu niečo?"
"Len sa upokoj. Práve zaspal, je v poriadku."
"Chcel by som s ním hovoriť," povedal po chvíli Harry.
Niall prižmúril oči a neprestával hladiť Louisove vlasy. "Uvedomuješ si, čo hovoríš? Louis spí. Nebudem ho budiť len kvôli tebe. Osobe, ktorá ho odkopla krátko po operacii, pri ktorej mohol zomrieť," blondie sa premáhal, aby nekričal. "Si chudák, Harry. Hanbi sa. Ani nevieš, ako si Louimu ublížil."
"Veľmi dobre viem, čo som urobil!" vykríkol Harry zúfalo. "Vôbec tomu nikto nerozumie. Ellie so mnou nechodí. Musím s ňou byť," z Harryho hlasu Niall počul slzy.
"Áno, jasné, musíš s ňou byť. Určite to tak vyzerá," povedal Niall sarkasticky.
"Niall, ničomu nerozumieš. Musím hovoriť s Louisom. Povedz mu prosím, aby mi zavolal."
"Poviem mu to, no nič nesľubujem."
"Ďakujem."
"Zatiaľ naozaj nemáš za čo ďakovať," vyprskol Niall nahnevane.
Harry si povzdychol. "Nesprávaš sa takto len kvôli Louisovi a mne," odmlčal sa. "Je to aj kvôli Zaynovi a Perrie, však?" 
Niall viac neprehovoril. Hovor zrušil a položil mobil na nočný stolík k tomu svojmu, ktorý nevydal žiaden zvuk. Nevybroval. 
Zayn proste na neho kašle, pretože sa venuje niekomu inému.
"Perrie," zašepkal Niall a nechal to meno znieť v jeho ušiach. Ešte aj keď sa mu zatvárali počul to meno v ušiach.


[A/N] JA SA TAK VEĽMI OSPRAVEDLŇUJEM.
Tak veľmi dlho som nepridala a ešte som vám to sľúbila -_- som hrozná, ja viem. Ale tento týždeň bola škola hotové peklo! Myslela som si, že sa rozplačem. Nezvládala som nič a už vôbec nie wattpad. Nečítala som nič a ani som si nepozerala komentáre. Až dnes ^_^ a príjemne ste ma potešili. 
A aj správy, ktoré mi poslala Barborka :3 Proste ma totálne potešila, aj keď písala o The Paper Airplane. Len mi napísala, že sa do toho zaľúbila. No kto nie? :)
Chcela som tak veľmi niečo dobré napísať, no nešlo mi to, aj keď je takto neskoro a mám pustenú hudbu (vtedy mi to ide z pravidla najlepšie). No nevyšlo to. Nemala som múzu, alebo čo. Vôbec sa mi to nepáči, no nechcela som vás nechávať ešte dlhšie čakať.
Lots of love,
Puppy.

Love From Ice - stylinson |book one|  ✔Where stories live. Discover now