38.Bölüm

15.1K 813 132
                                    

"Bundan Vedat'ın da haberi vardı yani"

Göz yaşları sıralanan Naze titreyen

"E-evet" derken

Hira göz kapaklarını bir kaç defa kırpıp Naze'nin ne demek istediğini anlamaya çalışıyordu. İçine oturan koca bir yumru nefesini kesiyordu sanki

"Be.ben çok üzgünüm.. Bilmiyordum Hira, yemin ederim bilmiyordum"

Hira ardında ki kanepeye çökerken gözleri pencereden yansıyan kahverengi yapraklara takılı kalmıştı. İçin de ki kan çekilmişti.

Boştu.. İçi o kadar boştu ki ne yapacağını hatta ne yapması gerektiğini bile bilmiyor beyni tepki vermiyordu.

Göz yaşları içinde ki Naze Hira'nın yanına iki büklüm çökerken kendisine lanet etti. Elinde ki telefonu sıkarken ondan sadece küçük bir tepki bekliyordu.

Duymuştu işte. Annesine anlattığı herşeyi duymuştu. Bu evde.. Hele ki Hira'nın olduğunu bildiği bu evde geçmişin konusunu açmamalıydı.

"Hira, yalvararırım bişey söyle"

Hiçbir tepki vermiyor sanki duyduklarını sindirmeye çalışıyordu. Derince yutkundu genç kız yaşadıkları aklına bir bir gelirken yüzünde alaycı bir gülümse oluştu. Şuan hangi oyunun içindeydi böyle.

Oysa onu sevmişti. Yolunu gözlemeye başlamıştı. Gece uyurken beline dolanan kolları yokluğun da aramaya başlamıştı. Onunla beraber kahve içmeyi iki çift laf etmeyi sevmeye başlamıştı.

Olmamıştı işte. Yeni bir sayfa açıldığında yine kapkara karalanmıştı. Derin bir nefes aldı Hira gözlerini etrafta gezdirdi bir müddet. Aldığı nefes çiğerini yakıyordu sanki.

Yorulduğunu hissetti. Biranda tüm enerjisinin uçup gittiğini.

Oysa Naze'yi ablası kadar çok sevmişti. Belkide bunu istemişti Vedat. İçinde bitmek bilmeyen kinini Naze'yi kardeşi gibi sevmeye başladığın da kusmak istemişti.

Cidden ne demişti Naze.

'Anne Hira Botan'ın kardeşi. Vedat bilerek getirmiş beni. Hepsi benim suçum hem abisini kandırdım hemde şirketlerinin batmasına sebep oldum. Bilmiyor anne. Ağit için çalışıp ailesini çukura sürüklediğimi bilmiyor '

Vedat bilerek getirmiş beni

bu kelime beyninde dönüp duruyordu genç kızın.

Demek kardeşi bildiği kadın yüzündendi babasının o sabahlara kadar uyumayıp çalışma odasına kapanması. Annesinin tüm altınlarını  hatta babasının ona aldığı taşlarla süslenmiş annesine özel yaptırdığı bilekliği satması, O çok sevdiği bahçesinde rengarenk çiçeklerin açtığı çocukluğunu geçirdiği bağ evlerini satması. Arsalarını satması.Hepsi.. Hepsini kardeşi gibi sevdiği Naze mi yapmıştı ve onu daha çok can yakması için Vedat ta dibine mi sokmuştu.

Şuan en ağır olanıda, ailesini bu kadar zor duruma sokan kadını, kendisiyle can ciğer haline getirmesiydi. 

Oturduğu yerden sakince kalktı genç kız onunla beraber telaşla kalkan genç kıza başını yavaşça çevirip.

"Konuştuklarımız.. kimse bilmeyecek" dedi sesi titriyordu.

Naze koluyla göz yaşlarını silip başını salladı. Hira'ya bir adım atacaktı ki genç kız eliyle durmasını söyleyip daha fazla yanın da kalmak istemediği kızdan uzaklaştı. Şuan içinde tarifi olmayan bir kasırga vardı.

Odasına çıkıp yatağa oturdu genç kız, gözlerinin önüne Vedat'la yaşadığı kırık dökük hayaller gelirken Sağ gözünden bir damla yaş akıp gitmiş derince yutkunmuştu. Dudakları titrerken

İNKİSARWhere stories live. Discover now