8:Válogató

915 48 21
                                    

Tegnap késő este feküdtem le, mégis pár óra alvás után kipihenten keltem fel. Ezt pedig jó barátnőmnek Olivianak köszönhettem és ügyes bájital készítőképességének. Mély alvást idéző főzete, olyan gyorsan kiütött engem, hogy reggel alig bírtak a lányok kirángatni az ágyból.

Szombathoz képest rengetegen voltak fent ezekben a korai órákban. Leginkább mardekárosok tömkelege foglalta el a folyosókat, de nem is volt véletlen ez, hiszen ma volt a Kviddics válogató. Sokak seprűt tartottak a kezükben, őket körül állták a barátaik, akik egytől egyig biztató szöveget mondtak az éppen válogatóra készülő diákoknak. Azok közül a legtöbb alig evett valamit, vagy csak remegtek, mintha gurkóval vágták volna őket hasba, de volt néhány, akik magabiztosan lépkedtek, ezek közé én is tartoztam. Hiszen úgy sem kellett mitől tartanom. Köztudott tény volt, hogy eddig minden válogatónál engem vettek be elsőnek. Én voltam az elmúlt 3 évben az egyedüli lány a csapatban. Anno még 2.-ba fogóként kezdtem, de aztán átmentem hajtónak. Mindkét poszton jól teljesítettem, de még is jobban élveztem azt, ahogy a kvaffal süvítek a levegőben. Mindig is imádtam repülni és amikor fent voltam senki sem állíthatott meg. Olyan voltam, mint egy szabad madár, aki ráébred arra, hogy repülni képes. A gurkók a nyomomba sem értek, az őrző pedig még csak éppen megmozdult, mikor én már átdobtam az egyik póznán labdát. Mindenki tudta, hogy milyen jó játékos vagyok, ebbe a tanárok is beletartoztak. Elvileg ebben az évben én lettem volna a kapitány, ha nem kellene RBF vizsgát tennem.

– Rachel sok sikert a válogatóhoz! – ült le elém Cissy a barátaival együtt. A szőke lány mosolyogva nézett rám. Látszott rajta, hogy őszintén mondta a dolgot, de ezzel sem bírta Oliviat megszerettetni magával. A legjobb barátnőm világéletében mindig is utálta a Black lányt. Szerinte csak azért barátkozik még mindig velem, mert tudja, hogy ha akarnám simán eltaposnám őt. Amiben igaza is van valahol.

– Nem kell neki sikert kívánni. Úgy is messziről leveri a mezőnyt. Mindenki tudja, hogy ő a legjobb hajtó az iskolában! – vágott közbe Olivia, mire az előttem ülő Black végre egy pillantásra méltatta őt.

– Na és te, Olivia ezért nem indulsz a válogatón? Mert tudod, hogy levernek? – tette fel az ártatlannak tűnő kérdést Narcissa, mire a Nott lánynak az arca elvörösödött. Az, hogy a dühtől vagy a zavartságtól már más kérdés volt. Ahogy felnéztem, szinte azonnal kiszúrtam, hogy a kettőjük párosa között vibrált a levegő. A mérhetetlen düh, amit a szemükben rejtőzött én, Scarlett és Jane is észrevette, meg persze a Black lány barátai is. Másodperceken múlt, hogy egymásnak ugranak, de mivel én nem ezen a reggelen akartam, hogy Narcissa Blacket kinyírja Olivia Nott, így nyugodt, szinte unott hangon szóltam bele a kettőjük csevegésébe.

– Olivia indul a válogatón – támasztottam meg az államat a kezemmel, miközben vártam, hogy Narcissa Black reagáljon erre. Ahogy arra számítottam Cissy meglepődve vett vissza a stílusából, olyan volt a reakciója, mintha éppen leordítottam volna őt. A mellettem lévő lány viszont csak elmosolyodott, persze tudtam, hogy színészkedik, hiszen őt is pont úgy megleptem, mint az előttem ülő Black lányt.

– Ez komoly? – fordult Narcissa Olivia felé, mire ő bólintott.

– Nyáron együtt gyakoroltunk és nagyon jól ment neki. Sőt volt olyan alkalom, mikor több pontot gyűjtött be, mint én. Bár még mindig én vagyok a legjobb, de abban biztos vagyok, hogy ebben az évben 2 Nott is lesz a csapatban – folytattam csevegő hangnemben, amely talán még jobban eltántorította a lányt. – És te Cissy indulsz majd a válogatón?

– Nem szoktam kviddicsezni – válaszolt halkan kínjában.

– Oh...persze, szinte már el is felejtettem – álltam fel. – Akkor majd a pályán látsz minket, ahogy beválogatnak. Majd talán mi is észreveszünk, bár rengetegen lesznek a lelátón, de hátha megtalállak a tömegbe. Sajnos nem ígérhetek semmit, tudod vannak olyan emberek, akik könnyen a tömegbe vesznek – mosolyodtam el, majd elindultam a Nagyterem kijárata felé, nyomomban a három barátnőmmel.

Szabadnak lenni (Harry Potter ff.)Where stories live. Discover now